Битката за кмет на София ще се превърне в национална кампания

На управляващите им било трудно да признаят, че са в коалиция
39
Битката за кмет на София ще се превърне в национална кампания
Снимка: БГНЕС

"Важно е между двете коалиции в управлението да бъде подписан документ, в който се поемат ясни ангажименти. Във всички случаи това би било добро коалиционно споразумение. Хубавите работи стават бавно". Това заяви пред БНР проф. Милена Стефанова, политолог и преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". Според нея обаче още е рано това да стане днес.

"Нека да им дадем още шанс да измислят формула, която да бъде изгодна. Важното е тези срещи наистина да станат постоянни, регулярно да се провеждат и регулярно да се съгласуват най вече политики. Нека ги оставим да измислят формула, по която да си сътрудничат. Това би било достатъчно добре, за да имаме относително стабилно управление поне в близката 1 година. Трябва писмено да се подпише някакъв документ, защото отговорността не е вече само пред техните избиратели, а за пред всички нас. За всички трябва да е ясно кой и по какъв начин носи отговорността за управлението в страната", посочи тя.

По думите й е много трудно партиите, особено за ПП, да признаят, че са в коалиция, но те реално са в такава. По някакъв начин те трябва да градят мостове помежду си, категорична бе Стефанова.

"Ако те не започнат да изграждат някакви пътечки на доверие още от самото начало, няма да просъществува много дълго, каквото и да подпишат като споразумение", обясни тя.

Още по темата

Политологът отбеляза, че ГЕРБ и ДБ са готови за подписа, само от ПП все още забавят нещата.

Намираме се в ситуация, в която старите хора изведнъж стават неудобни, подчерта тя, но добави, че не трябва да се залага само на нови хора.

"За да не изпаднем в ситуация, в която ще бъдат подбрани неподходящи хора, трябва да им дадем повече време, в което да потърсят правилните хора", каза тя.

В предаването "Преди всички" проф. Стефанова отбеляза, че е много важно правителството да работи като екип:

"Колкото повече законодателна инициатива има в правителството, толкова по-лесно биха се случвали нещата в Народното събрание".

Проф. Милена Стефанова изказа мнение, че за конституционните промени е трябвало да бъде внесен един проект, който да е предварително съгласуван между всички. Сегашният подход - всеки да внася отделен проект, ще забави процеса, добави тя.

Идват местни избори, напомни политологът и изрази притеснението си, че кампанията за местния вот в Столична община ще се превърне в национална. Тя отбеляза, че ПП нямат структури по места, които да отчетат спецификата на местните общности и местната проблематика да бъде в центъра на дискусиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: избориСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
7
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 10 месеца
ДС срещу ДС. Кланова борба.
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 14ДС си съществува и сега мен, просто е обявиха за неофициална, но кадрите от старо на младо си тече :))
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Па у София най-яко се Краде ,тук гепят с Милиарди ,не си играят на дребно ! канализацията с аканото тече по улиците около палати за милиони - ми то Накрало се с милиони ,а за инфраструктура понеже е обща му се свиди.
15
4
 
4
 
! Отговори
От страната преди 10 месеца
Че мене какво ме вълнуват терзанията на софетата и тоя Tyмор Софето!?
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахах, абе недодялковци, трoлчета, как изкарахте Терзиев от ДС, като той е бил най-много на 6-7 годинки, когато ДС е била закрита??? Наистина сте уникално прoooсти!
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най - подготвена за кметския стол е Ваня Григорова.
12
1
 
7
 
! Отговори
Ехоо преди 10 месеца
Голямо бабуване падна за тази кУхалиция!Двете крила на буржоазията не се признават , ама скоро ще има викане в Посолството!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе, това ДС кандидатче на ПП къде е родено? Някой знае ли? Да не се окаже, че е родено в Москва?
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На мен не ми пука за шопите, националната кампания е само в главите на пишман социолозите :))Хемингуей е казал, че всичко далече от морето е провинция, та за какво да ми пука за шопската провинцията :)))
9
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма нужда от битка.Ще гласувам за кандидата на ПП/ДБ! Твърдо! Ако щат да го изкарат и марсианец!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"По думите й е много трудно партиите, особено за ПП, да признаят, че са в коалиция, но те реално са в такава." Ми не, не са! Ама е трудно да го обясниш на блондинка, която не прави разлика между Иран и Ирак, между Швеция и Швейцария, или между Австрия и Австралия!
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 6 Не са случайници, отрочета на ДС кадри са. Няма случайни във властта...
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия ПП са пълни случайници - първо нямаше да се коалират с ГЕРБ, изживяват се като десни, а предлагат униците на шумкарите на кметове на София. Парапети, баджанаци и балъци за милиони.
5
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
при 40 процента изб активност никои няма шанс
4
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
ДС кандидатът на ПП/ДБ няма да го бъде.Очакваме другите кандидатури.
3
2
 
6
 
! Отговори
Еми да национална преди 10 месеца
българете искат свой кмет,ромите свой,турците свой,и тъй
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички кандидати за кмет до момента са по-добри кандидатури от ДС-чедото Терзиев и приятелката му джендерка Борис Бонев.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Гербавата професорка няма как да не се изкаже.