Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
20
 
15
 
! Отговори
Баче Кико преди 11 месеца
Националния предател Костя Копейката ще яде накрая сопата някъде - и няма да му запърви път. Сигурен съм.
47
11
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 11 месеца
Българите го слушат....а русофилите агресират с насилие точно като вожда им в расия и Украйна
46
17
 
14
 
! Отговори
колоната на КГБ преди 11 месеца
България може да тръгне напред само когато окончателно скъса зависимостите от Русия - политически и икономически. На Русия не са потребни партньори а роби! Това ви предлага Възраждане - да бъдете роби на мужиците....
45
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
31- казваш Европейски ценности са ала бала, обаче там живеят и работят много българи и не бързат да се върнат, защото те такива работи за които говориш не ги срещат, европейците са кофтак казваш ти, ценностите им са кофти, ама ти вземи Гугъл стрийт и разгледай как са устроени малките им градчета с удобство и уважение към живеещите там, погледни в евростат каква минимална заплата вземат в тоя лош обединен запад, а сега отвори Росстат и виж мин заплати в Русия, а сега погледни и домовете им
44
5
 
20
 
! Отговори
Ирландеца преди 11 месеца
Такива ли са инструкциите на посолството...
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Копейкин я му счупи цайсите
42
7
 
22
 
! Отговори
Бгг преди 11 месеца
Българските ценности нямат общо с европейските в даденият за пример момент. Ние сме за традиционното семейство. Против обезличаването на държавите. Против намесата на страната във чужди конфликти по света и около нас. Против еврото което ще доведе до по голяма икономическа зависимост от вън.В случая много повече ни разделя от ЕС отколкото ни сближава.
41
2
 
8
 
! Отговори
Татуси на Премиерша преди 11 месеца
от Почивката в Гърция - Отврат - особено този Татус дето е между Млечните й Жлези - такива дори Труженичките в Азия, не си Правят!
40
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки, който пречи на ПП,ДБ да достигнат до абсолютната власт, е неофашист. Това е стилът на Путин, срещу когото от ПП уж,са, но само на думи. Ами, да покажат държавническа мъдрост, да направят нужните законопроекти, вместо да обвиняват ГЕРБ, Възраждане, ДПС,ИТН и арменския поп. Нали си имат видна юристка, Лена от парапета, която вместо да твори законови проекти, ходи в парламента, да иска безусловна подкрепа от ГЕРБ и то не по закони, полезни за държавата, която съсипа ПП, а за да кадруват.
39
12
 
26
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Кой ги слуша тези лъжеполитици, дето са окупирали властта? Подобни нечиститии как изобщо имат сързостта да се изказват, кой е фашист и кой не? Фактите говорят точно обратното.
38
26
 
14
 
! Отговори
Men преди 11 месеца
Възраждане са много по зле от фашисти - те са продажници и слуги на фашистки режим!
37
10
 
26
 
! Отговори
Рендету преди 11 месеца
Всички подкрепящи укронацистите в 4.0.4 съзнателно или несъзнателно са Неонацисти, "Възраждане" не подкрепят неофашистката идеология на укропите, за разлика от евро атлантическите ни либерали! Извода: кои са неофашистите е очеВаден, нъл тъй "хер" Дянков!
36
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Денков е прав не трябва да се толелират хора, които открито прозовават за насилие. Хора, които обвиняват другите за чуждопоклонночесто, а те самите '***" обувките на чужди лидери ... Но лидера им със сигурност добре "капитализира" всичко и ако не успее в политиката след време ще се окаже доста доста богат дори защо не по- богат дори от съгражданина си Марешки.
35
23
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Призоваването към насилие не е ли Противозаконно и наказуемо??? До кога ще търпим? Да се забранят про-руските партии...от тях България добро не е видяла и няма да види!!! Затворихме страницата със социалицзма и влиянието на русия още през 1989г. Грешката беше, че не осъдихме нито един поискал да подари България на русия. Време е да поправим тази грешка!!!!!
34
7
 
25
 
! Отговори
Иеие преди 11 месеца
Денков точно вашата несъстоятелност ще докара такива като възраждане на власт
33
14
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 11 месеца
До амебата ми нали си харесвате руската к0чина ще действаме както ви харесва. Копейката ще е осъден като Навални и в панделата. Нали така ви харесва на вас да се управлява.
32
12
 
34
 
! Отговори
ДЕНКОВ МНОГО СИ ЗЛЕ преди 11 месеца
АКО ВЪЗРАЖДАНЕ СА ФАШИСТИ ВИЕ СТЕ ЧОВЕКОЯДЦИ.
31
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
с подобни изказвания само още повече наливате гласове у Възраждане, как може да сте толкова неадекватни
30
6
 
24
 
! Отговори
Кристов преди 11 месеца
Пишман професоре ще отговорите ли на един въпрос " Америка за България каква организация защото спорим комунистическа или фашистка
29
3
 
16
 
! Отговори
Абе то и аз преди 11 месеца
Мисля, че не са редни кражбите на Тиквата, измамата на Кирчо с гражданството, провалът на бюджета от Кокорчо, бейството на Шиши и т.н., ама вече не смея да се обадя, че явно съм фашист с тия мисли...