Румен Йончев: Електоратът на ПП-ДБ трудно ще преглътне скандала

По думите на Иван Сотиров "политиците ни страдат от съветски синдром"
Обновена: 26 май 2023 21:39 | 26 май 2023 20:43, Красимир Ангелов
30

Сериозни скандали продължават да тресат държавата. Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев представи запис от срещи на ПП-ДБ. В него се обсъждат кадрови смени по върховете на спецслужбите, съгласувани с чуждо посолство.

"Електоратът на ПП-ДБ има сериозно чувство за политическа хигиена  и това, което се случи, трудно ще бъде преглътнато. Прогнозирам, че те биха опитали да направят правителство, за да си дадат някакво време и да се опитат да минат през този буреносен период. Да обсъждаш на Национален съвет шефовете на службите като наши хора, звучи страшно". Това заяви бившият депутат от "Български възход" Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите на съдия Иван Сотиров "политиците ни страдат от съветски синдром и ходят по посолствата и си предлагат услугите".

"Това, което говорят нашите политици, следва да се подлага на много сериозна критика. Всеки може да злоупотреби с това как се приписва външна подкрепа. Шефовете на службите винаги са били назначени партийно и са използвани за политически поръчки, Затова сме в това състояние", отбеляза той.

Според Йончев европейските партньори на България вероятно са втрещени от това, което се случва у нас.

"Дълбоко се съмнявам, че е имало подобен разговор между Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен", смята той.

Пред Bulgaria ON AIR
съдия Сотиров прогнозира, че скандалът ще има обратен ефект и ще консолидира коалицията. "Заради това положение ПП-ДБ ще бъдат мотивирани допълнително да запазят тази коалиция. Те вече имат и мотив - преди бяха консолидирали всички срещу ГЕРБ, а сега заплахата е Радев. Така ще покрият всички тези скандали. Трябва им технологично време да се размият нещата", изтъкна гостът.

Двамата гости не успяха да постигнат единодушие относно това дали забавянето на втория мандат е свързано с брифинга на Радостин Василев.

Вижте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страхливеца от Банкя е изтъргувал влиянието на ГЕРБ (вашите гласове) и бъдещето на България, срещу това да не влиза в затвора, ако има кой да се притеснява за отлив на гласове, то това би трябвало да е ГЕРБ.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами трудно, вече ги виждам как лежат по жълтите павета за да бранят Бойко от разследвания.
18
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
удобно отклоняват вниманието от проблемите на България руските е..ч.ри,нямаме бюджет,губим пари по Плана заради не приет закони,Война е и сме обявениза "вражеска" от гАспадарите на ***,бсп,службите,резидента..много са ен.ч.рите руски!това е начина да минем през този опит за разрушаване на България,другото са манипулаций и лъжи,славЧу извад записи,гешев извади записи..странно,само руски агенти вадят записи..САЩ дали записват..г-н резидент..дали могат да извадят?записват но не манипулират!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Напротив, електоратът на ПП смята техните избраници за напълно безгрешни и ще си смени мнението, само и само то да съвпадне с това, което в момента казват Кирчо и Кокорчо. Например тези двамцата бяха министри на Радев и бореха ГЕРБ. Сега изведнъж разбраха, че Радев бил про-руски настроен и било по-добре да се коалират с ГЕРБ, но да не оставят служебния кабинет на Радев да управлява. И като министри на Радев, когато плюеха ГЕРБ, и като разчитащи на ГЕРБ и борещи Радев, те винаги са прави.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нямат никакъв електорат-това са ботове в нета, а на изборите са фалшифицирали подкрепа.
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
К. Петков е обвиняван, че бил съгласувал назначаването на министри със западни посолства? А тези които подкрепят Възраждане убедени ли са, че техният лидер не се консултира редовно с руското консулство, даже със сигурност от там му спускат такива инструкции, че ако някой като Василев може да присъства и направи запис, би получил инфаркт! Но Костадинов и менторите му са взели изключителни мерки за секретност, типични за руските тайни служби. А К.Петков не се крие.
14
0
 
5
 
! Отговори
Бгг преди 10 месеца
От кога ви казвам , че ще се вземат щото краварският ги сватосва. Даже стана ясно вече, че Баце ще е булката. Кум ще да е Гешув, а шаферки ще са Ристю и джобният генерал. Замислете се чии интереси ще следва това правителство изградено с лъжи и национални предателства ?
13
4
 
2
 
! Отговори
Разсекретено преди 10 месеца
Мутрафонова до Путин - Парите свършиха, прати още
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какъв е скандала?????
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, и ще гласува за Възраждане! Част от електората и за Атака!
10
12
 
4
 
! Отговори
КИРО И ПП- ТРЯБВА... преди 10 месеца
..ДА СВИКВАТ СЪС ЗЛОБАТА И ОМРАЗАТА НА РУСОФИЛСКАТА МАФИЯ У НАС ---ЗАЩОТО ТЕ СА В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ МРЪСОТИИ В ПОЛИТИКАТА НА ДЪРЖАВАТА И ТЪРСЯТ НАЧИН ДА СРИНАТ БЪЛГАРИЯ И ДА Я НАПРАВЯТ СВОЙ ПРОТЕКТОРАТ ОТ ГОДИНИ!...ВСИЧКИ ТЕЗИ ЗАПИСИ--СА ОПИТ ЗА КОМПРОМЕТИРАНЕ НА ПОЛИТИКАТА И СТРЕМЛЕНИЯТА НА ПП-ДБ-ГЕРБ ЗА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО И НОРМАЛЕН ЖИВОТ НА БЪЛГАРИТЕ!
9
1
 
16
 
! Отговори
Винету преди 10 месеца
Баси, всяко второ изречение в този запис е за Бойко. Бойко, Бойко, Бойко - изпил име мозъците на всички този човек.
8
1
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Изслушах почти целия запис. Отвратително, грозно, ужасно. Как не чух от "добрите" и "стожерите на морала" думите България, гражданите, законност. Чух за лица и постове, за незаконни чистки, слагане навсякъде на наши хора, покриване, овладяване на служби, прекарване на партньора, удари под кръста. Боже опази ако тези шарлатани ще ни управляват.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Радостин Василев представи запис от срещи на ПП-ДБ. В него се обсъждат кадрови смени по върховете на спецслужбите, съгласувани с чуждо посолство". За кое посолство става на въпрос или е тайна?
6
19
 
6
 
! Отговори
!!! преди 10 месеца
Аз съм гласувал за тях и пак ще гласувам.За мой срам и съжаление, гласувах и за Радев - най-грешния избор, който някога съм правил :(
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние от електората на ППДБ не гласуваме за някой защото е много хубав или може да пее чалга, или пък защото хубаво лъже и може да разказва вицове. Ние гледаме кой какво прави за държавата. За сега тая партия още не ме е разочаровала.За 6 месеца направиха доста, ама някой не го и видяха, те вярват на пропаганда и жълтини.
4
17
 
5
 
! Отговори
Подкрепа за ДБ преди 10 месеца
Ще я преглътнем, защото е за доброто на България!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Трябва им технологично време да се размият нещата" - и това време ще е седмица, най-много две. *** е не може да помни. *** е нarъл.
2
1
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Смешки:))) едва ли смтш, че с вас ще го съгласуват:)))
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жалките клоуни на мафията е ясно на всички, че ще плъзнат по телевизиите да ни "обучават" в правилната вяра. Може ли да си зашиете по един мазни корумпирани продавачи на вери.