Новаков: България реално субсидира Германия и Франция

Внасяме в бюджета на ЕС много повече от получаваното
18 юли 2023 15:09, Росен Стойчев
70
Новаков: България реално субсидира Германия и Франция
Снимка: БГНЕС

В момента България внася в европейския бюджет много повече, отколкото получава. Много повече. Ние на практика субсидираме Германия и Франция. Просто защото в миналото, когато използвахме по 99% и над 99% от европейското финансиране в България, нашата страна внасяше 1 милиард лева в европейския бюджет и получаваше средно годишно обратно 4 милиарда. Сега като не получаваме нищо, а вноските вървят, предимно внасяме. Това каза евродепутатът Андрей Новаков пред Нова.

Още по темата

"Много се надявам да получим до края на годината второ плащане по ПВУ, макар че всичко до момента да изглежда в никак не розови краски. Към момента сме получили по-малко от 2% от плащането по целия план. Малко над 200 милиона от общото 12 милиарда. А времето върви. Имаме право да използваме тези пари максимум до 31 декември 2026 година. Така че има много да наваксваме", коментира той.

По думите му в момента българските общини не се чувстват част от процеса на вземане на решение и одобряване. "Предали са преди време проекти, които биха могли да бъдат финансирани по този план, но нищо повече не се е случвало. Нелека е задачата на редовното правителство в момента, тъй като това, което наследи по отношение на Плана, е доста неоптимистично, далеч под оптималното. Има други държави, които вече са използвали повече от половината си пари. Под 2% е направо кошмар", заяви Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Яна преди 8 месеца
Ами много добре ни разбранха, че парите на Европа се крадат, че заминават директно в офшорните сметки на управляващите. Почти 20 години сме в Съюза, къде са магистралите, пътищата до селата, санираните стари сгради, детските градини. Идете да видите как Полша, Германия и Чехия са ремонтирали всичко, с парите на Европа. Сравнете жп линиите и влаковете в Чехия и България и ще ви се доплаче.
62
0
 
3
 
! Отговори
60 преди 9 месеца
И като излязоха британците, какво стана, бе, кестен. И там излъгаха глупаците, дето сега реват да се връщат обратно. Както и да е, оправните винаги ще са добре, празноглавците винаги ще са зле. И в ЕС, и извън ЕС, все ще сте бедни, щото сте какво? Прости.
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако си бехте свършили работата като хората, щяхме да усвояваме. Само с крадене не става, и на Европа и писна да ни дундурка тука непрокопсаниците.
60
2
 
3
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 9 месеца
Нужните ''реформи'' които брюксел иска от нас е да се самоунищожаваме! И ние го правим!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Британците затова излязоха от ЕС. Дават се вноски и после не ти дават от собствените ти пари ако не им играеш по свирката, налагат ти ограничения с кой може да търгуваш. Това е загуба на независимост само за да има достъп до общия пазар. Е сега британците излязоха и пак имат свободен пазар, не са глупави.
58
0
 
10
 
! Отговори
До европрайда преди 9 месеца
Сега ли разбрахте ? А "инвестициите" в хранителни вериги на Германия в България, реално кой субсидират ? С двойно по високи цени от тези в Германия !? Кое тук е по скъпо: ток вода Интернет заплати за персонал данъци...?
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най-после се намери някой да каже това, което твърдя отдавна. Сега трябва да се кажат и имената на виновниците и да бъдат вкарани в затвора -- един от тези главанаци е бойкото борисов, пожарникарчето, отличника на брюксел.
56
1
 
7
 
! Отговори
Трифон преди 9 месеца
Северна Македония не е член на ЕС но намериха пари и построиха красив национален стадион. Но мутрата която управляваше страната пречеше да се построи нов Национален стадион. Това е така защото там няма комисионни. Но за изтребители има големи комисионни и прахоса над 30 милиарда. Докато е жив не смеят да го осъдят. Много са политиците като него който са за затвора.
55
2
 
7
 
! Отговори
Крум ми каза на сън преди 9 месеца
И да погледнем напред . Предлагам в бъдеще като променят конституцията, да запишат следното: Вместо да се заклеват, депутатите да подписват запис на заповед с падеж края на мандата. И всичко което не е изпълнено да се търси от ЧСИ. Отговорността да не е лична, а от цялата рода на депутата , и от избирателите му,които гарантират ,че той става за депутат. И зелките в саламура.
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой очаква ли от тези колониалисти да ни приемат, като равноправен член?
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не може една фирма да фалира а работника да е милионер.Държавата е фирма.депутатите са назначени работници. Народа е чорбаджията.Не може работника да е по богат от фирмата. Значи се краде.
52
0
 
5
 
! Отговори
Деспина Райкова преди 9 месеца
Политиците определят коя държава ни е враг. Но никой не си признава че служи на чужди държави но не и на България. Те пречат за развитието и напредъка на страната ни и не прекъснато я ограбват. Затова хората напускат държавата. Като създадат семейства в чужбина, децата им няма да знаят български и няма да бъдат българи. Така нацията ще се претопи. Дали повече за такива политици трябва да гласуваме.
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И да се върна назад. Всички правителства работили на минус да се разкостят . Цялата им рода до 10 коляно.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българският народ субсидира олигарсите с плоския данък всяка година с няколко милиарда. С данъчна система от Африка България се излага в Европейския съюз. Честити ве десни партии Станишев продажничето
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А аз мисля ,че депутатската заплата трябва да се определя според дълговете на държавата. Ако държавата дължи пари да се разпродава имуществото на депутатите и цялата има рода до 10 то коляно. Не може аз ако съм взел пари от банката аз да ги плащам. А депутатите като вземат, пак аз да ги плащам.
48
2
 
20
 
! Отговори
Венета преди 9 месеца
Когато да ни приемат в НАТО и ЕС политиците ни подариха злато добивната ни промишленост на ***. Сега искат да ни отнемат и розовото масло. Принудиха ни да унищожим оръжието си и да съкратим армията за да купуваме тяхното оръжие. Така страната ни стана спонсор на страна от която закупихме не съществуваши изтребители. Дори не се знае дали изобщо ще получим тези летящи кофчези.Принудиха страната ни да приеме *** идеологията. За такава дъжава ли се бореха Левски и Ботев.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че да го изобрази в графики туй минало по години на внасяния и получавания общо и по сектори,че отрасли от къде са дошли внасяния и къде са отишли получавания от1990г. и още по назад 1985г, защото още от тогава са започнали внасянията към тях,а през 1989-90г. и след въобще прерастнаха в изнасяния когато споменаха за подписания план м/у върхушката от политикономически сътрудници на вършушката от БКП пренастроила се на БСП и с таквиз консултанти Ран-Ът и посредници СДС,ДПС поставени за износ-внос
46
0
 
15
 
! Отговори
Райчо преди 9 месеца
Депутатите и правителството все едно не са на работа а на курорт. Дори не могат да си похарчат големите заплати заради привилегиите им. Хранят се на безценица и не ги интересува как живеят хората и нищо полезно не вършат за държавата. Сигурно ще ги търпим докато напълно унищожат държавата.
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Крадци и измамници ни управляват.
44
1
 
17
 
! Отговори
Стилиян преди 9 месеца
Докато половината политици не бъдат в затвора, страната ни ще бъде бунище на Европа а хората ще бъдат като емигранти в родината ни.