Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет

Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не можели да започнат от начало
297
Всяко правителство би било по-добро от избори, а решението - експертен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Съставянето на кабинет със значими приоритети и резултати е от жизненоважно значение за "Продължаваме промяната", смята политологът и университетски преподавател проф. Румяна Коларова.

"Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. ) трябва да направи", смята тя и уточни, че ПП трябва да дадат персонални гаранции.

Още по темата

Тя подчерта, че всяко едно редовно правителство е по-добро от предсрочни избори в тази ситуация.

"Шанс да се състави правителство има само тогава, когато има взаимноприемливи отстъпки. Новата ситуация по нов начин дефинира отстъпките, които всяка една страна от преговарящите (ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ - б.р. )трябва да направи", коментира проф. Коларова пред БНР.

Тя добави, че според нея ПП са в много трудна ситуация, защото в самата коалиция ПП-ДБ балансът на силите се променя.

"Второ - всички социолози прогнозират продължаващ електорален срив на ПП. Затова съставянето на кабинет със значими резултати е жизненоважно за ПП", коментира проф. Коларова.

Тя беше категорична, че ситуацията на замразени преговори може да бъде определена като безизходна само от човек, който не иска да намери изход, а всячески иска да се отиде на нови избори.

"Решението е експертен кабинет", уточни тя и подчерта, че преговорите за кабинет на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не могат да започнат от начало.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правителство с участие на ПолюционниПредатели - не! На фона на тези недоразумения, Тиквун е като гений! ПредателиПродажници, както и ДоносническаБългария, нямат място в българската полити, защото не са български партии!
124
1
 
14
 
! Отговори
Генерала преди 10 месеца
Тая джендърка смешна кой и даде гласност да се изказва тя за правителство дали да има или не аман от родоотстъпници и платени слуги на американците ,време да се надигнем за граждански война иначе България и българите изчезват ....
123
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Решението е едно АК 12
122
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Козяк каза,падам от смях
121
1
 
11
 
! Отговори
Недоволен преди 10 месеца
Тази Р.К. е абсолютна *** на ГЕРБ. Затова и стана професор, макар че нема ГРАМ МОЗЪК, ДОКАЗАНО. Аз на нейно място щях да се скрия некъде, да не ми гледат резила. Мноо *** и посредствена. Ужас! Щом и такива взеха да питат за мнение, мноо сме зле!
120
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм 83 набор и съм де кълнял да защитавам България и българският народ и съм готов да пролея и последната си капка кръв за България по всяко време и място и единственият човек на когото вярвам е Румен Радев и знам че не съм сам
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Еднорозите днес са компетентни по президентство. До вчера бяха по Украйна,но днес явно там ядат големи количества шамари и влязоха на ново поле. Ашколсун,за един пробит долар.
118
1
 
15
 
! Отговори
Бгг преди 10 месеца
Проф. Румяна Коларова не е ли една от Боковите магарици ???
117
2
 
3
 
! Отговори
Гешо преди 10 месеца
Всеки средно статистически умен българин знае кой стой зад убийството на Къро не че ми пука за един бо клу к по малко но бо к лу к който знае много . Маджо кае ми званя . Чакай кае че сме на лайф .
116
2
 
16
 
! Отговори
Тога преди 10 месеца
Аз експерти не виждам, а изпълнители на поръчки.
115
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 10 месеца
за щатен пиар на герб казаното е направо прозрение...
114
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес бг вие сте национални предатели или по просто казано или мислите с дебелото си черво вместо с мозъците си или сте просто ***
113
7
 
10
 
! Отговори
Жжээф преди 10 месеца
Избори докато ПП изчезнат от лицето на земята. Герб направят ли с тия правителство, ще загубят много избиратели .
112
1
 
5
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 10 месеца
За да се излезе от кочиньта, трябва да се изколят старите свинки и нерезе.. които блокирт изхода, за да не им газим вечно в лайнатаь. После ринем до камък *изпълнителна власт и прочие и си правим нова, това е принципа.
111
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Всяко правителство би било по-добро от избори"----------Не, не, тука си в голяма грешка. Правителство на всяка цена управлявано от партии търчащи по посолствата за одобрение е възможно най-лошият вариант. Не е добре когато суверенът упражнява правото си на глас, след което външна сила започва да реди кабинет и служби по свое осмотрение, и след това да задава дневния ред в държавата. Това е абдикация от задълженията спрямо държавата, отказ от суверенитет и държавна измяна.
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 148 Служебния кабинет си го задръж и бегом към Москва, където е със служебен кабинет от 20 години. Сега разбра ли. Прочети си конституция и как работи Република България
109
11
 
3
 
! Отговори
Раковски преди 10 месеца
Истината е, че рашките с българските ибрикчиипродължават да мътят водата тука...решениетое..скъсване на дипломатическите отношения сРусия и всички ерзац българи право в кауша.
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всяко правителство от предатели би било...дъра-бъра. Служебен кабинет нали има? Ам че не бил от наредените от козяк да управляват и още по-добре.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колкото за посолствата е хубаво да прочетат професорите, какви неща сме подписали като съюзници на НАТО и ЕС.
106
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаме си конституция, имаме си и закони. Щом партиите формират правителството, президента става отново една представителна позиция каквато е той. Точка. Всякакъв друг опит за промяна на конституционния ред се води ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА И ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ. Копейките да не ми говорят ала-бла и да философстват.