Огромна промяна след десетилетието на Бойко Борисов

Това обясни Димитър Ганев
6 юли 2023 15:42, Росен Стойчев
21
Огромна промяна след десетилетието на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

"Огромна промяна за последните години - ако в десетилетието на Бойко Борисов в центъра беше изпълнителната власт, която се превърна в субекта на българската политика, то в последната година - година и половина, фокусът беше насочен към президента, субектът се измести към президентството. Сега субектът на властта е, където му е мястото - в парламента.

Още по темата
Сега парламентът има мощна политическа тежест". Това обяви пред БНР Димитър Ганев.

Според него сглобката на правителството почива на много малка подкрепа, а цялата изпълнителна власт се държи от ПП - с под 40 народни представители.

"Фундаментът на правителството е малък. Вторият дефицит, който се вижда, е, че няма ясно уредени взаимоотношения между партньорите. Неизяснените отношения ще раждат непрекъснати проблеми. Няма как при гласуванията да не се оформят ситуационни мнозинства. Това Народно събрание има потенциал да излъчи повече от един кабинет. Това е най-реалистичният сценарий".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Ани преди 9 месеца
Някой ляга и става с моя ник, а аз още не съм писала. Аз гледам положително на нещата. Както казвах и 2020, след 30 години хулене по бТВ и упражнения на демоните на ИЗ най-после трябваше да ги видим тези които не одобряват Бойко Борисов. Но политиката е изкуство на възможното. Сега дори от посолството са наясно че даване на лице на Радев и Харвардската Групировка постига плачевни резултати. Така че за да излязат от неудобното положение, сега поощряват правителство под контрола на ГЕРБ
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На колко години е този момък? В кой клас е бил, когато ББ стана премиер на България. За предишните правителства какво знае? Защото вътрешнополитическата ни история не започва от ББ.
14
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 9 месеца
И цените са 2÷3 пъти по-високи оттогава , а заплатите не. Бъди щастлива, Ани!
13
4
 
2
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 9 месеца
До 16 : Разликата е че по времето на тиквата от всичко се крадеше 60, 70 % .парите потуваха в гербаджииски джобове и разрушаваха бизнеси на нормалните хора които не им даваха рушвета.Това роди свръж богати и бедни.Резултатът е че България се обезлюди съвсем,мног хора избяхаха в чужбина.Роди се феномена ремонт на ремонта на ремонта.Инхаус за стоици милиони!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не виждам никаква промяна. По време на управителя Борисов бяхме модерна колония. Сега сме пак модерна колония. Законите ни ги пишеше ЕС, сега пак ги пише ЕС. Какво точно се е променило?
11
4
 
9
 
! Отговори
От Козяк преди 9 месеца
Козяк, там е центъра на българското управление.. и децата го знаят.Бъгари яне съществува, има една източна колония със Щатска агентура по най високите места и много клакьори да пискат че Русия е виновна за цялото зло на света по американски модел.
10
2
 
9
 
! Отговори
Да Да Ха ХА преди 9 месеца
Този пи-льо 86 набор дрънка такива глупости че чак незнам откъде му ги ражда голото теме.Пушка държал ли си пи-льо или нямаше време или пък харесваш други пушки.Евро възпитаник от най подкупната агенцийка ГАЛЪП.
9
10
 
6
 
! Отговори
Бера си пари преди 9 месеца
Крадене, крадене и пак крадене......така бих определил управлението на Тиквун! Ама мнооого крадене и със задните си части :))))
8
9
 
3
 
! Отговори
Тихомир преди 9 месеца
Е хайде сега "с под 40 народни представители" - не ги ли броиш верните другари от ДПС-то и ГЕРБ???
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Центърът нa влacттa e в Пocoлcтвoтo...
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Така е, сега всичко цъфти. Няма корупция, хората са богати и щастливи. Взимат си редовно апчетата. Сега сме под крилото на силите на доброто
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Г-н Ганев, бъркате: НС създава закони и следи за тяхното изпълнение. Те не са органът, който набавя кадри и се бърка под претекста 'контрол' в работата на съдебната власт и Президентството. С младежки плам, устрем и непознаване на законите, от ПъПъ се втурнаха да сменят бившите кадри на ГЕРБ и тези от ВСС със свои, но това ще е до време. Младите от ГЕРБ няма да търпят и дай Боже да пенсионират ББ. А парламентарна република не значи *** и Пульо да командват. Има и президентска република.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лакърдии ... субекти , обекти, сцени ... театър. Много е хубаво човек да си изгарва добра заплата с говорене
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички политици от прехода в затвора. Това са престъпници
2
7
 
7
 
! Отговори
Главният преди 9 месеца
виновник е Радев. А Възраждане е неговата партия
1
12
 
11
 
! Отговори
тогава преди 9 месеца
Огромната промяна ще дойде когато боко влезе в затвора !!!