Тагарев: България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна

Според него взривът в Нова Каховка може да срине туристическия сезон
11 юни 2023 21:12, Нели Христова
453
Тагарев:  България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

Има партии, които действат за руските интереси. Самата среща с Митрофанова не е пример, но тези партии са инструмент за Русия. Явно са готови да действат в интересите на Русия - да настройват групи в обществото една срещу друга. Това е хибридната война.

Това заяви пред bTV новият министър на отбраната от кабинета "Денков" Тодор Тагарев. В ефира на bTV той гарантира, че България може да предостави допълнително военно-техническа помощ на Украйна и че има възможност за това.

Тагарев обясни, че доставената до момента военно-техническа помощ на Украйна от страна на България е била "оценена доста високо", тъй като е съотвествала на украинските възможности и е била в добро състояние.

Той уточни, че не може да каже какво точно въоръжение е доставила България на Украйна, защото информацията е класифицирана. Става дума за боеприпаси и въоръжение, добави военният министър.

Дали България да даде своите многоцелеви съветски изтребители МиГ-29 на Украйна е въпрос на обсъждане, каза министърът.Причината е, че България няма ресурс да придобие и поддържа т.нар. заместващи изтребители на мястото на МиГ-29. "Нямаме такива пари, а трябва по някакъв начин да поддържаме летателната подготовка на нашия състав", каза Тодор Тагарев.

По повод информацията, че в Черно море се носят мини и експлозиви, Тагарев коментира, че не бива да "пренатягаме нещата", защото България не се намира чак толкова близо до Украйна.

По думите му, докато Русия не се прибере на собствена територия и не "приеме добро поведение", войната в Украйна няма да е приключила:

"Докато Украйна не освободи всички окупирани територии и Русия не обясни как ще изплаща репарациите, няма да има сигурност за нас. Виждате какво става в Черно море и сега с взрива в Нова Каховка - това може да срине туристическия сезон."

Бюджетът за отбрана ще стане 2% от БВП следващата година, а не тази, каза още Тодор Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
4
 
11
 
! Отговори
1212 преди 11 месеца
Време е военните да вземат нещата в свои ръце. Ама то няма генарали да ги поведат. Де да имаше поне един като Вазов.
276
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато Бг се управлява от провалили се бивши "политици" и меркантилни полу-*** нищо добро не ни очаква. Този човек е представител на военната индустрия, нищо друго освен печалби и договори за доставки на оръжие не го интересува. Поставен е не за министър, а диспечер и проводник на интересите на американските военно-търговски дружества. Човека е продал и себе си и семейството си и България в името на професорска титла, няколко имота в чужбина и тлъсти хонорари... Няма лошо. Капитализъм.
275
1
 
22
 
! Отговори
Интересно преди 11 месеца
какво ли са му правили, та е толкова отдаден ...
274
5
 
22
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 11 месеца
Днес ще раздава, утре на съд. Вярва Тагарев на обещанията, че никой няма да го пипне. И в Афганистан много тагаревци имаше, ама от Посолството ги оставиха на талибаните. Най-находчивите загинаха на колесниците на отлитащите самолети. ИЗМЪКВАНЕ НЯМА, НИЩО СКРИТО МЕ ОСТАВА!
273
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пак ли го върнаха този?! Нищо хубаво не го чака Министерството на отбраната. Говори само за Украйна, а това, че момчета няма с какво да отидат на на учения нищо не го интересува.
272
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ГЕРБ-ПП направиха правителство след 9 месеца и реших да карат по сценария за Бълтария като пионка на цяла Европа.
271
2
 
15
 
! Отговори
Lina преди 11 месеца
То какво остана за раздаване? Едно НИЩО. Голяма мъка да остави бг армия без едно оръжие. Няма да му се получи на СЪЩЕСТВОТО. Ако пробва да раздаде наличното , ще свали никсквото правителство ала бала на кристала
270
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тагарев, България може да предостави за ползване от украинците и ***?
269
3
 
18
 
! Отговори
ТаМагарев е преди 11 месеца
покраинска *** и директно на отчет при зеления др0гар.Пореден парашутист антибългарин,спуснат за да защитава чужди национални интереси,но не и българските.(Сега ще ме обявят за русофил,щото ми пука за България и щото не споделям модерния западен тренд да плюя срещу ***,райт?!?) :)
268
4
 
30
 
! Отговори
Тагадък,Тагадък преди 11 месеца
Тагадък,пак не позна язък! Слушай ояло се кюфте,Русия ще ви смажи! Догодина войната ще свърши!Когато привика Зеленски на отчет,ще видя как ще се гърчиш като червей! Фашистка Украйна е минало,единственното,което за съжаление е,че умират руснаци и от двете страни! Но така е в природата,всичко старо,мръсно се изчиства и идва нещо ново и хубаво! Тагадък разбери,не може света да съществува по стария начин с ЛГДБ-та,колониализъм и експлоатация на 5 нации хад останалия свят! Старият ред е към финал,пре
267
14
 
1
 
! Отговори
Тагарев съм преди 11 месеца
Окраинският език е по хубав дори от македонският. Трябва да стане задължителен.
266
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 367 Такива ли опорки спусна мутрофанова за днес?
265
5
 
12
 
! Отговори
До приматите с чая преди 11 месеца
"нормалните" - така ли си викате на лгбт парада ?
264
5
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Тоя хуманоид да внимава какво пие и да се оглежда !
263
3
 
18
 
! Отговори
Бг преди 11 месеца
На клоуна на снимката му предстои да пие чай в едно посолство !
262
9
 
22
 
! Отговори
Прогноза преди 11 месеца
На България и предстои поредната национална катастрофа.
261
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това правителство не е българско и дори не прикрива чии интереси ще обслужва. А на този физиономията му е на типичен доносник отпреди 10-ти ноември. Сега пак е доносник но на друго посолство. Вълкът козината си мени, но нрава...довършете изречението.
260
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На изрожденците само референдуми и молби им дай да попълват
259
8
 
14
 
! Отговори
референдум преди 11 месеца
дали да сме членове на НАТО .................и дали да даваме оръжия за Украйна..............май тоя го е страх от референдум, нали????
258
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Toq e za zatwora, ne za minsitar!!!