Срив на доверието в партиите, Възраждане втори след ГЕРБ

"Сова Харис": Начинът на сформиране на кабинета е задълбочил кризата
14 юни 2023 16:38, Анисия Иванова
416
Срив на доверието в партиите, Възраждане втори след ГЕРБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Криза на доверието към политическите партии, към политическите личности и към институциите". Това каза пред БНР социологът Васил Тончев в обобщение на данните от социологическо проучване на "Сова Харис", проведено през последните дни

По думите му допитването отчита рекордно ниски рейтинги на парламентарните партии.

Според него този срив на доверието означава, че хората не намират своите представители, които да изпратят във властта, а това може да доведе до още по-ниска избирателна активност на следващи избори.   

Тончев подчерта, че начинът, по който беше сформирано правителството "Денков-Габриел", е допринесъл за регистрираната в проучването криза на доверието.

На въпроса "Имате ли доверие на следните политически партии?" най-много гласове е получила коалицията ГЕРБ-СДС - 13,2%.

На второ място по доверие се нарежда "Възраждане" с 12,4%. Само при тази формация трендът е нагоре, отбелязват авторите на проучването.

Трета и четвърта позиция са за "Демократична България" и "Продължаваме промяната" с 10,9% и 10,4%.

Към "Левицата" има 6,8% доверие, към БСП - 6,1%, към ИТН - 5,8%, към ДПС - 4,0%, и към "Български възход" - 3,6%.


Проучването е по поръчка и финансирано от ПИК, проведено е в периода 10-13 юни 2023 г. сред 800 български граждани по метода на стандартизираното телефонно интервю

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


416
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да се върне отнетата ни от комунистите "Търновска Конституция"
276
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
(((((((((((Бог), (Цар), (Отечество), (Разум), (Вяра), (Надежда) и (Любов))))))))))
275
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българино ти сега си нисък, защото си паднал на колене. Стани и върви, стани и лети. Огледай се в детската сълза и запей Орфеева песен: "БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ЗАЩОТО Е БОЖЕСТВЕНА!"
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И започнали да правят Социализъм, с бъдеще в Комунизъм. Рекли те и сторили и с Българина изцяло се преборили. А бъдещето наше Мaнгaсаpия ще се нарича... и с чaлга песен в очите ще пребъдваме жените.
273
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Та ни комунизираха, с конна армия минаха, *** ни и ни изцериха от мозъците РОДовете. Юнашкото сърце захвърлихме за много години.. на който му бе останало с подпис го пробождаха. Възхвалявайки едни от Държавата на Чeсъна... От държавата на Абрахама. Така наречената ЦиииГaна. От държавата където крадели и всите Чeсън ядели. Та ни учат сега, че пристигнали при нази на талази... Видели таз Българка Юнашка дет прави на сухо прaшка. И започнали да правят Социализъм, с бъдещето в Комунизъм!
272
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви чудеса, какви цингypелки са трепали при нощен пиp, че ги е Българска майка едно време раждала. Българска майка Юнашка, дето по-късно наще юнаци вместо да ражда, я научиха да прави Прашка. И все под пъпчeто да се вглежда, че от там идвала цялата надежда.
271
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Юнаците бяха навсякъде горди, с чела вдигнати нагоре лъвски, с гъpди мъжки кoсмати, с нoзе тресящи земята, със сила дето трошеше скалата. Дето стъпеха все Събрания правеха и все Българката раждаше по едно, не се изморяваше... но имаха една много лоша разделна черта. Много си завиждаха един на друг.. Кой по-дeбел го вaди, кой по-може да смята, кой по-може жeните в крeвата да прeмята. Легенди се разказваха зад граници, надлъж, по необятната шир.
270
3
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 11 месеца
Аз съм голям и страшен евроатлантик, ям копейки за закуска, за обяд обсъждам колко българи да пратя на фронта, а за вечеря в посолството кроя как еврото да въведаХохохо
269
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като прочетох,че е поръчано от ПИК,повече престанах да чета.
268
4
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 11 месеца
Поддържам Гешев....Да има кураж! На правилен път е!
267
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дойде след пет вековно забвение тъй жадуваното Освобождение. Настана отново мес, нещо като управленческа смес. Отново Корона слагахме, отново корона сваляхме. През 1944г. Чужда армия мина и въведе *** ред. Настъпи социално управление, нещо като безмозъчно управление. Управление от артисти, тъй наречени юдески комунисти. Те избори правеха и в 100% на народа български гащите сваляха.
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докараха и потомците на Чесъна, за да и стане четката ресана. И настъпи трети ПОТОП, тъма и покорство, нещо като мазохично задоволство. Търпяхме, търпехме, де що глава поникнеше, кожата и бе осечена. Но на тая рая накрая и дойде края,... Третия Рим падна.
265
2
 
6
 
! Отговори
Плескавица преди 11 месеца
Някои хора обаче нямат ценности и им са съгласни на това което стана Между Герб И ПП .. Продължавам да не подкрепям никого и да си отвръщавам все повече от политиците
264
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Имаше и странични зяпачи, на които не им харесваха тез Свалячи. Те завиждаха и Грачеха, Юдeйчеха се и при вида на Злато Бясвaха. Та използуваха една вяpа, дето ума на Тогарсмах покорява и турците мюзюлмани се поверчиха и с уyйoве рязaни жените зaeбaха. Като юдeй от времето на Сара, само че всичко бе събрано на една кaмара. Настъпи еeбaлна сeч между уyyиове с кoжа и без кoжа меч.
263
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига глупости! По отношение на Възраждане видяхме какви клоуни има и там! Срив наистина има, най-вече при популистките партии, а "копейките" не са популистка,а рашистка партия.
262
8
 
3
 
! Отговори
Отряд1 преди 11 месеца
Ако народът по някакъв начин избута "възраждане" и те успеят да поемат пълна власт, населението трябва да очаква следните незначителни събития. - отделяне на България от ЕС , икономически колапс, поредна национална катастрофа (имаме опит в това) - отделяне на България от НАТО , военен колапс, Турция ще си върне доста земи, които счита за свой. - гражданска война, глад, мизерия, смърт... Тогава народа няма да е жертва, а ще е съучастник в своите страдания.
261
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моми с копрали и вретенки си правеха по нивите седенки. Появиха се труженици орачи, земеделски Полски шляхтаци, Русите с вирнати нагоре, все искаха да са отгоре. Чехите се криеха по Татрите, да не си погубят шатрите. Словените без боен вик отстояваха на името си в миг, Македоните - наша кръв все лувуваха на стръв. Сърбите с недоверие гледаха при всяко попадение, но всички в таз велика Българска държава викаха Ура за Слава. Просвета преславна, православна навред се понесе де що имаше Дует.
260
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Стига замърсява ефира бе, анонимни умопобъркан! Звъни на 112 да дойдат с усмирителната риза!
259
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Де стъпят БОГатство да има и народът славен да се именува. И народа Славянски се нарече и на бойна слава се обрече, В столицата града Преслава, с дебели стени бе издигнат ров и ограда. Там православно Царство се създаде с Трон и Царска Коронада, Канаси от все Свят идваха и тръгвайки обратно, Светослави се наричаха. От север на юг, от исток и на запад все хора танцуваха и в бойна стъпка с ятагани, голи до кръста Юнаци луди лудуваха.
258
6
 
7
 
! Отговори
Наско ментата преди 11 месеца
Нещо днес няма новини за амбряжите явно ги е страх, че скоро идва Костадинов на власт и вазелина ще е със стружки .