Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално

Минималната заплата да стане 50% от средната от 1 юли тази година, което е между 950 и 1000 лв.
12 юли 2023 10:06, Елка Василева
98
Нинова пред протестиращите синдикати: Доходите да бъдат увеличени, хората да живеят нормално
Снимка: БСП

„Минималната работна заплата да стане 50% от средната – това успяхме да постигнем още в миналия парламент, благодарение и на вас. Трябва да продължим тази съвместна битка. Ние внасяме това увеличение да стане от 1 юли тази година, а не от 1 януари догодина. Това е между 950 и 1000 лв. към този момент“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заедно с депутати от „БСП за България“ излезе пред протестиращите синдикати от КНСБ. Протестът им пред сградата на Народното събрание е под наслов „За справедливи доходи в Бюджет 2023“.

„Предложенията, които правите, ги припознаваме. Те са и наши искания. Можете да разчитате, че между първо и второ четене те ще бъдат внесени и защитавани от трибуната горещо“, каза Нинова.

Тя припомни, че приоритет на социалистите от много години са доходите на хората.

„Между първо и второ четене ние внасяме предложения за дефицит от 4%, което означава около 1,6 млрд. лв. повече приходи в бюджета, които предлагаме да се преразпределят предимно за доходи – за увеличаване на заплати, на майчинство, на пенсии. Но и мерки за икономиката, защото без да има работещи предприятия, няма как да има условия за социална политика“, посочи лидерът на БСП.

По нейните думи трябва да бъде отговорено на растящите цени и намаляващите доходи на хората. „Това е в основата на нашите искания – доходите да бъдат компенсирани, така че хората да могат да живеят нормално“, добави Нинова.

Тя припомни, че макар ръстът на инфлацията вече да не е толкова голям, от 1 юли са се увеличили цените на ток, парно и вода, което ще се почувства осезаемо от целия български народ.

„Затова битката ни за увеличаване на доходи е последователна и принципна. Можете да разчитате на нас, че ще я проведем докрай. С ръководството ви работим безупречно, имаме досегашните си успехи и вярвам, че и занапред ще имаме. Благодаря ви!“, каза още пред синдикатите Корнелия Нинова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
10
 
! Отговори
леле преди 9 месеца
Много протестиращи!
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
напротив, доходите им НЕ ТРЯБВА да бъдат увеличени. Трябва сами да си залужат увеличението. А тези, дето ги мързи да ги направят глада ще ги мотивира.
41
3
 
0
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Предлагам цените да се замразят а минималната заплата да се дигне до нивото на максималмата, примерно да стане 4-5 хиляди лева.
40
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 3: Да, а и нещо друго, знаеш ли че при всеки нов софтуер, определен брой хора стават излишни, т.е програмистите работят и затова да режат клона къде седим, но накрая и те ще паднат, защото ИИ ще пише програмите.
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Средната заплата се определя, като се осреднят всички заплатаи вкл. минималните и държавните (и тези на депутатите и синдикатите) обвързани пряко с минималната. Вдигането на минималната = 50% от средната, ще вдигне средната, което ще вдигне минималната, което ще вдигне средната, което... абе сещате се, няма край
38
0
 
11
 
! Отговори
Дид преди 9 месеца
Нинова освен за фалит на държавата,за какво друго да говори.От бизнес разбира колкото един първокласник.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До и така 23 - Ще стане, но тогава парите ще са по-евтини от вестници
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Профсъюзите на запад вече изчезват. Само големи фирми могат да имат профсъюзи, но и там им намират цаката - да сте чули за профсъюзи на Амазон, Майкрософт, Apple? Работят си в Китай или намират легален начин да заобиколят профсъюзите. За какви профсъюзи мечтае Нинова, в България са само малки фирмички, там няма профсъюзи.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подкрепям!!!
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В целия ЕС доходите падат, за последната година гражданите на ЕС са обеднели между 10 и 20%, ЕС е в рецесия и следващите десетилетия няма да излезе от нея. А в България като бедна страна от третия свят положението е още по-зле. За какво увеличение на доходите говори Нинова? Идват тежки години за ЕС.
33
0
 
11
 
! Отговори
ТЕ преди 9 месеца
Нинова никъде не я искат и пак се вре ...
32
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Ние българите сме най-готиния народ и заслужаваме отговорно правителство което да се грижи за нас да живеем добре да ни минава живота леко и приятно в удоволствия и забавления, да забогатяваме материално и да си изпълняваме желанията, но светът е устроен и създаден неправилно и криво, и все ни идват крадливи и некадърни политици и ние страдаме несправедливо от тая работа, а требе да ни дойде един свят който е създаден и устроен правилно да живеем щасливо, защото това е наше право.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Крушовица е помогнала много в човешката цивилизация, и дала ценни хора на населението като- магарето Марко, овцата Доли и г-жа Нинова.
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А черветените защо кръдът, защо кръдът червените, а?
29
4
 
3
 
! Отговори
Работодател преди 9 месеца
Работодателят е само един обикновен наемател който наема стока от пазара на труда и я въвежда в експлоатация за реализиране на бизнес проект с цел получаване на печалба. Цената на стоката се определя от пазара на труда, ако стоката се търси цената и расте, ако има изобилие от стока или няма бизнес проекти - цената пада.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нинова,Нинова.. га те некой..все ти е късно
27
5
 
5
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Цял живот ще работите и НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕТЕ БОГАТИ ! ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ СТЕ РАБОТЕЩИ БЕДНИ.И ГАСТЕРБАЙТЕРИ НА ЗАПАД .ПОДМИВАТ ВИ ОТНОВО И НЕ СЕ УСЕЩАТЕ.
26
5
 
5
 
! Отговори
Хмм преди 9 месеца
Хората да работят. Ако не им харесват заплатите в дадена фирма, да се преместят. Толкова е елементарно за разбиране. Ама знаем само да мрънкаме без да полагаме усилия. Напомня ми на: Кой иска промяна - НИЕ! Кой иска да се промени - НИКОЙ!
25
0
 
13
 
! Отговори
ДГД ПП преди 9 месеца
Ех Корни, златна си ни! Дано те оставят още дълги години да затриеш това недоразумение наречено столетница :)
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Другарко Нинова вие когато управлявахте с простото Киро и ти беше министър на икономиката защо не увеличихте доходите или не намалихте цените? Само повтаряше като папагал, че мобилните оператори не могат да увеличат таксите без да е изтекъл договора, но въпреки всичко ги увеличиха. Скрий се някъде другарко Нинова и не се показвай повече. Вие комунистите начело с другарят Румен Гечев искате да предизвикате хиперинфлация както през 1996 год.с постоянното увеличаване на доходите.