Новаков: Не влезем ли в Шенген, да вдигнем бариерите с Румъния

Това е реален вариант, обяви евродепутатът
22 юни 2023 21:35, Росен Стойчев
40
Новаков: Не влезем ли в Шенген, да вдигнем бариерите с Румъния
Снимка: БГНЕС

Ако не влезем в Шенген, моето предложение е, без да нарушаваме европейското законодателство, граничният контрол между България и Румъния двустранно да бъде решен и бариерите да бъдат вдигнати, това е възможно и трябва да го направим, включително като знак на протест, каза евродепутатът Андрей Новаков.

Още по темата
Той участва в дискусията на панел „Бъдеще на транспорта, дигитализация, зелени градове и продоволствена сигурност“ от форума "Зеленият преход и страните от ЦИЕ 2023", който се провежда в София, съобщи БТА.

По думите му причината да няма повече мостове между България и Румъния над река Дунав е заради стратегия на румънската страна и решението й да развива инфраструктурата си на запад към Унгария, а не на юг към България.

Той отбеляза, че от другата страна на нашите големи градове има малки населени места, които не им отговарят по мащаб и "явно интересът не е да се свързват".

Според Новаков пари за мостове над Дунав има, но липсва желание да се строят. Той изрази мнение, че е въпрос на двустранни разговори "да успеем да убедим нашите приятели, съседи на север, че те граничат с ЕС и на юг, и че това е в техен интерес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
дядо Ванго преди 9 месеца
Ще видите Шенген и евро през на Макрон кривия, така да знаете
32
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
ЕС открито и нагло се заявяват като руски р.би!вЕбер и позорниятг му гАспадар шРьодер,опозориха и продадоха ЕС на путин,превръщат ЕС в клоака на мафиотски опг създадени от кгб,превърнати в "партии" в "справедливят" на путин еСССР...САЩ...дипломатичноста ви ще принуди децата ви и Народа ви да платите сметката...на руските превзели ЕС!!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заради вас и Бочко не ни приемат. Сега ни пробутвате тея алибали!
30
0
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 10 месеца
Към Татул: А не е ли по правилно да бъдем портата на ориента към Европа ,отколкото портата на Европа към ориента? Ние арабски митничари ли ще ставаме? Али викаш алъш вериш да има и кой както се уреди по роднинска линия?
29
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 10 месеца
Ами не ли време да се запитаме защо Румъния не ни иска? Ами те си направиха съдебна реформа.Вкараха доста министри и дори министър председатели в затвора.Сега там трудно се карде,не че съвсем не ,но трудно ,при нас само се краде и после се обясбнява ка к е нямало да стане по друг начин.ИНХАС.Прави са да не искат да имат вземане даване столкова корумпирана държава.
28
3
 
16
 
! Отговори
Татул преди 10 месеца
По правилното е да дигнем бариерата и да напускаме всичко живо дето сака да влезе в Европата. За да се научат наглите западняци, че портата към ориента е тука и ако искат да имат сигурност трябва да се научат малко на уважение към пазителите си.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затворете границите и се издържайте сами !Новаков ,Стараков вятър го вее на Бял Кон !
26
1
 
9
 
! Отговори
Фройд Дучеф преди 10 месеца
Тоя *** само дрънка глупости, следващите евро-избори ще ги гледа от Пазарджик, много трябва да се внимава какви субекти ни представляват в ЕП, сещам се и за една снаха на един адвокат, през чиято кантора минаха всички "царски" приеатизации на естествените монополи в България, която също често "ръси" мозък?
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не ни "приемат" си го премествам в другия крачол. Само с кухи неща занимават публиката
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шенген е фалшива тема измислица от колониалните власти у нас да отчитат дейност. Нормалните хора и бизнеси не се интересуват от Шенген. Китай не е е Шенген, но почти всичко което потребяваме е от Китай.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И за какво ни е Шенген? Да ни се увеличи потока от т.нар. "мигранти" и ЕС да ни определи задължителни квоти да си ги оглеждаме тук вместо да ги пропускаме към Германия. Не ни трябва никакъв измислен Шенген.
22
1
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Даже в виетнан и кампучия - мин необлагаем доход - 900 лвС цени -2 пьти по ниски от нашитеБаце и кирчо ви оправиха
21
0
 
10
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 10 месеца
БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ ДОПУСНАТА В ШЕНГЕН ДОКАТО НЕ ИЗЧЕГЪРТА МУТРИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА.
20
1
 
10
 
! Отговори
ПРОСТО Е ! преди 10 месеца
Румъния не желае мостове на юг с Русия. . . . Както разбрахме от статията интересуват я западните граници - там няма Русия . И ги развива тях . Толкоз .
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гарантирано от герб
18
0
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
През юни 2020 г. виетнамското правителството одобри Постановление 954/2020/UBTVQH14, което прилага от 1 юли 2020 година намаления на данъка върху доходите на физическите лица. С това постановление се увеличава минималният облагаем праг на доходите с 22%, от 386 щатски долара на 472 щатски долара на месец. Има ли спорещи - мин заплата в виетнам - 900лв необлагаем доход при цени -2 пьти по ниски от нашите
17
3
 
7
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
Поне засега сме малко по добре от сомалия , хаити и танзанияВярно - кампучия , лаос и виетнам са пред нас но има време да ги гоним
16
0
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 10 месеца
Ако искате да вдигате бариерите, кажете на ромите, че са от желязо. Те ще ги вдигнат вместо вас.
15
3
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Румьния е вече с -1500 лв минимална заплата за -4 ч работен ден - приятел избяга при някаква далечна леля в - тимишуараВика ям и пия на корем без лишения и бачкам от - 8 до 12,30После кафета и разходки -цените им са с около -20% по ниски от нашитеЧисти някакьв градски парк там на -4 ч работен денКак ще ги стигнем - румьнците би испял тодор колев днес
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Протестирайте не срещу тези, които не искат да ни приемат, а срещу българските корумпирани политици - тарикати : хем искат в ЕС, хем да са ок с раша . В парламента - поне 4 проруски партии, избрани от народа! И искат в Шенген... така не става!