Тагарев: България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна

Според него взривът в Нова Каховка може да срине туристическия сезон
11 юни 2023 21:12, Нели Христова
453
Тагарев:  България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с Митрофанова не е пример, но тези партии са инструмент за Русия. Явно са готови да действат в интересите на Русия - да настройват групи в обществото една срещу друга. Това е хибридната война.

Това заяви пред bTV новият министър на отбраната от кабинета "Денков" Тодор Тагарев. В ефира на bTV той гарантира, че България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна и че има възможност за това.

Тагарев обясни, че доставената до момента военно-техническа помощ на Украйна от страна на България е била "оценена доста високо", тъй като е съотвествала на украинските възможности и е била в добро състояние.

Той уточни, че не може да каже какво точно въоръжение е доставила България на Украйна, защото информацията е класифицирана. Става дума за боеприпаси и въоръжение, добави военният министър.

Дали България да даде своите многоцелеви съветски изтребители МиГ-29 на Украйна е въпрос на обсъждане, каза министърът.Причината е, че България няма ресурс да придобие и поддържа т.нар. заместващи изтребители на мястото на МиГ-29. "Нямаме такива пари, а трябва по някакъв начин да поддържаме летателната подготовка на нашия състав", каза Тодор Тагарев.

По повод информацията, че в Черно море се носят мини и експлозиви, Тагарев коментира, че не бива да "пренатягаме нещата", защото България не се намира чак толкова близо до Украйна.

По думите му, докато Русия не се прибере на собствена територия и не "приеме добро поведение", войната в Украйна няма да е приключила:

"Докато Украйна не освободи всички окупирани територии и Русия не обясни как ще изплаща репарациите, няма да има сигурност за нас. Виждате какво става в Черно море и сега с взрива в Нова Каховка - това може да срине туристическия сезон."

Бюджетът за отбрана ще стане 2% от БВП следващата година, а не тази, каза още Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
8
 
3
 
! Отговори
Шмайзер преди 10 месеца
Време е руснаците да се опомнят и да гътнат ЛилиПутин. Иначе ще ручат жабетата /хаймарс, стингър и др,/.
316
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оръжията самолетите мунициите всичко е на българския народ. То не е на Посолството не е на правителството още по малко на тагарев и той ако го даде ще понесе отговорността. Ако не се поучаваме от историята тя ще се повтори като фарс.
315
13
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
евала, Тагарев! махни и рашистите на чорапа в службите, важно е!
314
10
 
11
 
! Отговори
РУСНАЦИТЕ БЯГАТ преди 10 месеца
Не им се мре за Путин.....
313
8
 
9
 
! Отговори
СВО ПРИКЛЮЧИ преди 10 месеца
ВСУ започна.....
312
10
 
11
 
! Отговори
ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА преди 10 месеца
До пълният разгром на путиновите пълчиа
311
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
НА КОГО МУ ПУКА КАКВО МИСЛИ ТАГАРЕТО МАГАРЕТО С ШАБЛОНА Т*Ъ*П - "ХИБРИДНА ВОЙНА"? ТОЗИ "ВЕЛИК" СТРАТЕГ ДЕТО ДЪРДОРИ М*А*Л*О*У*М*Н*О ВЪОБЩЕ НЕ Е НАЯСНО КАКВО Е ВОЙНА, КАКВО Е БОРБА И КАТО НИЩО ЩЕ НИ ВКАРА ВЪВ ВОЙНАТА, ЗА ДА УГОДИ НА ГОСПОДАРИТЕ ОТ ЕС И НАТО. И АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ НАТО ЩЕ НИ ЗАЩИТИ - ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ
310
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До "Тагарев го сложи на русофилите в устата...по голяма глупост не можа ли да измислиш.Лайковете ти са VPN на всичкото отгоре.
309
9
 
10
 
! Отговори
nikonik преди 10 месеца
Смеш-ник
308
7
 
5
 
! Отговори
no justice преди 10 месеца
ДА НЕ СЕ ЧУВАТ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ИЗТРИВАЛКОВ !!!Като имаш такива изрватени мисли, хващай влака за Кийв и помагай ;)
307
4
 
11
 
! Отговори
ВСЧКО ЗА ФРОНТАА преди 10 месеца
ВСИЧКО ЗА ПОБЕДАТА НАД РУСКИЯ ФАШИЗЪМ!!!
306
6
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА ВСУ преди 10 месеца
ВСУ СА НА 87-км от МАРИОПУЛ!
305
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди корона истерия, сега украинска такава. В същото време текат усилено процеси на икономическо нулиране и дигитално цифрово робство. Овцете ги развличат със спектакли, преди да им теглят ножа
304
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Охраняването на Бг небето от чужди самолети особено на съседни страни е потресаващо национално предателство и форма на окупация. Ние вече не сме суверенни .Слагам плюс скача минус. Що тъй ?
303
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тагарев е посредствен бюрократ. За него на първо място е заплатата, гарантирана от НАТО. Този човек е опасен за българската държава.
302
3
 
8
 
! Отговори
Км преди 10 месеца
Луд със запалена факла-ще изгори селото.
301
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Охраняването на Бг небето от чужди самолети особено на съседни стррани е потресаващо национално предателство и форма на окупация.Не сме суверенни .
300
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой нямаше да е министър ако я нямаше злата Русия да ни освободи а всички щяхме още на ниво предците ни да сме жертви на българското клане от извършителите на арменското клане... Т.Р.О.УЛОВЕТЕ СЪЩО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ ЩЕШЕ ДА ВИ ИМА...Впрочем на Шипка срещу нашите олъченци турците/демек украинците на по-миналия век/ в геополитичесдки план ни стрелят с немски топове Круп и американски пушки Уинчестър.
299
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руските агенти са най-добре укрити в проамериканските партии и нпо. Идеалното прикритие е там.
298
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дайте всички български оръжия на укрите. С това смисълът за посолството от правителството отпада и народа да се отърве от нов пик нацените на горивата например...