Денков се надява страстите между ГЕРБ и ПП-ДБ да се успокоят

Напрежението дошло след смяната на Гешев със Сарафов
58
Денков се надява страстите между ГЕРБ и ПП-ДБ да се успокоят
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков отрече обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ правят чистка и сменят заместник-министри и шефове на агенции със свои хора.

"За да има правителство и парламент, те трябва да правят нещо полезно за държавата. Именно заради това първото нещо, което направихме е да направим законодателна програма, а истинската причина за напрежението днес е, че със смяната на Гешев със Сарафов имаме рязко отклонение от тази законодателна програма, която бяхме приели. Надявам се да се успокоят страстите и първите две сили да седнат и да решат как да се върнат към законодателната програма", коментира премиерът.

"Обясненията, че има проблем с кадровите назначения, не са верни", отсече той.

"Всички заместник- министри са съгласувани с Мария Габриел, тя обсъжда и с ГЕРБ, така че не може да се каже, че те не участват в процеса. Ако действително ПП решаваше сама какво да прави отдавна щяхме да сме назначили областните управители. По същата процедура, по която беше съставен МС и сме на финалната права със списъка за заместник – министри, да продължат и разговорите с търсене на консенсусни лица за избор на областни управители, призова още Денков.

В МС през цялото време имаме много добра кооперация с министрите включително и с Габриел, никакво напрежение не се усеща, работа тръгна на доста високи обороти. МС си върши работата, но както от първия ден съм казвал има смисъл от това управление само ако законодателната и управленската програма работят заедно", посочи той.

"Сглобката означава в случая точно този механизъм, който се използва, за да намерим успешен механизъм включително и за регулаторите", коментира Денков.

"Няма как да очакваме да сложим на мястото на Гешев някой, който е от неговото близко обкръжение и да очакваме нещо различно", обясни той.

Денков отсече, че трябва да има борд, който да обсъжда номинациите на ръководителите на избираемите от парламента постове, за да е сигурно, няма да попаднат случайни лица.

Премиерът коментира и обвиненията на президента Румен Радев, че правителството вкарва страната във война.

"Войната си е там, където си е и има една защита и гаранция за България и това е членството й в НАТО. Нека да подчертаем, че страни, които не са член на този пакт като Молдова, дори и Украйна, имат сериозни проблеми. Заради това България трябва стриктно да спазва всички изисквания, които следват от това участие, защото тя няма друг по- добър гарант за нейната сигурност и това означава, когато има общо решение България да е пълноправен член на това решение", каза той.

"Ние искаме в момента да гледаме как бият някой до нас и в същото време очакваме, ако нас тръгнат да ни бият, да ни защитят", посочи още Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Надява се, нали захлебва яко, грантаджия. Възмездието иде! Ще има кръв, бой и много счупени глави! Ако тези не си подадат доброволно оставките, народът ще ги линчува и ще ги избеси по лампите пред Народното събрание. Умнокрасивите нямате ли инстинкт за самосъхранение и да изчезнете доброволно от политическата сцена? Ще предизвикате гражданска война и ще ви избием!
11
1
 
11
 
! Отговори
Стига с тия политики преди 10 месеца
Ето една истинска новина: В родопското село Павелско се вдигнаха на протест срещу чужда фирма която е започнала сондажи за злато в землището на селото. Фирмата заградила един участък в гората, сложила някакви табели на английски език и денонощно пробива дупки в земята. Жителите на селото настояват за незабавно прекратяване на дейността.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейкин беше прав този кабинет ще е пълен фарс.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Vkraite mutrata v zatvora i vsizko ste se uspokoi mahna Geschev i pozna da perzi toj zarvul
8
2
 
11
 
! Отговори
Ала&Бала преди 10 месеца
ДПС управлява.Ала-бала и с мафията напред.Обществото ни и то е ала-бала. Държавата и тя е ала-бала.Това е положението.
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Безличен американски слуга.
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОСТАВКА
5
5
 
7
 
! Отговори
Анти Тяло преди 10 месеца
Плевнелиев 2 се надявал... Каквото кажат от Козяк!!!
4
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За мирен и спокоен Райх! Хайл Гьобелс и Аве Мария! Колкото е по-голяма лъжата, толкова повече ще й повярвате. Айн Фолк! Айн Райх! Айн цу цвайн цу фюрера! Цу дрън!
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ciao, izmislen kabinet !
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американските му господари нама да са доволни ако еничерското правителство подаде оставкаНали трябва да ни вкарат във война
1
4
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Хахааааа, Боко и Доган качиха ППДБ в батискафа към Титаник. ПП-тата уж управляват, ама ГЕРБ-ДПС си гласуват в парламента каквото им е кеф :)))))))))))))))))))))))) Очакваме тези дни имплозията, нямат въздух вече .... :))))))))))))))))))))))))))))