Мерките на БСП стрували около 800 млн. лв., имало за пари за тях

Левицата не хареса макрорамката на Асен Василев
22
Мерките на БСП стрували около 800 млн. лв., имало за пари за тях
Снимка: БГНЕС

"Бюджет в парламента още не е внесен. Но от информацията, с която разполагаме, БСП реши да не го подкрепи, защото е извън нашите разбирания. Това е десен бюджет, няма нищо социално, различен е от нашите виждания. Когато запазваш плащанията в социалната сфера на нивото от 2022 година и не ги развиваш, няма как това да се нарече социален бюджет. Ще подкрепим добрите неща, но между двете четения в Народното събрание ще направим нашите предложения, които ще бъдат разумни и разчетени". Това каза пред БНР Георги Гьоков от БСП.
Той допълни, че мерките на левицата струват около 800 млн. лева, което няма да бъде проблем за бюджета.


"Тези пари могат да дойдат от повишена събираемост. Не се вторачваме в този дефицит от 3%. Дефицит от 4% не е проблем за бюджета... Изглежда, че се стремим да останем най-бедни, за да не си покачим дълга с 1 или с 2% отгоре, но пак ще сме далече от средноевропейските нива", каза той.

В предаването "Неделя 150" Гьоков посочи, че в момента управляващите се занимават повече с решаване на външнополитически проблеми, за да се харесат на партньорите от ЕС и от НАТО, а не с решения, които да се харесат на българите.

"Занимават се с вътрешнокоалиционни противоречия, бият се помежду си, за да покажат кой ще управлява. Вторите се опитват да превземат всичко. Въпреки че е рано за оценки, аз не съм оптимист за този кабинет", каза депутатът.
Той уточни, че средата на септември е крайният срок, в който ще станат ясни имената - кандидатури за кметските места от БСП.

Според него усилията на Запада трябва да бъдат съсредоточени върху помиряването на Украйна и Русия, а не върху предоставянето на повече оръжия за украинската страна.

"БСП е за мирни преговори и за непредоставяне на оръжие. Ние сме за безрезервно предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна", настоя Гьоков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: БСПГьоков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 10 месеца
"мерките на левицата струват около 800 млн. лева, което няма да бъде проблем за бюджета." - няма по-щедър от политика, който харчи народните пари.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Световно известен факт е, че демократите в България знаят да крадат много със замах. От хора, които не бяха бедни преди 1989 година, демократите превърнаха народа на България в бедняци, за да има милиони и милиарди за тях и така вече 34 години.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прадядовците и прабабите ни бяха задължени да нямат повече от 8 до 10 овце, едно прасе и 10 кокошки. За крава и дума не можеше да става. Конфискуваха им земите за да ги управляват ГЛОБАЛИСТИТЕ. Сега 80 процента от България са наблъскани в СОФИЯ, ПЛОВДИВ, ВАРНА и БУРГАС. Каквото става днес в Париж, това ни чака и нас, ако не се върнем на село. Голям град, анонимност и безнаказана престъпност. На село всички се познават.
14
1
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 10 месеца
Световно известен факт е че комунистите и всички леви знаят да харчат добре и със замах.Докато баха на власт 45 години и цяла държава бе в ръцете и държаха хората в полубедно състояниие , за да има за номенклатрата и господарите им от Кремъл, но заплатите на ЦК и политбюро бяха държавна тайна.ЗАЩО БЕ!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Горд съм преди 10 месеца
написах коментар,който ми бе изтрит веднага.Значи съм казал истината.Срамувайте се,модератори,на кого служите,чии интереси защитавате?На който плаща по-добре,а аз няма да ви плащам.
12
0
 
3
 
! Отговори
дедо ви преди 10 месеца
на теория бсп винаги знаят как, колко и от къде , на практика не правят нищо ! а бяха дълго време на и във властта . направете си извода .
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мръсни комунисти, вън от България веднага!
10
1
 
2
 
! Отговори
Най- слабият преди 10 месеца
социален министър. С тези коефициенти, които объркват пенсиите, заради законодателството, три години не е важно швейцарското право, пенсиите ни са по - ниски. Тотален некадърник!
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
чудно как бсп не дават за спорт само за заплати на държавни служители
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП да каже как да се съберат 800 милиона . А не как да се изхарчат. Харченето всеки го може.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП имат дългове 20 милиона та сега разпределят едни 800 милиона синдикатска партия
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
абе едни 800 милиона не са проблем то едни 500 ги няма от Божков та останаха едни 300 които грам не са проблем от къде да дойдат От тотото вероятно
5
4
 
1
 
! Отговори
От хората преди 10 месеца
Г-н Гьоков е прав.Ако някой каже,че няма от къде да се вземат тези 800 милиона,лъже.В бюджета могат да се вкарат още милиарди,но се иска здрава ръка,а такава нямаме.Лошото е,че и хората вярват на глупостите на уж умни мъже.
4
2
 
5
 
! Отговори
Финансови мерки преди 10 месеца
1.Налагане таван на бюджетните заплата-максим. да са до 10 пъти миним, а не 50-60 пъти,както е сега;2.Ликвидиране на купищата непроизводителни,но струващи милиони на данъкоплатеца институции,фондации,формации,институти и т.н. водещи се уж недържавни,но на държавна издръжка,които са "пари" за наши хора; 3.Премахване на луксозния статут на държавния чиновник с коли,офиси,прислуга, всякакво обгрижване на държавна сметка;4.Задължителен онтрол върху всичко и всеки,извършван от опонентите му.
3
1
 
9
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Жалки комунистически демагози!
2
0
 
7
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
Публична такна е че от 1990г. до сега в чужбина са изнесени 54 млд $ в ошфорки! Катомного добре се знае кой ги е изнесъл , нека бъдат така собри даго върнат в страната! Няма какво сда се лъжем , БКП чиито наследник е БСП фалира страната , изнесе парите на хората и създаде мутри и олигарси!
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
'имало за пари за тях' -- за бесепето ли?