Мария Габриел: Украйна може да иска всичко, но ще дадем това, което имаме

Тя коментира какво е посланието на Зеленски към България
9 юли 2023 19:13, Нели Христова
112
Мария Габриел: Украйна може да иска всичко, но ще дадем това, което имаме
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обиколи 4 европейски държави за 60 часа, но обиколката му започна от България.Това е един много силен знак за това, че на България се гледа като доверен и предвидим партньор. Междувременно е и знак за това, че новото правителство може да носи отговорност. В момент, в който Украйна се бори за своята независимост е териториалната си цялост, а отговорното поведение е не само да изразяваш подкрепата си, а и да посрещаш предизвикателствата от това. Това е и посланието на Зеленски към България.

Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пред bTV.

На въпрос защо в останалите 3 държави Зеленски е посрещнат от президентите им, а у нас - от премиера, Габриел коментира, че по време на посещението на Зеленски бяха подписани два документа, а в областите, в които е било коментирано сътрудничество, отговорно е било правителството. Междувременно, да кажем ясно, че е важно България да изпраща сигнал, че може да говори в един глас, и това трябва да се случва по-често в България, и тогава ще си говорим повече за интереса на България, и ще обърнем представите на света за това, че България може да бъде достоен партньор.

Уважавам президентската институция, както и вицепрезидента Йотова, и ми се иска когато в публичното пространство се казват думи, те дори и да не дават идея, че може да става въпрос за дезинформация. Българското правителство говори в един глас, и следват решението на НС - Украйна може да иска всичко, но ще дадем това, което имаме само ако не бъде застрашена сигурността на страната и боеспособността на българската армия. Така че предстои да бъде направен анализ за исканията на украинската страна така че то да не застрашава страната ни.

България е последователна в подкрепата си за Украйна, добави Габриел

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
13
 
! Отговори
Тапициран скелет преди 10 месеца
Зеленски иска всичко, но ние ще обсъдим дали не може да му дадем и нещо друго.
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заглавието е подвеждащо, четете цялото изречение долу в текста.
69
2
 
16
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Ти , фльорцо брюкселска , тикакво имаш , какво си произвела, купила, направила , че ще го даваш ?????????????? Що за наглост е една *** като тая да "дава" български ценности, производство, оръжие, стоки ... на когото и да било ???? Докога разни дръгливи индивиди ще търгуват родината ????????????
68
3
 
12
 
! Отговори
баща ти преди 10 месеца
Българи , ... не ви ли беше гадно да гледате как Зеления върви из София като гургур башия дава списъци , произнася обиди към всички които не мислят като него , а първите ни мъже и жени се надпреварват , кой с какво да му угоди ! На мен ми беше много гадно , и още ми е гадно ! Дори руснаци и американци не съм виждал да постъпват така !
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Имаме доста неща в Военно историческия музей..
66
5
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 10 месеца
Русофилите да си държат ладите и москвичите и да си ги карат и да дишат прахта на S класите пред тях.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След две седмици брикс обявяват новата си обща валута брикс голд -- подкрепена със злато.
64
0
 
5
 
! Отговори
Зелен трол преди 10 месеца
Марийче Ами защо не кажеш че имаме много . И ако дадем каквото имаме никак няма да е символично а и сума лично.
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А НАТО защо не приеме Украйна, за да спре Русия да я напада, Украйна толкова жадува да влезе в НАТО, дай земеме да се сабереме държавите от НАТО на некой самит и да решиме да приемеме Украйна за да спре Русия да я напада, а?
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Белият дом: Украйна няма да се присъедини към НАТО на срещата във Вилнюс.
61
1
 
4
 
! Отговори
Споко преди 10 месеца
Споко, Байдън каза, че докато тече войната Украйна не може да влезе в НАТО, значи след като Украйна победи, ще влезе в НАТО и тогава Русия ще спре да я напада.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Джо Байдън пред CNN: Не мисля, че Украйна е готова да се присъедини към НАТО. В НАТО няма единодушие за приемането на Украйна в момента, докато тече войната. Защото ако го направим, тогава... и не се шегувам... ще трябва да защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО. Това е наш общ ангажимент, какъвто и да е той. И ако означава война, значи война. И в този случай това ще бъде война с Русия.
59
4
 
10
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
Аз пък получавам сигнали, че така наречените бг медии дават само 1 гледна точка - в полза на ук.ри. Почти не дават трибуна на тези, които са против вечната помощ за украйна, за неутралитет, против това зеления да ни прави на майм.уни и да дърпа конците. Всички се нахвърлиха върху Радев, а от зеления сътвориха политик от световна величина. А габриелова затова я пратиха тук - отвътре да работи за укр. и против интересите на България.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Байден заявил, что не видит единства в НАТО по вопросу приема Украины в альянс прямо сейчас.
57
0
 
3
 
! Отговори
боби преди 10 месеца
Ееее , Марийче , едно умно нещо да кажеш и ти ? Ама пита ли Урсулката ? ... Да не ти опъва ушите после ?
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До тоя долу. Искат да са в нато за да спре Русия да ги напада. Иначе няма край. Русия ще ги напада постоянно сридващите 100 години
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А защо Украйна трябва да влиза в НАТО. По-изгодно е Украйна да се използва срещу Русия извън НАТО. Нека си е извън НАТО, а ние ще я товарим с оръжия да се бие с Русия.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Американската военна индустрия не е в състояние да достави достатъчно ефективни оръжия за воюване в Украйна. Боеприпаси няма, танкова няма, (от 9 години САЩ не произвеждат танкове). Англия също не произвежда танкове, Англия в момента има само 42 танка. В Гремания останаха само 34 танка на нивото на Т90-. Във Франция има около 100 Льеклерк. И това е.
53
1
 
8
 
! Отговори
Снаряди - смях преди 10 месеца
Вече не остана по света никакво чудо оръжие което да може да спре руската армия когато започне офанзивата в Украйна. Не останаха и украинци да се бият.
52
2
 
9
 
! Отговори
Панелен павиан преди 10 месеца
Тая постна скумрия без да иска казва истината, най-нагло и безочливо;Ще дадем ВСИЧКО, дами и господа!Положението е "сваляй ***!"По нареждане на Посолството...