"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?

Сред засегнатите от наводнението са хиляди българи, заявяват те
Обновена: 8 юни 2023 16:52 | 8 юни 2023 16:28, Йоана Цонева
92
"Ние идваме!": Защо няма позиция за действията на Москва?
Снимка: "Ние идваме!"

Разрушаването на язовирната стена на Каховската водноелектрическа централа е поредното безпрецедентно посегателство върху човечеството. Последствията от тази предизвикана екокатастрофа заплашват живота на хората в стотици селища на Украйна, екосистемата на Европа, безопасността на най-голямата атомна електроцентрала на континента и добива на стратегически важни земеделски култури.

За “Ние идваме!” е необяснимо мълчанието на българския парламент и липсата на позиция относно това чудовищно хуманитарно злодеяние.

Наблюдавайки надпреварата за жертвоготовност и родолюбие на всички политически субекти в Народното събрание, искаме да напомним на народните представители, че в епицентъра на тази катастрофа се намират десетки хиляди таврийски и бесарабски българи, които населяват застрашените селища.

Призоваваме българския парламент незабавно да излезе с ясна позиция относно поредния терористичен акт от страна на режима на Путин. 

Призоваваме българското правителство да вземе необходимите мерки с ясна държавническа позиция пред руския президент и правителство, както и необходимите ответни дипломатически действия.

Каховската водноелектрическа централа, както и част от населените с таврийски и бесарабски българи селища, се намират на окупираните от Руската федерация територии. Посегателството върху нашите сънародници е на практика посегателство върху българския народ.


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тези тримата отдолу са много вредни и безпрогледни .
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са Бабикян, Хаджигенов и Капон! Ние идваме..
75
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само да кажа на долния че света както бил признал Русия за терористична организация така може да се отметне и да види истината а тя може да е точно обратното, че украинците са терористите и всички факти сочат че те са взривили стената и няма да правиш внушения без доказателства света не знам си какво... Писва ни от вашите лъжи.
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия пък кви са и откъде се пръкнаха? Без доказателства, без разследване, без дори да следват елементарната логика на "кой има интерес" веднага обявиха Путин за виновен, че и настояват българската държава и тя да обяви официално и публично...айс7ктирве
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И от къде идвате първо кажете , че не сме чували за вас. И като идвате какво ще правите?Ние не харесваме тук такива дето идват. Неканени гости. Даже нямате смелост да кажете кои сте. Идвайте ,ама да не стане като в Коиловци. Помните ли?
72
0
 
7
 
! Отговори
Дядката преди 3 месеца
И защо Путин го е взриви? Не е зеления фашист?
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А откъде знаят господата, че руснаците са взривили стената? Служебно задължени са да го твърдят? Даже САЩ са доста лаконични по въпроса. А, между другото, това е стената, която украинците отдавна се мъчат да гръмнат.
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откъде ли идват,и накъде отиват тези.
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До навсякъде в нормалните страни....моля те кажи там позволено ли е да се готви по терасите понеже това е една ужасна практика в беге гета , защото какво друго е ако не гето щом някой отива връцва газта и готви в прането на комшийката !?!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво постоянно ми набутвате човечеството, аман от високопарни натруфени изрази
67
1
 
3
 
! Отговори
До Емигрант 25 преди 3 месеца
Адски си прав! Навсякъде в нормалните страни силните защитават слабите, хората са нетърпими към корупция, насилие, нарушаване на правата...у нас е точно обратното! И няма никаква воля за промяна. Представите за добро и лошо са обърнати, както дяволът чете Библията
66
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До препърс Извинявай ама се излагаш като КИФЛАДЖИЯ. Долното течение(след Каховка) и вливането на Днепр в Морето не се влияе от колко вода нормално ще минава през Каскадата от 6 язовира. На всичкото отгоре реката е толкова дълбока и широка че спокойно влизат в устието половината морски кораби. Изобщо Агломерацията Одеса, Николаев и Херсон са много удобни пристанища. Нали в Николаев се строяха тежките кораби на СССР. Десант през Днепр под Херсон е почти невъзможен и за двете страни
65
2
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
Труден стана животът на евроатлантиците. Ако някой каже, че не вярва на приказките на Зеленски, го обявяват за русофил. Ако някой се осмели да говори за мир, а не за продължаване на войната - също.
64
0
 
9
 
! Отговори
Като дойдете какво ? преди 3 месеца
И Кои бяхте вие ?
63
0
 
8
 
! Отговори
Сляпо да прогледне преди 3 месеца
И ние питаме ,,, КОЙ е ние идваме че ни ви виждаме ????
62
0
 
12
 
! Отговори
"Ние пиеме" преди 3 месеца
Кой е "ние идваме"?
61
3
 
13
 
! Отговори
ОППААА,ДЕЗИНФОРМАЦИЯ преди 3 месеца
Не лъжете е казал Господ,това е грях! НЕ РУСИЯ,а УКРАЙНА ВЗРИВИ язовира! Русия няма интерес да остави КРИМ без водоснабдяване,да потопи градовете по поречието на Днепър под неин контрол и да застраши работата на АЕЦ Запорожие под неин контрол! Мръсен дезинформационен ход на Ние идваме! Платени сороски ибрици,ВЪН от България!!!!!!!!!!!
60
0
 
7
 
! Отговори
Заставането зад лъжа преди 3 месеца
Не е достойна кауза - ЕТО ЗА ТОВА.
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това ми прилича на онова заглавие "Изправи се Мутри вън".
58
2
 
4
 
! Отговори
Бойкот на ОЛХ преди 3 месеца
Говорите глупости, затова ще гледате парламента само отвън...