Има много заложени бомби в Министерството на земеделието

Служебното правителство агресивно уволнявало кадри
Обновена: 9 юни 2023 22:39 | 9 юни 2023 22:36, Анисия Иванова
11

Министър Кирил Вътев е изправен пред трудната задача да спасява земеделието.

"Това е добро назначение от гледна точка, че е човек, който се е борил със системата. Сяда в горещ стол, 4 поредни правителства създаваха невъобразим хаос в земеделието, най-голям хаос имаше последните 2-3 г.", коментира бившият директор на Държавен Фонд "Земеделие" Николай Каварджиклиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му пред Вътев има много заложени бомби, защото служебното правителство вместо да се занимава с организирането на честни избори, се е занимавало кадруване.

"Агресивно уволняваше кадри, които не играят по неговата свирка. Това беше един и същи сценарий, по-агресивно се подходи там, където управляваше БСП, Нинова в икономиката, в социалното Гьков, уволнявани бяха не само кадри на БСП", заяви Каварджиклиев.

Пред Bulgaria ON AIR той прогнозира, че много земеделци може да не получат очакваната от тях помощ.

"Фермерите се наслушаха на лъжи, ярък пример за това беше финансовата министърка, която през март излезе и говори глупости. Не трябва да се оправдават с фермерите, те не са виновни за нищо. Ако е подготвен софтуерът, трябва да работи, те не могат да качат своите искания за субсидия и няма кой да я плати. Тези милиард и половина са жизненоважни за зърнопроизводителите", отбеляза бившият директор на ДФЗ.

Той подчерта също, че нито стотинка от безвъзмездната европомощ в размер на 524 млн. не е стигнала до земеделците като компенсация заради вноса от Украйна.

"Вътев е страдал от другата страна като потребител на Министерството на земеделието и трябва много добре да знае какво и как да направи", изрази надеждата си Каварджиклиев.

Гледайте целия разговор във видеото.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Фалш и празни думи преди 3 месеца
Този господин по-добре да спре с разсъжденията. Откога започна да разбира от земеделие и държавна администрация, че почна да разправя какви подводни камъни имало! Толкова сте фалшив г-не, че не можете да заблудите хората. Едва ли някой ви взема на сериозно!
7
0
 
4
 
! Отговори
Бсп преди 3 месеца
За този господин упорито се говори, че си е платил за поста директор в Дфз! От тук като започнем, с каква цел според вас е отишъл там, да работи за земеделците или за себе си!
6
0
 
4
 
! Отговори
Смешник преди 3 месеца
Какъв *** е този! Къде до се излага по телевизиите и защо си мисли, че някой се интересува какво ще каже! Толкова е надут и нарцис, че не вижда по-далече от носа си! Какво направи в ДФЗ- едно голямо нищо! Увъртя се с веднага с наглите рекетьори от фонда! На какъв се правиш?!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Марш бе Шарлатанин . Аман от крадци и мошеници " експерти" Незнам що още не си в затвора?
4
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 месеца
ама защо не споделят,че комунистите на радев са на път да оставят Българските земеделци без субсидии,те чертаят и заявяват обаче системата не работи и не приема...саботаж,русоробите от дпс са в основата на този саботаж!САЩ и Свободният не е сляп!не е безсилен!дпс имате проблем със Свободният Свят и САЩ обслужващи путин и ограбващи Българите!!!Война е ...и дпс избра страната на путин? и не заплашвайте ника бб дс със телефонни заплахи!!!знаете...нищо!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тоя защо се прави на ударен? Компенсацията заради Украйна не е отпусната защото Унгария не си е вдигнала забраната, а условието е че всички страни трябва да го направят за да се изплатят парите. А служебното правителство си беше с наполовина вързани ръце. Като правеха нещо ревахте, че не трябвало, защото били служебно, а като не го правеха пак ревахте. Да си бяхте съставили кабинет миналата година вместо да разигравате циркове и после редовното - те са виновни, те са маcкapи...
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гълъбите направиха в куришки всичко. Сега някой трябва да разчиства..
1
4
 
7
 
! Отговори
Земеделец преди 3 месеца
Най -сладката работа то се е паднала. Земеделска земя има България...можем да смачкаме всеки....без китайците. Само хора и машини да има.