Сарафов: Господин Гешев стана нетърпим за прокуратурата

Той разказа какви са били отношенията му с главния прокурор
28 май 2023 18:29, Нели Христова
71
Сарафов: Господин Гешев стана нетърпим за прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Разследването "Чекмеджегейт" е от категорията като "Барселонагейт" дела, които винаги са били само и единствено под личния контрол на главния прокурор Иван Гешев.

Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов пред bTV.

Така че това дело, независимо къде е - в България или САЩ, се съгласува, и съм дълбоко убеден, че е съгласувано с него персонално.

Никога не съм имал представа както изобщо се случва по това дело, то е далеч извън моята компетентност.

Имам своята версия на това какво се случва, добави Сарафов. "Прекратяването на т.нар. "Чекмеджегейт" и активизирането на казуса "Барселонагейт" е т.нар. танц на Гешев с политиците" - по едното дело прекратява, по другото активизира. Така той си танцува и дава ясни знаци на политиците какво иска и какво очаква той от тях. Така че доста наивно е да се мисли, че аз имам някакво касателство по този казус", допълни Сарафов.

"Имаше периоди, когато с него поддържахме нормални, човешки контакти", коментира Сарафов отношенията си с главния прокурор Иван Гешев.

Според него Гешев още в началото тръгнал с много сериозен дефицит, но колегите му се надявали, че нещата ще се подобрят.

"Господин Гешев стана нетърпим за прокуратурата", коментира той.

Той разказа, че Гешев често е ходил в ресторант "Осемте джуджета" и че е имал близки отношения с Петьо Петков - Еврото.

"Аз нямам никакво касателство с казуса "Осемте джуджета", каза Сарафов.

Той обясни, че е повод за притеснение това, че някой следи него, жена му и малкия му син. Затова и му е била нужна охрана.

"Аз съм този, който първи депозира сигнал срещу господин Иван Гешев. За разлика от него, защото той се уличи във връзки с политици, аз не поддържам никакви връзки с политици", заяви Сарафов и обясни, че политиката и прокуратурата са се преплели една в друга. Той отново повтори, че шефът му "яде ритуално баклава с ромски барони" и ги кани в кабинета си.

"Не знам какво се случва във ВСС, защото не поддържам контакти с тях. Познаваме се, поддържаме институционални контактни, но не сме приятели. Видимо е обаче спираловидното влошаване на начина, по който господин Гешев управлява прокуратурата", отговори той на въпрос кога членове на ВСС са решили, че Гешев трябва да бъде свален от поста си.

Относно механизма за разследване на главния прокурор, той обясни, че не може един човек да е над закона и че е е назрял моментът за въвеждане на такъв закон.

"В никакъв случай", отвърна той на въпрос дали се чувства уязвим. Борил се за нормалност, затова и щял да следва истината.

"Съдебната реформа е необходима и нужна и аз винаги съм го твърдял"

"Себе си виждам да остана на мястото, на което съм в момента", обясни той. По никакъв начин не желая да ставам главен "прокурор", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
обективен преди 10 месеца
Истината е че и Сарафов и Гешев са калпави.Цялата прокуратура е калпава и правосъдието им е последна грижа.В случая не обсъждаме кой е крив и кой е прав.Истината е че и двамата са за съд - но Гешев е по бандит.Отчасти защото по природа е такъв и отчасти защото просто е на по висок пост което предразполага за по големи злоупотреби.Аз не искам да объсждам кой е по корумпиран.Правилното е и двамата в затвора.
52
1
 
1
 
! Отговори
Сянката преди 10 месеца
Гешев каза че ще оповести някои от най-пикантните случаи от неговото назначаване,в това число и ,,чекмедже гейт" и ,,гьол гейт".И стана неудобен,че даже го и заплашват.Капутчетата взеха да търкат дупето у цемента от зор,толкова им е припарило.Обаче студентите и стажантите по право в България са зад гърба на Гешев.Младите юристи не желаят да слугуват на мафията.Вече има протести от тяхна страна в цяла България.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сарафката действа по команда на Чекмеджан. Който е в час знае много добре ВРЪЗКАТА(роднинска).Който не знае . не знае и толкова.
50
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 10 месеца
До57 МЕРСИ.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До анонимен А какви имоти ,ама имоти и грошове ,скътани за черни дни има търпимият Сарафов в чужбина ?
48
2
 
8
 
! Отговори
Bg izmet преди 10 месеца
А Ти тьрпим ЛИ си. Възхищавам се на АРМЕНИЯ КОГАТО ЕДИН КАЛАШНИК ЗАПЯ ВАВ ПАРЛАМЕНТА ИМ.
47
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Сарафов се нагажда според конюнктурата. Аз на такива хора не вярвам.
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Още по времето на Филчев Прокуратурата стана най-корумпираната част на съдебната система и държавното управление. Но докато на сцената се появи ББ.
45
0
 
11
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Вие драги магистрати и така наречените юристи ми говорите за търпение . Болшинството сте невротици и неуравновесени хора . За другите да важат законите , но за вас не . Това ли ви е прилагането на закона ? ! ...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички сте престъпници на държавна хранилка.
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сарафов фурнаджийската лопата преди защитаваше безрезервно Гешев, сега като по команда му обръща гръб. Толкова години се прави че няма проблеми и сега изведнъж се сетил, айде стига бе.
42
2
 
18
 
! Отговори
Поп Ганчо преди 10 месеца
Тоя е същия като Бойко Рашков. Далавераджия и кариерист до мозъка на костите. Отврат!
41
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
И тоя започна да говори от името на прокуратурата, както политиците от името на народа. Знаем какво стои зад такива приказки. Личен интерес.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този говори и смята ,че е прав като работник за шефа си .
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали чухте какви ги изплещи за снимките от 8 те джуджета, където носи плик и документи на Пепи Еврото, които публикува АФЕРА? Гешев го бил поканил там, ама не си спомнял защо, ама Гешев го няма на снимките, ама не бил дошъл
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гешев може да ги уволни щом са по-нагли и от наглите.
37
0
 
25
 
! Отговори
тоя е много злобен преди 10 месеца
и много лъжлив. Това е едно от лицата на мафията. Милионер. ВЪН!!!!
36
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Е как да няма нищо общо с осемте джеджета,като днес антикорупционния фонд публикува снимки с него и пепи еврото на среща там.
35
0
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
подаваите си оставките и изчезваите вече сте нетърпими
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бай Тошо ,беше номер 1 !И ,трудно ,някой ще го опровергае ! Факт !