Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
22
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Че то баш вие, Денков, сте в тая партия. Вие и събратята ви - ГРОБ, ПП, ДБ, ДПС - всичките. Сринахте държавата окончателно, предатели.
7
24
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности" ------------- Абе б000клкук фазистки, нека хората сами да решат и покажат дали това е вярно!
6
20
 
62
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 10 месеца
Захранен с мъдрости от фондации и посолство, ръси бисери. Всеки, несъгласен е фашист и предател. Като при комунизма. А самият той е човекът, изчистил и изпрал Борисов и мафиотските кръгове. Баш ПРЕДАТЕЛ И СЛУГА НА ПОДМЯНАТА
5
28
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Фашистко е точно твоето изказване, драги слуга на Америка!
4
24
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един Народ! Един Райх! Айн цу Цвайн цу ротационни фюрера! Не се ли виждате кои сте нацистите, които искат да убиват славяни и руснаци и да нападат СССР?
3
38
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм изгубил вярата в Европа, отдавна не желая да се идентифицирам като евроатлантик с удоволствие бих гласувал на референдум за излизане от ЕС
2
70
 
44
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Напълно прав е! А медиите продължават да толерират тия отвратителни възроди!
1
43
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков е за затвора. До кога ще го показвате? Това е ковид измамник!