Йотова: Правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис

Тя потвърди, че президентът ще се запознае с настояването Гешев да бъде освободен
13 юни 2023 22:21, Нели Христова
54
Йотова: Правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис
Снимка: БГНЕС

Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Плевен, където под нейния патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на големия акад. Светлин Русев.

Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат, коментира Йотова.

Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор. Като че ли има надпреварване кой ще предложи по-гръмки промени. Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?

Мнозина днес очакваха големи новини от изслушването на Иван Гешев в Европарламента. Аз очаквах да бъде саботирано изслушването. Нека да припомня скандала от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се казваше, че след петорна експертиза снимките на кюлчета и вили са фалшиви... По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване, подчерта Йотова.

На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си. Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30!

Наясно сме, че списъците за смяна са готови. Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис, коментира още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
10
 
! Отговори
Влог преди 11 месеца
2 месеца ги чакаха и не връчваха мандата, за да се договорят.
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези след много отдавна излязоха от контрола на Радев и минаха под контролът на посолството. Като междувременно вдигнаха ветото над БЮРМ, наложиха ни санкции и много други поразии направиха, зелени сертификати, инжекции, нови големи дългове, кражби от бюджета, голям бюджетен дефицит, инфлация и т.н.
18
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щом са ги уволнили без никакви съществени причини,а само за да назначат други 28 областни управители,те уволнените могат да подадат иск за неправомерни действия спрямо тях по всички действащи конституционни,законови разпоредби,правила,кодекси,норми изискващи предшестващи действия за обявяване на уволнения на държавни служители при това с назначения по строго установен ред спрямо действащата Конституция за предназначението и назначението им в организационно-структурната система на админуправление
17
20
 
21
 
! Отговори
Гаварит Маскве преди 11 месеца
Слушайте другарката. Тя лично са е просвала като паррцал пред агент Кирил Гундяев, оня дето дърпа големите уши на Радев.
16
14
 
13
 
! Отговори
Саки преди 11 месеца
Дебела е .....яде много и лакомо
15
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абсолютно точно казано. Толкова зловещо звучаха тези записи, а вече всичко се случва. Изприщиха се да отстранят Гешев, за да не им пречи. Лично се ангажира новото правосъдно министърче. Следващото е парламентарна комисия за да ги оправдае и запази имунитетите. ще скроят и конституцията по техни мерки. затова и сделката е голяма. Подкрепа със власт, срещу изпиране. Какво им пука, че излъгаха избирателите си. Алчни хора, загубили моралните си ценности, не се спират пред нищо за власт.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Космонавта щом пищиш с опорките значи на теб и сащ им е зле
13
14
 
15
 
! Отговори
БРАВО преди 11 месеца
Добре че беше с акъла си Йотова - иначе ГЕРБ , СДС и ПП бяха решили да затворят НОИ и Пенсиите и да пратят парите на Зеленски в Бахамските Острови .Та пичове и пички , не си разваляйте Родината срещу Пари .
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кирчо ако питате колко моста има Дунав ще ви каже, че са 4, защо да не каже, че областите на България са 30? Кирчо е грандоман. Кирчо е ала-бала. Той е дислектик. Мозъкът му работи като пясъчен часовник. Не случайно са го внедрили за агент на Посолството с кодово име Кирчо ДжонТриволта. Както се разбира по действията му дори е двоен агент.
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дай да чуем ваше записи
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Космонавта пак си се надрусал, спирай с глупостите и отивай да правиш държавния си секретар хилари клинтън президент че байдъна не му остава много.
9
21
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Никъде в европейските демокрации няма длъжността вицепрезидент. Не стига, че милиони от нашите пари отиват за заплати и на вятъра за оня предател Радев и шайката му, а сега и тази неандерталка трябва да издържаме. *** комунистка!
8
8
 
9
 
! Отговори
СЛАВА преди 11 месеца
СССР, ВОДКА БЕЛО и ЛЕНИН ЗА ВСЕ
7
8
 
11
 
! Отговори
ДО 13 преди 11 месеца
Ще ти обясня защо трябва да имаме Вицепрезидент - Представи че има Преврат в Държавата , като Днес , и убият Президента . Вицето става Президент и мобилизира Мъжете за Война срещу Окупаторите . Схвана ли ?
6
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Парламентарна република с вицепрезидент ?
5
12
 
9
 
! Отговори
999 преди 11 месеца
Защо България има вицепрезидент? Някой да ми обясни
4
15
 
17
 
! Отговори
Granik преди 11 месеца
Милата тя ....пълничка безлична русофилска тетка.
3
12
 
14
 
! Отговори
Папо преди 11 месеца
Тъжна е че не беше поканена на купона на Митрофанова, а Костя и Цонка бяха.
2
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Налазиха форума малките интернет пиявици, русофоби. Краят им е - ще бъдат изядени или стъпкани. От тях поколение няма- еднодневки.
1
5
 
5
 
! Отговори
Ей преди 11 месеца
Гицка цялата пасмина вече е ясна трафика на бежанците вьрви