Новаков: България реално субсидира Германия и Франция

Внасяме в бюджета на ЕС много повече от получаваното
18 юли 2023 15:09, Росен Стойчев
70
Новаков: България реално субсидира Германия и Франция
Снимка: БГНЕС

В момента България внася в европейския бюджет много повече, отколкото получава. Много повече. Ние на практика субсидираме Германия и Франция. Просто защото в миналото, когато използвахме по 99% и над 99% от европейското финансиране в България, нашата страна внасяше 1 милиард лева в европейския бюджет и получаваше средно годишно обратно 4 милиарда. Сега като не получаваме нищо, а вноските вървят, предимно внасяме. Това каза евродепутатът Андрей Новаков пред Нова.

Още по темата

"Много се надявам да получим до края на годината второ плащане по ПВУ, макар че всичко до момента да изглежда в никак не розови краски. Към момента сме получили по-малко от 2% от плащането по целия план. Малко над 200 милиона от общото 12 милиарда. А времето върви. Имаме право да използваме тези пари максимум до 31 декември 2026 година. Така че има много да наваксваме", коментира той.

По думите му в момента българските общини не се чувстват част от процеса на вземане на решение и одобряване. "Предали са преди време проекти, които биха могли да бъдат финансирани по този план, но нищо повече не се е случвало. Нелека е задачата на редовното правителство в момента, тъй като това, което наследи по отношение на Плана, е доста неоптимистично, далеч под оптималното. Има други държави, които вече са използвали повече от половината си пари. Под 2% е направо кошмар", заяви Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Уж влязохме там да забогатяваме, пък то излиза, че било за дообедняване. Или за богатеене на отделни лица. Големи политици имаме, един план за възстановяване и устойчивост не направиха като хората.
42
1
 
16
 
! Отговори
Невена Апостолова преди 9 месеца
Трябва ли политиците да получават огромни заплати, като ощетяват, ограбват държавата и служат на чужди посолства а не на България.
41
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МНОГО ТЪПО ПАРЧЕ, МНОГО
40
1
 
12
 
! Отговори
Димитър преди 9 месеца
Българските депутати, правителството и Евро депутатите ни трябва да получават минимални заплати защото не си вършат работата и ощетяват държавата. Който си свърши добре работата да получава големи премии. Много от тях трябва да са в затвора.
39
2
 
26
 
! Отговори
Усвояването преди 9 месеца
България никога не е била на сметка от членството в ЕС - никога не сме усвоявали фондавете, а и малкото, което сме получили като финансиране, отива за корупционни проекти като селските стадиони или софтуер, който никога не вижда краен потребител. Дали ще краде Пеевски или Прокопиев, разлика няма.
38
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българи-клошари , дай им само да цоцат и да влачат
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялата държавна собственост, която трябва да е собственост на народа се разпродаде за жълти стотинки, а на народа дадоха бонови книжки с по 25 000 бона / лева, които след деноминацията станаха 25 лева. Ако някой си пази боновете изобщо.
36
7
 
21
 
! Отговори
Тонката преди 9 месеца
Бьлгария вьн от ЕC.Нямаме работа в такьв EC
35
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реалното субсидиране става чрез ограбването на България, закриване на всякакво производство и превръщането на народа в консуматори.
34
0
 
14
 
! Отговори
Буда преди 9 месеца
Няма фондове, новите не са се разбрали кой ще събира комисионните
33
0
 
10
 
! Отговори
Сокола преди 9 месеца
Няма го Борисов да раздели порциите
32
11
 
5
 
! Отговори
dsadsadsa преди 9 месеца
Субсидираме Франция и Германия...смях.... Дано някой ден стигнем дотам в развитието си, наистина
31
3
 
27
 
! Отговори
Донори преди 9 месеца
Реалната субсидия става чрез изкупуването на на старите им коли и чрез хранителните им вериги, които генерират милиарди годишни печалби. За ЕС сме пазар за стоките им и донор на работна ръка. Европейски ценности ли? Ходете се снимайте
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Българин...Борисов много пъти ит е казвал че си т.олуп и м.исирка
29
1
 
9
 
! Отговори
Буци преди 9 месеца
Като се върне Буци, Влади Горанов и Пеевски ще видите как бързо ще тръгнат проектите и усвояванията
28
13
 
2
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Това Борисов никога нямаше да го допусне! Да са ни заделили в Брюксел към 11 милиарда, а хрантулниците на Радев, трета година не могат да представят готови проекти за финансиране? Като се има предвид, че откакто размаха юмрук, той нон-стоп саботира.държавата, май няма нищо случайно! Вече сме изгубили стотици милиони помощи,и може би ще изчакаме да поеме някаква отговорност? А дано, ама надали...Целият Брюксел ни се чуди и ни се смее.
27
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българите искат да внасят по малко а да получават повече??? Големи тарикати бееее :))) Няма такава математика :)))
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами така ще е, докато по общините още властват феодали които вие сами си избирате... не правят нищо, не могат едни проекти да напишат.. после си ги преизбирате и си чупите отново главите.
25
2
 
9
 
! Отговори
ПП преди 9 месеца
ГЕРБ бяха експертите по усвояване на фондове
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Българие е донор на живи и нормални хора за Запада. Което хората тук трябва да го осъзнаят и да престанат да се подлагат . Още преди един век институтът по психология Дейл Карнеги е констатирал, че една пета от гражданите на САЩ са с психически отклонения. Преди век. Написано е, Сега, мисля, процентът е значително по-голям.