Желязков: Доверието може да се възстанови, ако Мария вземе втория мандат

Председателят на парламента уточни, че говори от свое име
27 май 2023 10:56, Елка Василева
68
Желязков: Доверието може да се възстанови, ако Мария вземе втория мандат
Снимка: архив, БГНЕС

"Не съм разговарял с Мария (номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел), но си мисля, че нейната позиция в момента ще бъде като на човек, на когото са счупили доверието. И това може да бъде възстановено – говоря от свое име, ако от „Продължаваме промяната“ ясно и категорично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата". Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков във връзка със записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Още по темата
Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Той обяви още, че не е вярно, че Габриел почти се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ и напомни, че е участвал в тези разговори.

"Който познава Мария, знае, че тя не е от момичетата, които плачат. Този разказ има белезите на една много неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно – видите ли в един момент няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретация е вредна", подчерта председателят на парламента.

Той обяви, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, каза председателят на НС.

Той отказа да коментира поста във Фейсбук на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова: "След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там".

„Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Според него важен гарант ще е "Демократична България", които са настоявали за експертен кабинет и са отказали да предлагат свои хора в него.

Според него важен гарант ще е "Демократична България", които са настоявали за експертен кабинет и са отказали да предлагат свои хора в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма такова нещо!! Щом някой се провали с 1-вия път той не може да е пак кандидат.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А бе Желязков, тя нали щеше да взема първия мандат? Аз ли не съм у ред или ти?
45
0
 
3
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
То и Мария милее за България толкова ,колкото и К Петков !Ако н е е живял последните 10 години вБългария ,няма право на висок пост в държавата !
44
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
стига с вашите празни приказки връщаите мандатите отиваме на избори до дупкадокато ви изчистим
43
1
 
0
 
! Отговори
МВР ПЕРНИК УРОДИ преди 10 месеца
МВР УБИВАТ хора по особено мъчителен начин за забавление, трябва ли и ние да започнем да УБИВАМЕ масово полицаи и семействата им за да разберат какво е страдание!?
42
2
 
2
 
! Отговори
Чичо Кольо преди 10 месеца
До ПрожекторКак точно това онлайн събитие е било подслушвано? Какви ръкави да запрятат тея национални предатели? Или си някъде на службица, гербава калинка, и си знаеш, че при смяна ще си заминеш и затова квичиш за баце и кирето да управляват?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен, к.6. И какво, цялата тази идиотщина заради един *** Пожарникар от Банкя ли да я правим, който непрекъснато се прави на Андрешко и предаде или по-точно продаде близките си досега съратници от ГЕРБ - Биков,Добрев, Атанасова, Дончев, Сачева и т.н., а впоследствие и цялата партия ГЕРБ заради едно недомислие - правителство, което априори не става за нищо! ББ да се отдръпне настрана и да престане да се прави на селски хитрец! Да не би А.Доган да е по-глупав от него!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Решили са да го перат Биби без накисване и това е. Ама пералнята може да се развали!
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че каква е Мария Г. да вземе втория мандат и какво общо има тя с ГЕРБ? Изпратили са я от ЕК да си имат български премиер бивш комисар от ЕК. Вие с Боце май че пробвате докъде стигат нервите на Делян Добрев, Тома Биков,Т.Дончев, Д.Атанасова, Сачева, Т.Петкова и т.н. Не забравяйте, че ако продължавате в този дух, ИТН и БСП ще изчезнат от НС, а онези от Възраждане ще станат на второ място. ГЕРБ ще се спре на 3-4-о място след скандала ББ-М.Габриел-ПП+ДБ.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
кока кола = кока
37
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ППДБ са затиснати под огромна планина от мазни и нагли лъжи и цяла България разбра, че имат една единствена цел - власт и пари!
36
12
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Да првят Евро правителство и да се слага край на Привременното руско управление на Рундю. Да рагонят руските агенти от Службите. Нека си реват БСП и ***.
35
6
 
10
 
! Отговори
Илиев преди 10 месеца
Тези са многооо нагли!!!!
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как ли пък няма тя да вземе мандата, тези пак стснаха нагли!
33
4
 
2
 
! Отговори
грозна ромка преди 10 месеца
ромката е при американеца ром представлява наркомана наркоманите роми Фаш гроаната ромка грозния ром наркоман изперкал си ги приберете вие шефове дето ви пласира наркотиците баби дедовци имотни офшорни
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Слушах записа, Кирчо си е паднал по Марийка и 4 часа вади от девет кладенеца вода да обяснява на съпартийците си защо трябва и тя да участва. Даже един директно го пита "Защо толкова се интересуваме как Мария Габриел се чувства?" Абе жалка работа. Мария ако има достойнство няма да участва в това и ще си тръгне още сега. Но не вярвам някой в политиката да има достойнство!
31
12
 
9
 
! Отговори
Прожектор преди 10 месеца
Колко морално деградирала е политическата ни и медийна система говори фактът, че вместо да порицае нерегламентираното подслушване на вътрешнопартийни разговори от кухнята, тя "трупа дивиденти" от безсрамно и безнаказано разпространяване и "обсъждане" на съдържанието им.А ГЕРБ и ПП-ДБ да не се поддават на активното мероптиятие, ами да съставят час по-скоро редовен кабинет и да запрятат ръкавите !
30
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може да се възстанови доверие към национални предатели!
29
8
 
5
 
! Отговори
ЛЕЙДИ ИВА МИТЕВА преди 10 месеца
Уважаеми, Дами и Господа, ПИШЕТЕ МИ ЗА ИНТРИГИ, как да НЯМА ПАРЛАМЕНТ, ТРЯБВА ДА СПРЕМ ПП ГЕРБ И ПП - ДБ да разпределят порцийте !!!
28
3
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 10 месеца
Същото и с ПП. Въпреки посолствата. Или точно заради тях!!!