Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
2
 
! Отговори
Берлинския оркестър преди 10 месеца
До 156 Абе май си от грешния край и не пиши с главни букви като неграмотна ромка
147
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Една процедура по импийчмънт и гласуването и много ясно че открои лицата на петата колона. Познайте кои ще бъдат те. Ще има голям спектакъл. Радев вече става неудобен и предвидим и вероятно режисьорите срещу които уж си вдигна юмручето ще го сменят, защото хората все по-бързо се ориентират в цялата картина и ще го отсвирят.
146
0
 
3
 
! Отговори
Интересно преди 10 месеца
Да 155 Демек си от грешния край
145
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Aз съм от долината!
144
1
 
1
 
! Отговори
Що преди 10 месеца
152 Ти от кой край си?
143
1
 
8
 
! Отговори
Дипломат преди 10 месеца
Реално погледнато процедура по инпийчмънт е съвсем закономерно да бъде задействана срещу президентът поради бавенето на парламентарният мандат с цел съботаж на държавата и държавността поради липсата на редовно правителство заради лични или чужди интереси.
142
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
до "140",който каже:..-"..генерали, офицери, адвокати, полиаци, прокурори, съдии, политици, журналистисти, лекари, общинари, общественици, професори оплетени в една огромна ченгесарска общност - петата колона на Кремъл в България. Тази адска машина трябва да бъде унищожена икономически и политически."....Авер,та ти искаш да унищожиш половината българи бре !...Нема ли да оставиш барем малце граждани,така-за "мая" ?
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А случайно да сте се замисляли, че ПП и Радостинчо са се разбрали да се пусне този запис? Това е win-win ситуация. ПП обясняват чрез него на публиката, че всъщност те ще управляват, а Габриел е за цвят т.е. не е баш коалиция, а Радостин прави нова партия. ПП прави правителство, а при избори ако случайно антигерб електорат се откъсне от ПП, ще попадне при Радостин, защото тези хора едва ли биха залитнали към Възраждане толкова лесно (ако имат и друг вариант). Ако нямат друг вече е възможно.
140
1
 
4
 
! Отговори
Илюминат преди 10 месеца
До 146 Русофилската им организацийка на пингвина и чичо Гошо не е легитимна масонска ложа.
139
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искам ГЕРБ да се изчистят и публично да се откажат от всеисвестните порочни практики на модела Борисов и всичко които гравитират от него. ГЕРБ да се освободи незабавно от тези задължително подлежащи да разледване и съдимост корумпирани лица, някои от тях в особено големи размери. Само така ще бъдат ударени мрежите около Радев и политическите проекти на задкулисието, които са обвързани несъмнено и с ГЕРБ, ДПС и БСП.
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Президенската масонска мафия не е алтернативата да другата мафия. Вие сте жалки. В опитите си откраднете държава на вълната на фалшивия юмрук на Радев и създавайки проект след проект, като ИТН и Възраждане за да отклонявате гласовете от хората. Направихте така че хората да избират между фашистки партии и ПП+ГЕРБ. И познайте докъде докарахте нещата. Хората по-скоро, ще изберат ПП+ГЕРБ и европейския път, отколкото руския път на шайките и ченгетата. Това направихте. Затова искам ГЕРБ да се изчистят
137
2
 
4
 
! Отговори
Бг е затънала преди 10 месеца
В комунистическото блато заради тези
136
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май българския избирател не се вълнува много от скандали. При ГЕРБ не бяха кюлчета, къща в Барселона, Магнитски и резултатите са, че ГЕРБ пак са първи. Не вярвам, че и тия записи ще променят нещо.
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ой Йотова, колкото и да ревете. ОТИВАТЕ СИ, негодници съсипали държавата и прогонили милиони български граждани зад граница. За да могат те и децата им да властват, да държат парите при себе си и да тормозят всички останали. Отивате си Ой Йотова. Колкото и Резидентът да бави мандата по за всички вече ясни и открити причини, ОТИВАТЕ СИ.
134
0
 
3
 
! Отговори
Зада имаш държавност преди 10 месеца
Не трябва ли първо да имаш държава която не е на мафията.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** губят властта и равнахаа всички в един глас :))) Шматки вън от политиката.
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ИТН, Възраждане, БСП, ДПС - все руски партии съзтавени от ченгесарската общност в родината ни - генерали, офицери, адвокати, полиаци, прокурори, съдии, политици, журналистисти, лекари, общинари, общественици, професори оплетени в една огромна ченгесарска общност - петата колона на Кремъл в България. Тази адска машина трябва да бъде унищожена икономически и политически.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
според тази всеки който не лиже рус-ки ботуши е враг на БГ
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българската държавност ?! Йотова, в България държавност няма отдавна , има Управителен съвет на Мафията , управляваща територията си ! Ако има заговор срещу Управителния съвет , нямам нищо против !
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руската диаспора се опитва да овладее държавата. И Радев, Йотова обслужват тази диапсора и се кланят на Митрофанова. Руската агентурна мрежа повече няма да има никакво влияние в България, скед като бъде разбита. Повече няма да може да сваля и да поставя свои правителства в България.