Ние не бързаме

Решението на пленума
Обновена: 22 юни 2023 20:12 | 22 юни 2023 19:29, Росен Стойчев
15

След три часа дебати, Висшият съдебен съвет реши, че няма да вземе отношение и решение за това кой е компетентен да избере изпълняващ функциите главен прокурор.

Председателят на Върховния административен съд беше категоричен, че законът дава правомощие на прокурорската колегия да избере временно изпълняващ функциите на главен прокурор.

Още по темата
Това изказване породи спор по време на заседанието, съобщи Bulgaria on AIR.

Според Атанска Дишева от съдийската колегия случаят не е точно уреден от закона, а политическата ситуация в страната не дава сигурност, че Сарафов ще бъде заменен в следващите месеци.

"Тогава е посочено, че до избирането на нов административен ръководител се избира от съответната колегия, но има изключение. Ние не можем да сме сигурни, че изборът ще е за 3 или 4 месеца. Прокурорската колегия не е в правомощието си да избере главен прокурор, тоест този акт е нелегитимен, защото органът е некомпетентен", каза Атанаска Дишева.

Според нея прокурорите са избързали, за да изпреварят свикването на Пленум, а прокурорската колегия отговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: съветрешениеBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО преди 10 месеца
Тези са в Основата на Корупцията в България . Съдии , Прокурори и Партиици . Всиките Прасета за Мезета в Белене - тогава Света ще Признае България .
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мафията не спи. Знае, че трябва да изпревари другите. Трябва да избере нов главен прокурор преди ВСС. Мафията планира напред, а балъците сключват джентълменско споразумение с негодници. Всеки знаеше, че Мафията ще измами джентълмените.
6
3
 
1
 
! Отговори
Баце от Банкя преди 10 месеца
Браво гвардейци! Пак ще има бонус! Само така!
5
3
 
2
 
! Отговори
Циркаджий преди 10 месеца
Цирк граничещ със трагедия!! Ама на българина кво му пука че го правят на бавноразвиващ и го ограбват !! Трайте си лято е требва да се дърпат кредити за море!! Зимата ще трябва да се взимат за отопление керванът си върви кучетата си лаят!!
4
3
 
11
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Знаете ли кое беше хубавото на социализъма.... Дори управляващите комунисти, не смееха да крадят на едро.... ===)))затова в държавата имаше пари за всичко....
3
0
 
11
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Всичките тия лежляци с големи заплати, трябва да бъдат разкатани до основи.... При тая корупция, няма един осъден милионер.... ===)))
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лентяи!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Който ,не работи ,не трябва да яде !Хрантутници !Марш ,от там !