Стоев: Парламентът не трябва да работи така

Очаква промени
3 юни 2023 08:09, Росен Стойчев
48

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за съдебната власт. Една от основните промени, която беше приета, е Националната следствена служба  да се извади от прокуратурата.

"Имаше сигнали, че има намерение да бъдат гласувани негласувани в правна комисия текстове. Целият законодателен процес беше нарушен.

Още по темата
Част от тези текстове бяха отхвърлени преди две седмици на първо четене. В зала се направи предложение да бъдат разгледани в нарушение на правилника. Парламентът не трябва да работи по този начин  -  на коляно да се пишат законопроекти на второ гласуване", коментира председателят на правната комисия в парламента Стою Стоев от "Продължаваме промяната - Демократична България" в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Атанас Славов, като бъдещ министър на правосъдието, може да взема много активна позиция и да се заеме с проект на Конституция. Ще може да се подготвят доста добре издържани текстове, смята той.

Стоев е на мнение, че няма изгледи НС да тръгне да избира членове на ВСС за настоящия състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Пълна Повърня ПП преди 10 месеца
Така е прав е Стою, ПАРЛАМЕНТА не работи правилно .Къде е знамето на ЛГБТ+ в пленарната зала на народното събрание ? От утре е Pride month ( месеца на гордостта) то знаметогоняматам , трябва да е там в залата! Нашето е грозно и тъпо, онова е цветно и модерно .
33
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Не трябва да работи не само парламента, но и депутатите в него. Време е чорапа да ги уволнява. За да ходят да се бият в Украйна, а не в НС на Българията ни. Нашата си родната.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде е завършил, да запиша децата да лъжат така спокойно , да се оправят в живота
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След катоо ппдб-лгбт изпраха ,почистиха и облизаха задните части първо на ББ дето уж щяха да го чегъртат ,вчера същото сториха и на Делян Пеевски ,-изпраха го ,почистиха го и му облизаха дебелия г** Толкова за (морала) и( достойнството) на тези (умнокрасиви) жълтопаветни изтривалки на посолството.
30
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Парламента във време на инфлация трябва да има съкращения на работни места от 240 на около 150. Също и да се откажат от бюфета и бонуси за годината. Ако съм аз там щях да им дам и метли и парцали да си чистят и още много екстри щях да им измисля и съм сигурна, че ще си знаят защо. След това щях да измисля и нещо забавно за всичките им тролейни спамчета по мрежата и т.н.....
29
6
 
0
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 10 месеца
Атака, бой! Ние от Възраждане ще атакуваме и ще се бием в парламента с ПП и ГЕРБ.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изхождане каква партенка са на ГЕБР...ама едеотите им вярват
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Веднага бързаха да изкарат следствието ..та да спасят Борисов...ако това са ви реформите заеви...и голямата опозиция Възраждане бяха първи да подкрепят ГЕРБ...
26
1
 
7
 
! Отговори
Хмм... преди 10 месеца
Той парламента следваше вече да е разпуснат, ама пуста лакомия от предстоящите евро средства ще ги накара да се прегърнат, че дори и целунат в интерес на парата отвън. Ха ха, някой да не си въобрази, че е заради " интересите на народа", както фалшиво се кълнат.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те не са излъчили кои ще са са в позиция кои опозиция в зависимост от избора на правителство,а гласуват закони от тук-от там взети отлежали по давност,защото за такова кратко време само 1 мандат на първенеца е минал,като несполучил с представянето му на МС пряко и още първенец от изборите на кандидатите за НС,а 2 мандат се тъкми с закъснение заради промяна,неузаконена в закон за начина на набиране състава на МС пряко от взелият го или още пропусналият своя мандат за общ на ротационен принцип.
24
2
 
9
 
! Отговори
Проевропеец преди 10 месеца
Нещо не съм навит това шопарче да ми прави съдебна реформа. ПП са прекалено леви и като всички европейски левичари са си напълнили партиите с някакви младоци със спорна репутация. Не става така. За жалост дърпат и Демократична България надолу. Не се вижда края на тази криза и това е.
23
1
 
1
 
! Отговори
Някой към 12 преди 10 месеца
Надявам се ДАНС да заработи и да ги разиграе. Обаче на България и липсват стратези, анализатори и смели хора за разчистване на с*ЕТ. След това да се покаже на ляво и на дясно, че на всеки може да му излязат кирливите ризи и кой къде се намира. Също и незнайни за тях неща от техните дворове. Може да не ги интересува да гледат надолу на дребно, но все ще има хора да им кажат къде се намират всички и защо и кой за кой работи.........
22
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Да там трябва да има на първо място добре възпитани хора и такива който не някоя партия им купила дипломи или са там по наследствена линия на някоя партия. Там трябва да има на втора място хора със бърз ум за създалите се ситуации както в България така и по света. С нагласа за закони изчистващи мафията и който нямат чадъри и закрила като сегашните за да знаят защо работят и кой е техният работодател като държава, а не като мафиотски клан. И закон против чалгата да не се забравя никога и ДПС вън
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Виж се, че още немаш брада ве Стоев, от всичкото нагоре изглеждаш като кюфте, но са те пуснали по пързалката и тебе, но ти е простено :)))
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Крива им била Замунда хаха мутри политици една година правителство не направиха докараха държавата до просешка тояга.Да работим за 500 лева Замунда им виновен тия са нередовни оставка на целия служебен кабинет окрадоха държавата филмите им виновни
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрите са на най-високите постове в държавата Стоев, но ти дебелей още, може и да ти светне накрая :)))
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Taka paбoтят napлaмeнтитe в koлoниитe...
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кое е прав, като батковците мутри са напраили тази съдебна система, това не се е пръкнало от нищото :))) Да намали храната малко също, че на тези млади години изглежда на т юфлек, представям си след десет години как ще изглежда :)))
16
7
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
ПРАВ Е.
15
3
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 10 месеца
Борисов си е опекъл нещата добре. И с пръст не могат да го пипнат, особено за къщата в Барселона, защото тя никога не е била частна, а фирмена!!! Разбираш ли какво значи това???