Зеленски: Не бих си позволил да критикувам президента Радев

Около 19:00 часа той отпътува от страната
Обновена: 7 юли 2023 09:01 | 6 юли 2023 22:06, Анисия Иванова
880
Зеленски: Не бих си позволил да критикувам президента Радев
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че не би си позволил да критикува президента Румен Радев по време на визитата си в София.

По-рано през деня Зеленски и Радев се срещнаха в президентството, въпреки че украинският държавен глава е на посещение у нас по покана на правителството.

Зеленски допълни, че "е на гости и не би си позволил да критикува", както и че уважава всяка българска институция:

"Днес общувах с президента. Той изказа своето мнение относно подкрепата за оръжие. Веднага искам да кажа, че по всички други аспекти - енергетиката, Формулата за мира. Що се отнася за помощта за отбраната на Украйна имаме различни виждания. Той смята, че това би било ескалация, а аз смятам, че не - това би било защита. Това е абсолютно различна философия", заяви той по време на срещата в НИМ.

Тук съм заради дефицита на надлежно оръжие и на време" - така украинският президент отговори на журналистически въпрос защо е дошъл в България днес и сега.

Всички разговори са били изключително важни и съдържателни, обобщи Зеленски, който благодари на държавата и българите за приемането на украинските бежанци.

"Искам да благодаря на всички в България и на всеки за подкрепата и уважението към нашите хора. Това е много важно. Хората, които след началото на пълномащабната война, намериха убежище във вашите градове - повече от 140 000 са получили убежище в България, аз съм много благодарен за това", поясни украинският президент.

Около 19:00 часа кортежът на украинския президент Володимир Зеленски се насочи към летище София и той отпътува от страната.

В пост в Twitter Зеленски написа, че отива в Чехия. Там той ще се срещне с президента, премиера, председателите на Сената и на Камарата на депутатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


880
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
567
2
 
0
 
! Отговори
Q преди 10 месеца
До 733И аз съм служил през това време и ...не висчки бяха партийни .. .
566
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев трябваше да го попита откъде знае с какво оръжие разполагаме точно и откъде знаят те, че имаме ядрени реактори??!! Или всички наши досегашни правителства явно докладват в едно определено посолство абсолютно всичко. Бойко, ПП, ДБ са национални предатели, които не са работели никога за националните интереси, а за своите и американските. Срам за България са тези хора и партии. Единствено Радев е истински патриот и мисли за националните интереси
565
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера сто пъти написах по форумите Радев да не приема украинците.
564
13
 
5
 
! Отговори
Руzкапиичкоо преди 10 месеца
745 Това е ПРЕДИДЕНТ ГЕРОЙ Влодимир Зеленски борещ се срещу путлерофашисткия режим окупирал страната му!
563
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това беше една отвратителна збирщина на едно много неподходящо място.
562
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този за Путин ли се е взел или за Байдън? Кой е той, че ще критикува който и да е било лидер/президент/политик?
561
11
 
4
 
! Отговори
Президента Зеленски преди 10 месеца
Напрани на 2 стотинки агресора Крадев
560
11
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 10 месеца
До Георги,Знаеш ли защо гладуват пенсионерите.... Защото руските наместници успяха да откраднат целия сребърен фонд и всички пенсии да се бутнат в джобовете на червените индивиди, барабар с възраждане
559
11
 
16
 
! Отговори
Да преди 10 месеца
Радев се опълчи на нациста Зеленски очи в очи,това не може да се види всеки ден Браво на Радев.
558
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 740 За обикновенните пенсионери даваме но за комунистическите *** с над 3000 лв пенсия даваме само 10% отстъпка при покупка на парцел в Малашевци.
557
7
 
12
 
! Отговори
Георги преди 10 месеца
Сичко давате за укрите а негледате пенсйонетите гладуват продажнеци американски ще доде и вашто време. Костадин Костадинов ще направи Русия да ни помага с сичко а какво ще направят кирчо и кокорчо аааа
556
4
 
5
 
! Отговори
След една седмица преди 10 месеца
Прекарана в Перник украински бежанци поискаха да се върнат в военната зона в Украйна
555
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На връщане да мине и през Унгария! Орбан го чака:)
554
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вчера в парламента депутат се беше сетил за таврийските бг но за българите в България нищо не знае ами като не ходи по улицата. В страната се наблюдава опростачване на гърба на което дойде съглашателство и предателство с/о Бг.я.
553
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След една седмица прекарана в Перник, украинските бежанци, помолиха за хуманитарен коридор до Мариупол.
552
6
 
6
 
! Отговори
Зеленски преди 10 месеца
Ще спре Путин в Украйна за това трябва да помагаме на Украйна за да не дойде ПутинХуйро в Бг не че негови хора те са тук отдавна но ше ядът дървото скоро време
551
2
 
3
 
! Отговори
до 720 преди 10 месеца
Служил съм в казармата от 1981 до 1983.И вярно всички офицери,старшини и сержанти бяха членове на БКП! Нямаше нито един безпартиен.Разбрах го случйно-имаше партийно събрание и бяха строили полка от едната страна на плаца,а партийното събрание беше от другата страна.Бяха ни забранили да преминаваме при тях,за да не чуем нищо!Да ни надзирава бяха оставили един старшина-школник!
550
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не знаете, само едно дипломатическо лице имаше на срещата на Зеленски в НИМ и това беше американския посланик. Суверенитет, а?
549
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре, какви са ни измислените урки за нас комрадс, за какво ревете като ощипани госпожички за тех, смисъл има ли некакъв :))) Като толкова милеете за урките, отивайте на фронта, ако имате топки разбира се :)))
548
6
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 10 месеца
На 17-18 юли има среща между CELAC(Южноамериканските държави...) и ЕС ,иСПАНИЯ Е ПОКАНИЛА Зеленски на срещата,но южномаериканските държави(30) казаха,че не искат да слушат този клоун и Испания да не превръща самита в цирк.