Новаков: Коалицията между ПП и ДБ показва слабост

Поотделно те нямат никакъв шанс, смята евродепутатът
Обновена: 10 фев 2023 23:10 | 10 фев 2023 21:22, Красимир Ангелов
29

САЩ разпрространиха допълнен списък със санкционирани българи по закона "Магнитски". Сред тях попадат бившият директор на АЕЦ "Козлодуй" - Иван Генов, и бившият заместник директор на централата - Александър Николов, бившият финансов министър от ГЕРБ - Владислав Горанов, бившият министър на енергетиката и икономиката Румен Овчаров, както и бившият председател на "Национално движение - русофили" - Николай Малинов, заедно с притежаваните от него дружества.

Още по темата
"Ще ми трябва повече време да се запозная с детайлите по това действие, знам обаче какво гласува Европейският парламент на 8 юли 2021 година. От една страна приветства използването на този инструмент, но от друга страна казва, че това трябва да върви ръка за ръка със строг съдебен контрол и да се запазят правата на всички, които са засегнати", каза евродепутатът от ГЕРБ/СДС Андрей Новаков в студиото на "Денят ON AIR".

Той не смята, че е свързано с изказването на президента, нито пък с предстоящите избори.

"Не може да се търси скрит смисъл за това кога точно са публикувани. Не мисля, че това е насочено срещу ГЕРБ и ще окаже някакво влияние. Това, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са се събрали заедно, е проява на слабост, защото знаят, че поотделно нямат никакъв шанс. Ще научат по трудния начин, че и заедно няма да получат повече подкрепа, отколкото поотделно", поясни Новаков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му е изключително важно България да има редовно управление, защото от това зависи не само използването на европейските средства, но и адаптирането на нашето законодателство към европейското.

"С неработещо НС - това е изключително трудно. Случва ми се често да общувам с хора, които планират да инвестират в България, те нямат представа какво ще се случи след 3 месеца, накъде ще поеме държавата, ще се стабилизират ли финансите. Искрено се надявам, че всички, които ще бъдат представени в парламента след изборите на 2 април, ще влязат смирени и по-малко его", добави евродепутатът.

И е категоричен, че изборите изморяват хората.

"Толкова пъти изпуснахме възможността да се възползваме от европейското финансиране. Спомням си гръмките заглавия за Плана за възстановяване - поправяме го, внасяме нов, милиардите потичат към хората. Една стотинка не е стигнала до общините, те и бюджет нямат за тази година. Големите оперативни програми все още не са започнали да финансират големите ключови проекти. Никой не ни е задължил да си затваряме мините, ние доброволно сме подписали този договор, могли сме да договаряме до последно изключения", поясни той.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП+ДБ=Шарлатани+Костовици
21
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
а и се сетих как борисов се хвалеше,че минавал с 200 финансиращият го и пазещият го вебер...позорно е...просташко
20
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До опетковопита ви да омаловажавате санкцийте е примитивен и отчаян,ще има още,"администрацията"работи с доказателства и факти не с манипулации като вас,има и по-крайни и вероятно доган-борисов-гешев ще са там...има и Рико...и още има,няма недосегаеми престъпници и крадци,обслужващи убийци като путин!!!САЩ възпитано опита да предупреди самозабравилите се и преяждащи с животите на сънародниците си...САЩ ще ви спре безкомпромисно...няма ЕНП...няма вебер...няма путин!!!
19
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До опетковуау,уау,отчаяни манипулации по гьобелс,цацата обслужи пеевски с благословията на борисов и ограбиха КТБ!факт,Българите платихме грабежите им!доган и тец Варна,плащаме му студен резерв,грабеж по пладне!фактАЕЦ скрапкупи бочко от путин да го хареса!факт,боко построй руски поток с парите на ЕС и на българите данъци, да направи ЕС и България зависими!факт,отказа азерският евтин за да сме замисими от путин,"евроатлантика"борисов,финансиран и подкрепян от вЕбр и ЕНП!факт,хиляди са фактите
18
1
 
0
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До sd Кой е престъпник определя съда, а това в САЩ е някаква администрация, чиито решения нямат значение за никого, извън САЩ. Така че нека не се наси* раме от кеф за нещо, което не се е случило и никога няма да се случи.
17
1
 
0
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Анонимен 18 Как я виждаш "съдебната реформа? Като връщане на народните съдилища ли? Защото не виждам как по друг начин ще вкараш политик в затвора. А и освен това ще смениш всички прокурори и съдии. Новите "свои хора", както рече простоКиро ще ги докараш от Канада ли? Смехотворно и наивно.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слабост или не, София и Пловдив вече няма да са на ГЕРБ, а който вземе двата най-големи града, после взима и властта. Дните на ГЕРБ са преброени. Следва съдебна реформа и доста хора ще напълнят затворите. Края на тая анархия.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...щото банкянския голяма сила показа, пуснал пуделите делян деса и тома да лаят срещу промяната, иначе видът му е като на пребито куче..
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-слаби от Вас няма.Свалихте ги и сега народа да не живее по-добре.Приказвате и ги вършите без да мислите за народа..
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се съберат две нули не правят единица, а - нужник...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И двете партии са за коша, а хората в тях за въжето.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие не показвате слабост като се оставяте не кнб пингвина да ви мачка?!?
10
2
 
6
 
! Отговори
sd преди 1 година
Герберите сте международно признати престъпници. владито горанов го признаха от сащ. Вие сте престъпна организация и жалко че каскетатурата не иска да ви види. но ще дойде ден за разплата. ще горите в ада. този дето говори врели-некипели какъв щеше да е ако не беше посочен от банкянската тиква?
9
7
 
4
 
! Отговори
Nexo преди 1 година
Нещо както вие от ДБ и ПП се правите на разсеяни като излезе скандала с криптопирамидата Nexo.
8
3
 
5
 
! Отговори
Тия е време преди 1 година
Да се определят. Едните се пишат десни, колкото е десен Костов, другите откровени леви популисти. Що за коалиция.
7
2
 
3
 
! Отговори
Ужасно.. преди 1 година
Ще излезе, че Божков не е прал парите на КГБ и ГРУ, а парите на ЦРУ....??....Цветан Василев от КТБ и той от ЦРУ..??........ Скрил се в Сърбия-воювала със САЩ........... Абе вие глави, между ушите си - имате ли..??
6
2
 
5
 
! Отговори
Буци преди 1 година
Примката стяга, изгърмяха едни 200 млн., приготвени за изборите! Спокойно, показват и наказват, партньорите атлантически!!! Голи, ще ги съблекат!!!
5
4
 
6
 
! Отговори
О'НЕРАЗУМНИ преди 1 година
ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИТЕ ДА СЕ НАРЕЧЕТЕ "ПРОМЯНАТА"..?....... ПОД КАКВО ИМЕ ЩЕ СЕ СКРИЕ ФАЛШИВАТА ПРОМЯНА 2020-2022..??
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефи как гербаджийте се правят на 6 без 10, сега когато Горанов е включен в закона Магнитски, точно по линията с хазарта. Лека полека ще излезе наяве, че това което е казвал Божков е истина.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, иска ви се на ГЕРБерите другите да да слаби, разединени и малки .Е тов път няма да ви огрее