"Възраждане" ще сезира КС за референдума

Ще го направим след публикуване на решението в "Държавен вестник", каза Костадинов
12 юли 2023 10:42, Стела Стоянова
121
"Възраждане" ще сезира КС за референдума
Снимка БГНЕС

"Възраждане" ще сезира Конституционния съд заради отхвърления миналата седмица референдум за запазване на българския лев.

От партията ще се обърнат към Съда след публикуване на решението в "Държавен вестник", заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на формацията Костадин Костадинов:

"И ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство и поне една институция в нашата република да си спомня, че над всичко трябва да бъде законът и интересите на българския народ", настоя той.

Още по темата

Припомняме, че в подкрепа на допитването гласуваха 68 народни представители, 98 бяха „против“ и 46 се въздържаха.

Преди това с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха отхвърлени предложенията на "Възраждане" за изслушване на премиера Николай Денков за дадени от него пред медии изявления за партията и на вицепремиера и външен министър Мария Габриел за развитието на процеса разширяването на ЕС след т.нар. "френско предложение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все финансови титани в коментарите! Представете си бедняк и милиардер отиват да си купят сладолед, но той струвал по 500лв! Познайте кой ще яде сладолед и кой ще гледа как се ближе сладолед! Та така и с референдума - който разбрал, разбрал!
58
1
 
0
 
! Отговори
Искаме референдум преди 9 месеца
В таз катастрофална криза и инфлация нечута заявявам с оптимизъм - мразя всякаква валута! Нека хищните хиени трупат долари и йени, мене ми доставя кеф само българския лев.
57
0
 
1
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 9 месеца
На тея айде да не казвам кое в кое на кого с подфърганье и скубанье под мишниците, що не вземат да им превалутират всичките влогове от EUR към MNK, ама само със смяна на кода на валутата и преизчисляване. Примерно имал индивида X един много, ама много къс депозит от EUR150000 и хоп! - вече има еквивалента на 150000 монголски тугрици в EUR или BGN, по избор :)
56
2
 
4
 
! Отговори
Darko преди 9 месеца
*** хахахахахаха. Костя свършиха ли копейките бе мен? За това ли е цялата работа? Цончо как е новия апартамент бе? 450 000лв е, откъде синът ти на 17 има такива пари? Има много въпроси към тия пишман патриоти. Костаки мутрофанова ли ти каза така да говориш *** yшaHKA такава :)
55
3
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 9 месеца
Ти ако се имаш за овца, отивай в кошарата и не се обаждай! Остави на нас гражданите сами да си решаваме съдбата. Ако не знаеш, народа е суверенът. Провери го в Конституцията чл. 1, ал. 2А явно по чл. 44 ал. 2 трябва да се забранят всички организации, които пречат на референдума да се случи.
54
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Да се оплачат на арменския поп, ... или пък на руския.
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да почват да събират подписи за рефереднум за АЕЦ Белене!
52
3
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 9 месеца
Референдуми трябва да има! Не искат тези, които налагат тоталитарни режими, както и сегашната тройна коалиция.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не може да се четат правата на българските граждани като дявола евангелието и от десет кладенци да се вади вода, за да се докаже, че видите ли българите нямат право на референдум и мнение, а имат само задължения!
50
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За Българския лев ! Който иска да си купува каквато си иска валута за лично имам сметки в четери валути и най голямата ми е в левове
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възраждане" да вземат да пуснат жалба и в Евросъда в Люксембург за правата на човека, че в България едва ли нещо ще постигнат с тези предателско, продажни завери от зависими и купени гьоонсурати по всички нива на управлението и правосъдието (?!?). За нарушение на правата за изразяване на мнение на над .... хил. български граждани
48
2
 
5
 
! Отговори
Жеко преди 9 месеца
До повтарям:защо да е луда идеята на Костадинов ?Тя не е само негова таз идея!
47
8
 
3
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Защо ще сезират КС след като нещата са ясни- референдум се прави преди ратификация на договора за членство на страната в ЕС , а това е направено 2007 г.? Така че въпросът е решен!
46
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Готови ли сте като ни набутате без наше желание в еврозоната,после започнем да плащаме чужди заеми и затънем в поредната криза и мизерия да ви пcyвамe до 9-то коляно,защото сте ненормални и позволявате на някакви от вън да ни окрадат?А,евромарсианци?Готови ли сте?Ами пригответе се!
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лайковете на този сайт се манипулират.Не може да се кликне на + или -.Но явно някой с програмка тука може да клика и да плюе срещу лева и Възраждане.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До повтарям: - Защо "потаряш" на псимен текст. Самата идя на писаното е, че като се напише остава и може д асе прочете отново. Явно не си особено по-умен от копейките, с които се харкаш.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
43 - Нека бъдем честни 99% от т.нар. народ (аз обичам да ги наричам безполезна, но пречеща биомаса), са перкалено глупави, за да гласуват.
42
4
 
6
 
! Отговори
повтарям: преди 9 месеца
2 638 024 е броя на действителните бюлетини от последните парламентарни избори. За да е валиден този референдум на Къстадин, трябва да събере отново същия или по-голям брой гласували. А това няма как да стане. И за да успее да прокара лудата си идея, трябва да има 1 319 012 + 1 гласа "ЗА"... Това пък изобщо не може да се случи. Къстадин го знае, но въпреки всичко държи да изхарчи една маса народни пари за обречената му идея!
41
7
 
7
 
! Отговори
СIA преди 9 месеца
Този наред с няколко мутри от ком партията Е особено отвратителна, и противна личност. В унисон с това са и долните му анти държавни тези, действия и говорене.Колкото по бързо го тикнат в панделата Толкова по добре . В момента е още на свобода Най вече поради това че службите на радев са още непокътнати. И го пазят от разследване на финансирането и връзките му. Скоро обаче това ще се промени
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фашизмът отново в действие.И ще завърши по същия начин както преди близо 80 години.С Народен съд.