Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова------една от Боковите ***.в.р.и. Каквато и гнусотия и да направеше Боко през годините, проф. Румяна Коларова изкачаше пред камерата и обясняваше, колко нормално и добро за вас е стореното.
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сегашните народни "любимци" бягат от избори защото знаят, че по-голямата част от тях никога вече няма да влезнат в парламента.
143
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нови избори! Пробутваната ни коалиция на ГЕРБ,СДС,ДСБ и ПП с неисказаната гарнитура ДПС е отрова за страната, която и без това е на смъртно легло.
142
2
 
10
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Нали има правителство?Това на президента какво е?Не е ли правителство?
141
1
 
13
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Пак ни омайвате с купища лъжи, за да ни въвличате в престъпните ви схеми и практики.
140
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ГЕРБ,ДПС,БСП,ИТН,Възраждане и Радев ни готвят хиперинфлация и фалит на България !
139
1
 
7
 
! Отговори
Знаете ли че преди 10 месеца
Корумпирани ченгета най често цивилни зареждат дилърите в студентски с дрога
138
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не просто трябва да има... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има, защото излизаме на гражданска война, ако пак фигурантът на мафията реши да ни "управлява".
137
9
 
3
 
! Отговори
Навалний ни е писал преди 10 месеца
От затвора : Разкрити сте вие пипалата на руския октопод целящи да завладеете и унищожите България в изцяло лична финансово политическа изгода както и в Прокремълска разбира се.Но за ваше съжаление все още има достойни българи готови да ви спрът и това не са вашите колежки от службите които уж трябваше да пазят националната сигурност не да я продават като пица на парче.
136
8
 
3
 
! Отговори
Кое е красиваДържава преди 10 месеца
Съсипахте и природата русоробите да забогатяват нашите червени олигарси презастрои те навсякъде бетон изсипахте си ла й ната в морето бетонирахте плажа наредихте един до друг мутрагенска олинклузив хотели с менте алкохол превърнахте Черноморието в хъб за дрога прости т утки хомосекс мутри и повръщано.Навсичкото от горе замърсихте въздуха.Освинихте София и се изгаврихте с народа ни с този гнусен сънетски паметник на съветските хомо *** и окупатори в центъра.
135
8
 
2
 
! Отговори
Навалний преди 10 месеца
До 179 Разкрити сте вие пипалата на руския октопод целящи да завладеете и унищожите България в изцяло лична финансово политическа изгода както и в Прокремълска разбира се.Но за ваше съжаление все още има достойни българи готови да ви спрът и това не са вашите колежки от службите които уж трябваше да пазят националната сигурност не да я продават като пица на парче.
134
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 179 Разкрити сте вие пипалата на руския октопод целящи да завладеете и утищожите България в изцяло лична финансово политическа изгода както и в Прокремълска разбира се.Но за ваше съжаление все още има достойни българи готови да ви спрът и това не са вашите колежки от службите които уж трябваше да пазят националната сигурност не да я продават като пица на парче.
133
6
 
1
 
! Отговори
Навалний преди 10 месеца
До 179 Разкрити сте вие пипалата на руския октопод целящи да завладеете и утищожите България в изцяло лична финансово политическа изгода както и в Прокремълска разбира се.Но за съжаление все още има достойни българи готови да ни спрът и това не са вашите колежки от службите които уж трябваше да пазят националната сигурност не да я продават като пица на парче.
132
4
 
1
 
! Отговори
Навалний преди 10 месеца
До 184 Пуските сфине в България са ултраси в мъжката любов и кражбите
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Експертен оркестър Кукубенд парламент! Всички клоуни,шоумени, рапъри, чалгари,комици и експерти смешници на ротационна борба за Колелото на Късмета! Да живее новият ви премиер Къци Вапцаров!
130
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че то правителство има. Що прайме избори тогава? М? Хем 5 пъти като болни моъци.
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия от ПП трябва да бъдат съдени за заговор срещу републиката, освен за държавна измяна. Обвиненията трябва да валят едно след друго за да няма начин да се измъкнат.
128
2
 
13
 
! Отговори
А бей преди 10 месеца
Академикът толко ли е да може да схване, че са разкрити и цяла България е против тях? Посредством олигарха Събев си взеха сбогом с избирателите, с ония 7%.
127
1
 
11
 
! Отговори
Тръст преди 10 месеца
ПП и да искат не могат да се откажат, защото са взели едни и обещали и трябва да изпълняват докрай.
126
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не може да има правителство след признанията за фалшификация на изборите тип ала бала.