"Възраждане" ще сезира КС за референдума

Ще го направим след публикуване на решението в "Държавен вестник", каза Костадинов
12 юли 2023 10:42, Стела Стоянова
121
"Възраждане" ще сезира КС за референдума
Снимка БГНЕС

"Възраждане" ще сезира Конституционния съд заради отхвърления миналата седмица референдум за запазване на българския лев.

От партията ще се обърнат към Съда след публикуване на решението в "Държавен вестник", заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на формацията Костадин Костадинов:

"И ще се надяваме поне една институция в държавата да не е превзета от чуждо посолство и поне една институция в нашата република да си спомня, че над всичко трябва да бъде законът и интересите на българския народ", настоя той.

Още по темата

Припомняме, че в подкрепа на допитването гласуваха 68 народни представители, 98 бяха „против“ и 46 се въздържаха.

Преди това с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС бяха отхвърлени предложенията на "Възраждане" за изслушване на премиера Николай Денков за дадени от него пред медии изявления за партията и на вицепремиера и външен министър Мария Габриел за развитието на процеса разширяването на ЕС след т.нар. "френско предложение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Взехте властта с поредица от изборни циркове и си мислите че ще сте вечни. Бойко си има пак главен прокурор и не е зависим от вас скоро падате тоя път още по-задълго от коганто се бяхте пребоядисали като Реформаторски блок.
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 38 - Наодрът няма право, да се произнася на зиборите по отделни точки. Ако изборът ти да гласуваш е между Бойко, кандидат-фюрер, кандидат-главен-партиен-секретар, *** на Шваб, и надяващ се, че ще бъде Везир на Ромелия един ден, избираш Бойко. Но трябва да имаш право, да му кажеш, че това с Еврото все още, не е добре. А и си има зкаон за референдумите. Той не се влияе от резултата на изборите.
37
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
и вие седем до десет процента общо реално десни не сте целия народ ама пиете кръвчицата на останалите 90 процента от народа... Водите се демократи и неолиберали а няма хора с по-недемократични разбирания от самите вас - цапане, демонтажи на паметници, насаждане на разбирания на малцинства над мнозинствата и тн
36
6
 
2
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 9 месеца
Корупционери в Шенген кой ще ви вземе никой не ви иска, вили Барселонски и имоти истанбулски, кражби на съдружия и Нексаджийски дарители, аре у лево,
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като се въведе еврото ще има бум на престъпността с измами на възрастни хора с евро, защото те лесно ще бъдат заблуждавани. Ама елита който иска да учи дечицата на полова ориентация от детската градина от всичко разбира...
34
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 35 Недей слага целия народ в твоите думи. Звучи много поетично, но ти не си целия народ. Целият народ се е произнесал на изборите, като е гласувал за партии записали какво ще правят. Влизаме в Еврото и Шенген , където ни е мястото. Осъзнай го вече .
33
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 27 - Връъщност са 14+ процента вече и взима да става опасно. Ако не се прекрати това в зародиш, може да се стигне до фашистко и силно движение в България.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това, че този не е освидетелстван, не означава, че не е душевно болен. Ако гласувате за това недоразумение сте също толкова болни.
31
8
 
6
 
! Отговори
:-) преди 9 месеца
Според жълтопаветницитее българският народ няма право да се произнася на референдуми, защото не е такъв самонадеян с предвзета елитарност като тях. Ама умират да заблуждават хората и да им вземат изборните гласове... Защо като сте толкова умни не ходите да управлявате любимите ви западни държави и да съсипвате тях а не нашата страна?
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Митрофанов, изтърка се плочата с тия посолства. Кажи спря ли войната от утре както обеща.
29
3
 
4
 
! Отговори
От 30 преди 9 месеца
Защо продължаваш да ми биеш мнуси? Кое не ти харесва? Какъв ПО-ДОБЪР НАЧИН от това, да решим проблема веднъж за винаги, да покажем колко слаба е позицията на Копейкин, сривайки вярата в него от собствените му избиратели, както и да спазим демократичните принципи и ценности, като проведем този референдум. 70 млн лева са НИЩО пара, за такова нещо!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 18 - То там е по "иде ми дойде ми". С хора без принципи и морал, трудно се живее.
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Първо то не си 50 +1 вашата проруска партия има няма 10% " - Първо - с първо и второ запчват децата. Второ - Няма нищо грешо в твърдението, че 50%+1 е повече от 45%. И трето - Семейстовто ми са ГЕРБ и гласуваме за тях, откакто Борисовсе кандидатира за кмет на София. Още селски нападки имаш ли?
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едва ли има друга такава не нормална държава по света като нашата. Ахааа, малко да почне да изплава иии корнелиининовци, копейкиновци, руменрадевци, воленсидеровци, волгин, ладин, москвичин... почват да дърпат надолу и настрани. Отрват!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този дeгeнерат, Нинова и подлия Фигурант ще правят всичко възможно да провалят и това правителство... Само гледайте как всеки ден ще има някаква мизерия сътворена от тези тримката...
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 31 Първо то не си 50 +1 вашата проруска партия има няма 10% . Освен двете партии големи подкрепа за еврозона и шенген има от ДПС , ИТН .Т.е. процентите са доста над 45 :)) Ако не може да смяташ върни се в училище клоун ;))) Единствено БСП и Възбуждане са против:)))
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По конституция въпроса не е за референдум! За какво избираме парламент и гласуват правителство, ако за всичко ще питаме баба Гицка?
22
13
 
6
 
! Отговори
Това е анархия преди 9 месеца
Щом нито правителство, нито парламент, нито президент спазват законите, където си е написано черно на бяло, че при събрани 400 хиляди подписа ПРОВЕЖДАНЕТО на референдум е задължително, и аз няма да спазвам законите и няма да им плащам данъците на тия безгръбначни. Явно закони и държава няма на тази територия, така че не съм им длъжен.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прекрасна новина! Напред с Възраждане!
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали ужким референдумите бяха най-висшата форма на управление което народа може да направи,нали непрекъснато ни даваха за пример Швейцария как било там,как при всеки проблем се допитвали до народа чрез референдум...обаче се оказа,че нашата татковина има някакви закони ,които забраняват тези референдуми,които не са одобрени от ЦК на ЕС и посолството....