Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално

Минималната заплата да стане 50% от средната от 1 юли тази година, което е между 950 и 1000 лв.
12 юли 2023 10:06, Елка Василева
98
Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално
Снимка: БСП

„Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това успяхме да постигнем още в миналия парламент, благодарение и на вас. Трябва да продължим тази съвместна битка. Ние внасяме това увеличение да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари догодина. Това е между 950 и 1000 лв. към този момент“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заедно с депутати от „БСП за България“ излезе пред протестиращите синдикати от КНСБ. Протестът им пред сградата на Народното събрание е под наслов „За справедливи доходи в Бюджет 2023“.

„Предложенията, които правите, ги припознаваме. Те са и наши искания. Можете да разчитате, че между първо и второ четене те ще бъдат внесени и защитавани от трибуната горещо“, каза Нинова.

Тя припомни, че приоритет на социалистите от много години са доходите на хората.

„Между първо и второ четене ние внасяме предложения за дефицит от 4%, което означава около 1,6 млрд. лв. повече приходи в бюджета, които предлагаме да се преразпределят предимно за доходи – за увеличаване на заплати, на майчинство, на пенсии. Но и мерки за икономиката, защото без да има работещи предприятия, няма как да има условия за социална политика“, посочи лидерът на БСП.

По нейните думи трябва да бъде отговорено на растящите цени и намаляващите доходи на хората. „Това е в основата на нашите искания – доходите да бъдат компенсирани, така че хората да могат да живеят нормално“, добави Нинова.

Тя припомни, че макар ръстът на инфлацията вече да не е толкова голям, от 1 юли са се увеличили цените на ток, парно и вода, което ще се почувства осезаемо от целия български народ.

„Затова битката ни за увеличаване на доходи е последователна и принципна. Можете да разчитате на нас, че ще я проведем докрай. С ръководството ви работим безупречно, имаме досегашните си успехи и вярвам, че и занапред ще имаме. Благодаря ви!“, каза още пред синдикатите Корнелия Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
3
 
! Отговори
AcOrP преди 9 месеца
Как така вдигаш заплати изкуствено без да има повишаване на продуктивността? То така не става парите не се появяват от нищото. Много елементарен пример до какво води това:Имаш 3 000 лв фонд за заплати при 600 лв заплата назначаваш 5 служителя да извършат Х работа. При вдигане на минималната на 1000 лв съкращаваш 2ма служителя и 3ма трябва да извършат работа като за 5. Обаче това в много от случайте е непосилно и резултатът е провал и въпросните 3 остават без работа.
62
3
 
4
 
! Отговори
дедо ви преди 9 месеца
партията която открадна парите на хората и фалира България няколко пъти , предлага увеличение на доходите :) ами смешно е !
61
3
 
3
 
! Отговори
Жиката преди 9 месеца
Пазарна икономика = на измама.
60
0
 
2
 
! Отговори
Логика преди 9 месеца
До До Истината за БСП И какво значение има кой го е направил ,Виденов и БСП го допуснаха злета са .
59
1
 
1
 
! Отговори
До Питам преди 9 месеца
Ами така работи пазарната икономика - мажеш да плащаш повече за нещо и търговеца му вдига цената. Всяка стока струва толкова, колко е готов да плати потребителя.
58
2
 
2
 
! Отговори
До Истината за БСП преди 9 месеца
И мислиш, че това го направи Виденов, а не хората на които пречеше и отказа да слуша?
57
0
 
8
 
! Отговори
Нинов преди 9 месеца
Нинова да вземе да се бръкне от онези пари, които взе като подписваше като министър. Така ще има!
56
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 9 месеца
До Българин 43 Добре предлагаш , но това е невъзможно.
55
1
 
5
 
! Отговори
Питам преди 9 месеца
Какъв и смисъла да се повишават пенсии и запрати , като производители и търговци веднага спекулират / повишават / цените и не позволяват да живеем по добре. ?Явно у нас пазарната икономика не работи.Борисов почти не повишаваше доходите и цените не мърдаха.
54
0
 
4
 
! Отговори
Колелото на времето. преди 9 месеца
До Истината за БСПТо и сега ако излезем от валутния борт въведен след фалита на България (причиневн от БСП през 1997г.) еврото ще стане 100 лв за една нощ. Апартаментите от 200 хиляди Е ще си дойдат на нормалните цени за една руска автономия около - 6 000Е ...
53
1
 
10
 
! Отговори
Истината за БСП преди 9 месеца
По време на редовното правителство изцяло на БСП (Виденов) българите бяха зверски ограбени .Бяха ограбени без аналог в историята .Такъв грабеж е нямало никога никаде.Долара за една седмица стана от 20 лв на 3000 лв.Заплатите бяха по 7 долара пенсиийте по 5$.Масово фалираха банки на техни хора ,пускаха се кредити на техни хора,които никога не бяха върнати !Представите си продавате имот за 200хил. и след седмица имате 200 лв от пари за мезонет ви остават пари за колело без скорости...
52
1
 
12
 
! Отговори
Тито преди 9 месеца
Някой да обясни на госпожа Приватизация, че без работеща икономика, износ на стоки и так далее, няма как да се вдигат заплати. Много бързо я хваща деменция!
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Герб не вдигнаха парите 10г макар че тогава се наля най много евро пара!Все още се работи нелегално в българия!Къде сте били синдикати!?!
50
0
 
9
 
! Отговори
Не говори преди 9 месеца
Не говори за икономика и фабрики а за увеличение на заплати и пенсии..... Ако продължава така ще фалираме! На база на какво да ги вдигнем, заеми....и после фалит!
49
0
 
0
 
! Отговори
ооох преди 9 месеца
А какво е нормално?
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А пари откъде. Икономика нямаме.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ми що не ги вдигнахте като бяхте на власт бе? Че и Фтмака 2 г упоравлява на дистанционно от Кремъл!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КНСБ са синдикат на БСП... те работят в синхрон!
45
16
 
3
 
! Отговори
Трудещ се преди 9 месеца
Макар че не съм фен на лъжкинята Нинова, одобрявам всички събития в страната,които биха спомогнали на тази антинародна "сглобка", да отиде . . .по дяволите !
44
0
 
15
 
! Отговори
Популизъм, направо преди 9 месеца
по определението. БСП имаха достатъчно време като управляваща партия да постигнат това, за което говорят, но не го направиха - пак имаха някаква по-важна работа, от това да работят за тия дето ги качиха на власт. По делата ще ги познаете! Всеки, който разправя разни неща за жизнения стандарт и прочие без да потвърждава с дела е най-обикновен популист. В България всички политици до момента са популисти.