Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
0
 
3
 
! Отговори
wseki преди 9 месеца
Този Денков е настанен продажник, който не заслужава доверие. Хората не го познават, а това, че го показват външните медийни служби го идентифицира като наемен агент-провокатор.
487
0
 
2
 
! Отговори
Крайно време преди 9 месеца
е Росен Желязков да озапти Манол Велев и компанията му, защото ние сме свидетели как обиждат, отправят неприлични жестове и мн.други грозни прояви на претендиращите за промяна . Това ли е промяната! Манол Велев-син на Божана Апостолова - Голям срам !!!!
486
3
 
6
 
! Отговори
Mногознайко преди 9 месеца
Денков, брат, сдадеш ли правителството и отидете ли на нови избори, ПП и ДБ са приключили политическата кариера. Край, това беше. Най голямата ви грешка беше че се сдружихте с крадците от ГЕРБ. Аз лично ви симпатизирах но край, никога няма да ви простя, никога. Историята помни още такива партийки, от колоси станаха джуджета, СДС, НДСВ, ИТН, и др. Помни Денков, уж си умен човек, българина помни, помни много и е яко озлобен, към цялата политическа каста.
485
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно така, Денков. Време да се казват директно нещата.
484
7
 
18
 
! Отговори
До Зозо преди 9 месеца
Измитай се към САЩ за да не мърсиш България
483
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От съвременна гледна точка нашите известни възрожденци са били русофоби. Тогава са наричали себе си патриоти. А днешните боядисали се с това име от гледна точка на истинските възрожденци са всъщност родоотстъпници. Как са ги наричали такива тогава преди повече от сто години. Подскажете
482
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Денков е позор! Антибългарин, слуга на чужди интереси.
481
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ясно, саботажниците в управление ще обвинат Възраждане за успехите на саботажа дето се извършва от това влечуго денков и куклата...
480
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Старата песен на нов глас. Тъмночервения кандидат за кмет на ПП искал София да бъдел град на бъдещето. Те бившите номенклатурчици все така ни говореха за светлото бъдеще, та и тоя нали е от такъв произход. Не разбрахте ли, че хората вярват в светлото настояще. Не вървите. Но пасаран. Отивайте нейде там към Венецуела да си говорите в бъдеще време. Там е рай за вас тъмно-червените.
479
14
 
11
 
! Отговори
Магелан преди 9 месеца
Най после тази заспала прокуратура да реагира що годе на време и да се забрани със закон тази нацистка русофилска партия.А Самия Копейкин и повечето негови лакей да бъдат съдени за пропаганда и насилие в полза на един военен престъпник Путинохитлер обвинен в избиване на мирни граждани деца,жени и старци.
478
2
 
19
 
! Отговори
Сони преди 9 месеца
Единственото което шества по тъпити медии са вашите продажни муцуни ,..и пълната дезимформация на хората..пълна лумпенизация до последния гражданин... ако нямаме сходни идеи и виждания като на Кокорчо ,киро и Христо сме кумонисти ,путинисти и тн....ако виждаме че европейските ценности са кухи пак сме путинисти.... демокрация цари
477
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е герберите да се отрекат от фашистите, Боко тиквата никога не е бил подстрекател на гражданско напрежение. На следващите избори половината гербери ще гласуват за Възраждане, защото герб се *** и се саботира с коалицията с тези аматьори.
476
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този Денков си повярва много рано. Народът ще се ядоса и ще излезе по улиците. Един симпатизант на Възраждане може да пребие поне 4-5 евроатлантика. Това са едни полухора, *** и биологичен ***.
475
8
 
4
 
! Отговори
Териториален преди 9 месеца
Ако Герб свали ПП, зарязвам Копейкин и ще гласувам за Баце ! Само ги разкарай!!!!
474
0
 
2
 
! Отговори
Хабибито преди 9 месеца
1:3 е съотношението в българския народ, само казвам....
473
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всъщност фашистите са новата коалиция ГЕРБ -ппдб. Смениха Гешев, забраняват партии, цензурират медии, заканват се да свалят Радев... То направо е жалко, че западните ни господари направиха това в Украйна, а сега едно към едно го правят и у нас. След като измрат украинците ще трябва свежа плът, познайте откъде ще дойде!
472
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Костя ще си намери майстора много скоро Много шум за нищо ще го оберат вече е ненужен на никой
471
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гелосания Цончо въобще не е мека китка :) Какъв да е като си е :)
470
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имахме Болен Сидеров но Копейката направо изтрещя съд и затвор и пълна забрана за рашиската партия
469
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гекона да откъсне опашката си и да бяга под някой камък.