Битката за кмет на София ще се превърне в национална кампания

На управляващите им било трудно да признаят, че са в коалиция
39
Битката за кмет на София ще се превърне в национална кампания
Снимка: БГНЕС

"Важно е между двете коалиции в управлението да бъде подписан документ, в който се поемат ясни ангажименти. Във всички случаи това би било добро коалиционно споразумение. Хубавите работи стават бавно". Това заяви пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". Според нея обаче още е рано това да стане днес.

"Нека да им дадем още шанс да измислят формула, която да бъде изгодна. Важното е тези срещи наистина да станат постоянни, регулярно да се провеждат и регулярно да се съгласуват най вече политики. Нека ги оставим да измислят формула, по която да си сътрудничат. Това би било достатъчно добре, за да имаме относително стабилно управление поне в близката 1 година. Трябва писмено да се подпише някакъв документ, защото отговорността не е вече само пред техните избиратели, а за пред всички нас. За всички трябва да е ясно кой и по какъв начин носи отговорността за управлението в страната", посочи тя.

По думите й е много трудно партиите, особено за ПП, да признаят, че са в коалиция, но те реално са в такава. По някакъв начин те трябва да градят мостове помежду си, категорична бе Стефанова.

"Ако те не започнат да изграждат някакви пътечки на доверие още от самото начало, няма да просъществува много дълго, каквото и да подпишат като споразумение", обясни тя.

Още по темата

Политологът отбеляза, че ГЕРБ и ДБ са готови за подписа, само от ПП все още забавят нещата.

Намираме се в ситуация, в която старите хора изведнъж стават неудобни, подчерта тя, но добави, че не трябва да се залага само на нови хора.

"За да не изпаднем в ситуация, в която ще бъдат подбрани неподходящи хора, трябва да им дадем повече време, в което да потърсят правилните хора", каза тя.

В предаването "Преди всички" проф. Стефанова отбеляза, че е много важно правителството да работи като екип:

"Колкото повече законодателна инициатива има в правителството, толкова по-лесно биха се случвали нещата в Народното събрание".

Проф. Милена Стефанова изказа мнение, че за конституционните промени е трябвало да бъде внесен един проект, който да е предварително съгласуван между всички. Сегашният подход - всеки да внася отделен проект, ще забави процеса, добави тя.

Идват местни избори, напомни политологът и изрази притеснението си, че кампанията за местния вот в Столична община ще се превърне в национална. Тя отбеляза, че ПП нямат структури по места, които да отчетат спецификата на местните общности и местната проблематика да бъде в центъра на дискусиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: избориСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма агент, при това от висшия ешелон, от ДС, който да не се е клел във вечна вярност към КГБ, днес нейният приемник, с адрес Кремъл. Кокто се казва, вярност до последна капка кръв. Маститите агенти от ДС, бащи на основателите на Телерик, никога няма да откажат, ако от Москва им поискат "услуга". Те са дълбоко зависими. Няма да откажат и синовете им. Затова никой от ПП, не подписа декларацията за членство на Украйна в НАТО, не гласува за Ф16, за Еврозоната...
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лошото е, че децата на баш комунистите, начело с Васил Терзиев тръгнаха, освен с незнание и с лъжа, че уж, кандидат кметът Терзиев, сам се борил и тръгнал бил от нищото, та стигнал до преуспяващата фирма "Телерик" продадена за близо 300 млн. Това изобщо не е вярно! Има неоспорими доказателства, как е стартирала фирмата "Телерик". Някои от тези доказателства може да се видят в статия от днес, в BEGENES, "Стои ли ДС зад прохождането на "Телерик"?.
36
2
 
4
 
! Отговори
Ханзел преди 9 месеца
Трябва да е човек, който познава в детайли общината! Сервират ни някакви бизнесмени...ама хорааа този господин хал хабер си няма от проблемите на общината.
35
0
 
4
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
само последното изречение кореспондира със заглавието на статията! само изхабено облачно пространство е тази статийка!
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно е ясно,че София няма да е повече с Герберски кмет!!
33
9
 
5
 
! Отговори
От ИТ преди 9 месеца
Ако никой от тях (Деян или Ваня)не отиде на балотаж ще съм за гъби тогава. При избор от мафиот от ГЕРБ и ДС внуче не виждам реален избор
32
8
 
2
 
! Отговори
От ИТ преди 9 месеца
Аз ще гласувам за Деян Николов. Ако не успее за балотаж за Ваня Григорова. За ДС внучето не мога да гласувам
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 28, не се пъни излишно, "Възраждането" ти е проект на ГЕРБ и Пеевски за обиране на протестния вот! Не може да не си забелязал разликата - как бурно скачат срещу ПП/ДБ от една страна, и колко са умерени и отбрани в критиките си към ГЕРБ, от друга... А ГЕРБ не са по-малко евро-атлантици от ПП/ДБ?! Питал ли си се защо е така?
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само Възраждане! Да живее Възраждане! Каквито и да са крайни или най-добре безкрайни и да уцелят всички из ме кя ри! Политиката им въобще не ме интересува, искам възмездие! Ще трябва разширение на софийския затвор!
29
3
 
3
 
! Отговори
НЕ ИЗБОРИ, НЕ БИТКА преди 9 месеца
СЪСТЕЗАНИЕ ПО КАЧЕСТВЕНО РЕДЕНЕ НА ЖЪЛТИ ПАВЕТА ТРЯБВА ! Фандъкова 4 мандата не ножа да се научи на това! Резил за европейската ни столица!
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само Възраждане! Да живее Възраждане! Каквито и да са крайни или най-добре безкрайни и да уцелят всички ***! Политиката им въобще не ме интересува, искам възмездие! Ще трябва разширение на софийския затвор!
27
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Васко маслото е достоен измамник за нивото на кирчо измамата и борката лисугера. Добре се накачулиха на благата баничка.
26
2
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 9 месеца
Наи добре нови избори.Всичко друго е наказание за народа ни.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хич не ми пука. Има такива прекрасни български села. Една фермичка ще си спретна с кравички, овчици, доматки, прасенца и глейте си работата с вашите софийски кметове.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
E то каква ще е тая "битка" като са само *** кандидати?? Да изберем мистър Ром България 2023... "Голяма битка" няма що..
23
0
 
8
 
! Отговори
Защо пък точно преди 9 месеца
"национална кампания"? Да не би да е защото селяните от цяла България отидоха в София? :D
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И ДА ПРИЗНАВАТ, И ДА МЪЛЧАТ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ, СА СИ ПРОСТО КОАЛИЦИЯ, НО ПОНЕЖЕ ВСЕКИ ТЪМЕН БАЛКАНСКИ ПРО00СТААААК СИ МИСЛИ,ДОРИ И УМЕН И КАСИВ ОТ ХАРВАРД, ЧЕ Е НАЙ-ВАЖЕН ГЪРМЯТ КАТО ЕРИХОНСКИ ТРЪБИ, ЧЕ НЕ СА В КОАЛИЦИЯ, КАТО ВЪВ ВИИЦА ЗА МИЛИЦИОНЕРА ДЕТО НАПИСАЛ "ТАЗИ ДУПКА НЕ Е ДУПКА"!!!
21
2
 
1
 
! Отговори
Кръчмата преди 9 месеца
Моля съ, Шопландците масово да гласуват за ПП-ДБ, та и те да почустват как е у провинциятъ!
20
5
 
2
 
! Отговори
герП губи София преди 9 месеца
сигурно е. Гербавите са некадърни.
19
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Време е за Възраждане!