Новаков: България реално субсидира Германия и Франция

Внасяме в бюджета на ЕС много повече от получаваното
18 юли 2023 15:09, Росен Стойчев
70
Новаков: България реално субсидира Германия и Франция
Снимка: БГНЕС

В момента България внася в европейския бюджет много повече, отколкото получава. Много повече. Ние на практика субсидираме Германия и Франция. Просто защото в миналото, когато използвахме по 99% и над 99% от европейското финансиране в България, нашата страна внасяше 1 милиард лева в европейския бюджет и получаваше средно годишно обратно 4 милиарда. Сега като не получаваме нищо, а вноските вървят, предимно внасяме. Това каза евродепутатът Андрей Новаков пред Нова.

Още по темата

"Много се надявам да получим до края на годината второ плащане по ПВУ, макар че всичко до момента да изглежда в никак не розови краски. Към момента сме получили по-малко от 2% от плащането по целия план. Малко над 200 милиона от общото 12 милиарда. А времето върви. Имаме право да използваме тези пари максимум до 31 декември 2026 година. Така че има много да наваксваме", коментира той.

По думите му в момента българските общини не се чувстват част от процеса на вземане на решение и одобряване. "Предали са преди време проекти, които биха могли да бъдат финансирани по този план, но нищо повече не се е случвало. Нелека е задачата на редовното правителство в момента, тъй като това, което наследи по отношение на Плана, е доста неоптимистично, далеч под оптималното. Има други държави, които вече са използвали повече от половината си пари. Под 2% е направо кошмар", заяви Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А можеше да субсидираме Русия забрави да спомене господина, в момента те субсидират Възраждане и куп журналисти!
22
0
 
11
 
! Отговори
Валя преди 9 месеца
Стига с тия фондове, мутрите изкупиха лимузините, не останаха Майбаси по салоните
21
2
 
16
 
! Отговори
Fena преди 9 месеца
ЕС е друга форма на СИВ, че дори по-лоша. Защо ще ти налагат за какво ще използваш парите по ПВУ, след като после пак ще ги връщаш, или де-факто това вид заем? Представяте ли си дер *** да каже на Стов Джобс, че ще му даде заем, ако почне да прави чушкопеци, а не телефони. Каква пазарна икономика, какви 5 лева? Да похарчиш 300 млрд за енергетика и после да резюмираш скромно: "Ами ще се къпем само в събота..."
20
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България субсидира Германия, Франция, Гърция, Испания, Великобритания, САЩ и т.н. чрез работната ръка. Там отиват подготвени и здрави хора преимуществено. Ако тези хора е трябвало да бъдат учени. обучени и обгрижвани в тези страни, щяха да изхарчат милиарди и милиарди евро и долари.
19
0
 
2
 
! Отговори
НЯМА ЛОШО преди 9 месеца
ДА НИ Е ЛОШО
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дайте шанс на умните. Стига сте крали за себе си. Обявете конкурс за иновация първо място печалба 12 милиона второ 6 трето утешителна награда 100к за всички участници. Малко мозък вкарвайте. Стига сте спонсорирали стари кадри на ДС. Те нямат мисъл иновативна - виждате сами какво става. Няма ли един умен човек в тоз тъпия парламент?!?!?! Един!!! Всеки за пари гладен и накрая през куп за грош. Не разбирате ли, че за да имате и народа трябва да има! Не става сам с яхта и палат на брега на морето.!!
17
0
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 9 месеца
Пък отделен въпрос, че субсидирането отива в ръчичките на точно определените хора - опосредстван грабеж.
16
3
 
5
 
! Отговори
Долу ЕС преди 9 месеца
това е така от 2007 г..... докато българите се усетят, ще изчезнем, но така и е редно проззз народ само в калта заслужава
15
0
 
1
 
! Отговори
До 102 преди 9 месеца
А не ти ли хрумва случайно, че зависи какви изисквания са заложени в програмите и доколко тези изисквания са реални за нас и възможни? Щото и аз финансирам една програма в областта на физиката и давам едни солидни бюджети, ама за да ги вземеш трябва да ползваш левитация и антигравитация...
14
11
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ ФАЛИРА 1989 преди 9 месеца
КОЙ СУБСИДИРАТЕ, БЕ БУДАЛИ? 34 ГОДИНИ ЖИВЕЕТЕ НА КРЕДИТ ОТ ЕС.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В еврозоната ще субсидираме бедните Испания и Италия.
12
1
 
13
 
! Отговори
Гане преди 9 месеца
Иначе много забогатяхме като идваха по 4 милиарда на година, аз 1 стотинка не съм видял
11
1
 
12
 
! Отговори
СЕФТЕ преди 9 месеца
СЛЕД ВСЯКА ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА. В ОЧАКВАНЕ СМЕ
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сами си избрахме тази съдба на вечната черна овца. Пророческа песен.
9
3
 
11
 
! Отговори
102 преди 9 месеца
На нас пак някой ни е виновен. Има условие да се направят проекти за усвояване, но никой не прави проекти. Само се гледа какво може да се излъже и да се открадне. Усвоени под 2% е смешно. После се бием в гърдите колко сме велики и всички други са глупави.
8
6
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
само дето не разбрахме как така се получава. И какво е това ПВУ. Изобщо липсват детайли, а точно там е скрита истината. Целта на подобни статии е настровйване срещу ЕС чрез фалшивки.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Германия и Франция дават милиардите на Украйна.
6
3
 
16
 
! Отговори
ВАЖНОТО Е ДА СМЕ преди 9 месеца
ПРИ БОГАТИТЕ. ИЛИ КАКТО Е КАЗАЛ НАРОДА КЪДЕТО СИТЕ ТУРЦИ ТАМ И ГОЛ ХАСАН
5
5
 
20
 
! Отговори
БОЛЕН преди 9 месеца
ЗДРАВ НОСИ. СЕФТЕ
4
3
 
18
 
! Отговори
И не е само преди 9 месеца
"в момента", но и в предходни моменти е било така. Това е нещо, което се споменава от години, но ни се мажат очите прайдове и розови очила. А реално работата вече е както в оня виц "Финансово-сексуална криза" - отваряш портфейла и вътре **р!