Зеленски: Не бих си позволил да критикувам президента Радев

Около 19:00 часа той отпътува от страната
Обновена: 7 юли 2023 09:01 | 6 юли 2023 22:06, Анисия Иванова
880
Зеленски: Не бих си позволил да критикувам президента Радев
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не би си позволил да критикува президента Румен Радев по време на визитата си в София.

По-рано през деня Зеленски и Радев се срещнаха в президентството, въпреки че украинският държавен глава е на посещение у нас по покана на правителството.

Зеленски допълни, че "е на гости и не би си позволил да критикува", както и че уважава всяка българска институция:

"Днес общувах с президента. Той изказа своето мнение относно подкрепата за оръжие. Веднага искам да кажа, че по всички други аспекти - енергетиката, Формулата за мира. Що се отнася за помощта за отбраната на Украйна имаме различни виждания. Той смята, че това би било ескалация, а аз смятам, че не - това би било защита. Това е абсолютно различна философия", заяви той по време на срещата в НИМ.

Тук съм заради дефицита на надлежно оръжие и на време" - така украинският президент отговори на журналистически въпрос защо е дошъл в България днес и сега.

Всички разговори са били изключително важни и съдържателни, обобщи Зеленски, който благодари на държавата и българите за приемането на украинските бежанци.

"Искам да благодаря на всички в България и на всеки за подкрепата и уважението към нашите хора. Това е много важно. Хората, които след началото на пълномащабната война, намериха убежище във вашите градове - повече от 140 000 са получили убежище в България, аз съм много благодарен за това", поясни украинският президент.

Около 19:00 часа кортежът на украинския президент Володимир Зеленски се насочи към летище София и той отпътува от страната.

В пост в Twitter Зеленски написа, че отива в Чехия. Там той ще се срещне с президента, премиера, председателите на Сената и на Камарата на депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
547
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Зеленски каза А за нас какво каза наркомана ? Изключвам поредния слугинаж на еврогейците, Пасито даже пусна сълза отново...хахахахаха :)))
546
3
 
5
 
! Отговори
Зеленски каза преди 10 месеца
В Прага някой хора още гледат назад към Русия.Познайте за кой се отнася.
545
5
 
7
 
! Отговори
до 717 преди 10 месеца
Под Белене имало разлом. Там не ни трябва никаква АЕЦ! Нито руска,нито никаква друга! Аз не искам българска Фукушима!Нито пък български Чернобил!
544
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България требва да гледа себе си, а не да се кахъри за другите, стана комедия вече това нещо :)))
543
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами разбираемо е поведението на Радев. Навремето да влезеш в Долна Митрполия и да учиш там за пилот нямаше ка да стане,ако не си се заклел поне 1000 пъти във вярност на БКП и КПСС.Ако дори и една клетка в мозъка ти не е червена там не припарваш! И сега какво имаме си проруски президент! А ни трябваше пробългарски!Тоя да бяга в Русия и там Путин да го прави кмет на някое село в Сибир!
542
5
 
9
 
! Отговори
4444 преди 10 месеца
Значи ЕС и САЩ със зъби и нокти драпаха да не се строи АЕЦ Белене ама щом даваме руски реактори на Украйна всичко е точно. Баси лицемерието, и това били партньори.
541
1
 
2
 
! Отговори
Пиичкоруzкааа преди 10 месеца
До 711 Какво искаш да кажеш?Не те разбирам.
540
10
 
12
 
! Отговори
4444 преди 10 месеца
Тука няма кво да се коментира. Правителство командвано от посолство кани, слугата на същото посолство. ГЕРБАВИТЕ и пп са пътници следващите избори Възраждане на власт. Просто тези им дадоха криле.
539
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеления дошъл на турне.
538
7
 
4
 
! Отговори
Патриций преди 10 месеца
Руzки плебеи
537
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аборигените от банановата република, попитахте ли вашия господ Зеленски дали може да се събудите тази сутрин
536
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Как еврогейчетата скочиха изведнъж като попарени...хахахахаха :))) Радев го напраи на 2 стинки наркоманчето, евала за което :)))
535
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Политико Рдев не може да го обвиниш за нищо, това ви ядосва нали евроатлантички :))) Единствено го обвинявате, че Деса му е втора жена, за друго нема какво да се хванете гейчета евроатлантичета :)))
534
13
 
10
 
! Отговори
Политико преди 10 месеца
969 Всеки има право на мнение но Румата не е сложен там за президент за да подкрепя ПутинХуйло а да са защитава българският национален интерес нещо което те прави!Зеленски го направи за 2 стотинки каза му истината просто!
533
10
 
18
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
Радев цял живот е работил в и за България ! Зелята всичките си пари и известност ги изкарал в Русия ! Всичките лаячи за зеленски са предатели и чужди шпиони- респективно на снимката !!! Русия ни е освободила и я почитаме !!! Предателите полвината завършили,другите пари изкарвали там, обаче сега плюят, щото и майка си са готови да продадът за пари !!! Колко и-з-ме-т се разплодила по българската земя ???
532
6
 
9
 
! Отговори
свети цон кай хой преди 10 месеца
защо никъде не се споменава, че този зеленски всъщност не е украинец и какъв точно е етническия му произход?
531
2
 
4
 
! Отговори
Зеленски срещу преди 10 месеца
Бг Лукашенко +Хосми Му Барак Генерал Нориега Сасам Хюсеин и Ел Чапо Путин
530
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки има право да каже собственото си мнение по въпроса,Радев също. Това обаче явно е проблем за зеленски.
529
3
 
7
 
! Отговори
мафиот преди 10 месеца
Краварите разхождат този *** като панаирска мечка из Европа!
528
2
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
А външната ни министърка показа образец на дипломатическо празнословие!Някой да разбра и запомни какво каза тя?Мисля , че и тя не знаеше какво иска да каже!Срам и некадърност