Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално

Минималната заплата да стане 50% от средната от 1 юли тази година, което е между 950 и 1000 лв.
12 юли 2023 10:06, Елка Василева
98
Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално
Снимка: БСП

„Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това успяхме да постигнем още в миналия парламент, благодарение и на вас. Трябва да продължим тази съвместна битка. Ние внасяме това увеличение да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари догодина. Това е между 950 и 1000 лв. към този момент“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заедно с депутати от „БСП за България“ излезе пред протестиращите синдикати от КНСБ. Протестът им пред сградата на Народното събрание е под наслов „За справедливи доходи в Бюджет 2023“.

„Предложенията, които правите, ги припознаваме. Те са и наши искания. Можете да разчитате, че между първо и второ четене те ще бъдат внесени и защитавани от трибуната горещо“, каза Нинова.

Тя припомни, че приоритет на социалистите от много години са доходите на хората.

„Между първо и второ четене ние внасяме предложения за дефицит от 4%, което означава около 1,6 млрд. лв. повече приходи в бюджета, които предлагаме да се преразпределят предимно за доходи – за увеличаване на заплати, на майчинство, на пенсии. Но и мерки за икономиката, защото без да има работещи предприятия, няма как да има условия за социална политика“, посочи лидерът на БСП.

По нейните думи трябва да бъде отговорено на растящите цени и намаляващите доходи на хората. „Това е в основата на нашите искания – доходите да бъдат компенсирани, така че хората да могат да живеят нормално“, добави Нинова.

Тя припомни, че макар ръстът на инфлацията вече да не е толкова голям, от 1 юли са се увеличили цените на ток, парно и вода, което ще се почувства осезаемо от целия български народ.

„Затова битката ни за увеличаване на доходи е последователна и принципна. Можете да разчитате на нас, че ще я проведем докрай. С ръководството ви работим безупречно, имаме досегашните си успехи и вярвам, че и занапред ще имаме. Благодаря ви!“, каза още пред синдикатите Корнелия Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До r3v0lv3r /82/ Значи каката хем продава оръжие и се прави, че не знае, че то после се препродава на Украйна, хем пред медиите настоява за спиране на търговията с оръжие?! Е, значи е не само г-жа Лъжа, но и г-жа ТопЛицемерие.
82
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 9 месеца
Душо златна, не знам в кое измерение си живял през 1996 г., но моята заплата на млад висшист тогава се равняваше на 10 (ДЕСЕТ) долара, а когато инфлацията достигна своя пик, имаше една седмица, в рамките на която курсът на долара спрямо лева беше такъв, че месечната ми заплата се равняваше на три (ТРИ) долара.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Около 560 долара са 128324 лева септември 1996 година по тогавашния курс на долара. Хайде без манипулации.
80
2
 
1
 
! Отговори
жалки циркаджии преди 9 месеца
ЧЕРВЕНИ ЛИЦЕМЕРИ- КОГАТО ТЕ УПРАВЛЯВАХА ЗАПЛАТАТА МИ ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ- СЕПТЕМВРИ 1996Г БЕШЕ 128 324 ЛВ- СЛЕД ДЕНОМИНАЦИЯ- 12.83ЛВ- ТИЯ СА ПОЗОР.
79
3
 
5
 
! Отговори
Токмаков преди 9 месеца
Няма ли някой да и обясни на тая че средна пенсия и средна заплата не съществуват защото нито един българин не ги получава. Има минимална и максимална. Максималната трябва да даде на бедните и да се ореже защото преяждат. А кой я получава е ясно червената фашиска ***. Нормалните хора вземат минималните нива. трохите.
78
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъжлива лелка
77
3
 
2
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 9 месеца
Кака Нина пак с чужда пита помен прави. Трябва от частният сектор да вземат парите, които искат да дадът на държавните, а кака Нина иска да спрем продажбата на оръжие, въпреки, че това в момента ни крепи жалката икономика.
76
2
 
1
 
! Отговори
До 75 преди 9 месеца
До До 62 - Повечето неща, които си написал, са истина. Но за едно бъркаш. Онези, чието ЕГН започва с 5 или 6, най-много скачаха и реваха по площадите за демокрация.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"... хората да живеят нормално ..." - Явно тук има много хора, които не са съгласни хората да живеят нормално, а не мизерно. Защо така!?
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истински комунист е например другарят Бенчо Бенчев, по прякор "ролс-ройса". Първо, човекът е с основно - комунист и половина. Второ, човекът има ролс-ройс, но услужва и на други хора с него - качи на стоп Митьо очите и го закара, момчето, на операция в Турция. И не само го закара, ами и му плати хотела. Ей тва е комунист - социален комунист, дет са вика. После, нямало вече комунисти като едно време... Има бе! - Бенчо Бенчев! А Корнелка.. тя си лъже, керванът си върви...
73
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Корнелия, лъжливата лелка стана бетер Гешев - обикаля, където има вълнения и яха некви протести. Като гледам накъде върви БКП-то, скоро тая лелка ще я гледаме пак в СДС-то.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другари, дайте да дадемЕ! КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ ПАРИ!!? ПИТАМ?!
71
2
 
4
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 9 месеца
Не сме станали 6 милиона , още сме си 9 и повече,но 3 млн. са вън.Иначе БКП вдигна раждаемостта като внесе над 2 милиона рома от Гърция,Сърбия и Румъния след 9 ти Септември .Тези неща не се учат разбира се защото всичко е още в лапите на агентите на БКП...
70
3
 
0
 
! Отговори
До 62 преди 9 месеца
Нека позная - ЕГН-то ти започва с 5 или 6 . Иначе който управлява държавта той е отговорен за състоянието и. Или по стар комунистически обичай търсим проблеми/оправдания в някой друг. Но най срамното за нас като народ (или поне за гласуващите тогава) е че дори след Жан ,БСП е избрана за 2ра политическа сила - мина толкова време и още не ми го побира главата
69
3
 
4
 
! Отговори
Корни, преди 9 месеца
Нека твоята партия накара да върнат заграбеното онези, които преди няколко десетилетия сложиха в джоба си парите на България. Тогава наистина ще има пари за всичко - и за заплати, и за пенсии, и за стипендии, и за държавни харчове.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Корни да спре с опитите да яхне всякакви протести , че да не яхнат те нея накрая
67
2
 
3
 
! Отговори
Откъде да се вземат? преди 9 месеца
Другари, дайте да дадем!
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато беше във властта с ПП вдигнахте заплатите само на определени администрации, сега "припознавате" исканията на същите тези администрации. Има структури на които не са вдигани заплатите от 2021, а каква инфлация ни връхлетя всички! Само се усмихвате пред микрофоните и се плювате едни други и нищо не правите за подобряване на положението, смешни сте!
65
0
 
5
 
! Отговори
До67 преди 9 месеца
Елементарният пример си го заври,там където намериш за добре,щом не можеш да осигуриш 1000 лева заплата на служителите си,фалирал или пускаш кепенците и се изнасяш там където някой ще ти робува за тия пари,а въпросните 3 или 5-*** служители не ги мисли,ще си намерят място под слънцето!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
БСП ВДИГА ДОХОДИ КОГАТО Е В ОПОЗИЦИЯ, А КАТО Е НА ВЛАСТ ГИ НАМАЛЯВА! ФАКТ!