Пеевски: Подкрепихме ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за Конституцията, за да вървим напред

ДПС се отказа своя проект с условия за мандата за кметовете
28 юли 2023 18:30, Александър Попов
130
Пеевски: Подкрепихме ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за Конституцията, за да вървим напред
Снимка: БГНЕС

От ДПС подкрепихме проекта за конституционни промени на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ-СДС и се отказахме от своя проект, за да има обединение, България да има нова конституция, да направим съдебната реформа и да вървим напред, заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски, след като с подписите на трите политически сили в Народното събрание беше внесен проект за промени в Конституцията.

Както видяхте, проектът за Конституцията беше внесен от трите партии, нашето решение беше да подкрепим проекта на ПП-ДБ с участието на ГЕРБ, които са допълнили неща, каза депутатът от ДПС. Ние подкрепяме безусловно, няма да внасяме наши предложения, заяви той. Проведохме множество срещи с г-н Иванов, с г-н Петков по темите, подкрепяме ги, каза Пеевски. Вече между първо и второ четене ще решаваме какво правим, но вървим по този път, допълни той.

Делян Пеевски каза, че единственото условие, което са поставили и е било прието, е да няма ограничение на мандатите на кметовете.

Още по темата
Относно предложението 24 май да стане национален празник, депутатът от ДПС каза, че за момента го подкрепят. Ще разсъждаваме, ще правим консултации, имаме времето, допълни той.

Попитан дали са готови на компромис с 24 май, за да се съберат над 160 гласа за „бърза писта“ за промени в Конституцията за съдебната реформа, Делян Пеевски каза, че не виждат проблем в 24 май.

"Ще разговаряме с колегите, ако се събере подкрепа, събере се. Ако не се събере, вървим по бавната писта, имаме ги гласовете, ще бъде прието. Разликата не е толкова голяма. До Нова година ще имаме нова Конституция", коментира той.

На въпрос защо са подкрепили проекта на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС и са се отказали от своя вариант на конституционни промени, Пеевски отговори: „За да има обединение, България да има нова Конституция, да направим съдебната реформа и да вървим напред“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Конституцияпеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
7
 
! Отговори
Неразбиращ преди 9 месеца
Да вървим напред означава Да дойдат еврофондовете, за да има лапачка.
99
0
 
4
 
! Отговори
Летен дъжд преди 9 месеца
Киряк Стефчовци в действие. Къде си Бенковски,Волов?
98
0
 
3
 
! Отговори
анони преди 9 месеца
А ти попита ли народът,дали иска да вървите напред?????
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анониме 7, е КАК КОЙ??? - Посолството и другия турски агент - авречето му Борисофф.
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До az Назад и НАДОЛУ. Гейдружинката Бойко, Мустафа, Асен и Аз копаят дъното, специално за нас и под вещата диригнтска палка на Посолството
95
0
 
8
 
! Отговори
Историк преди 9 месеца
Интересно 24 май как е помогнал на българите през тези 500 години турско робство ? Някой може ли да опише тази помощ ? Както и тогава , всички български васали прилежно са хортували на турски език , също както днешните български васали хортуват на английски! И защо тогава сменяме празника ? Та той е обезценен !!! Обезценен от същите днешни нагли български васали на Америка !!!
94
0
 
7
 
! Отговори
Едно българче преди 9 месеца
Партията ДПС , която трябваше да бъде забранена в Българияв, погазва Конституцията ни , иска да я омаловажи и нагласи според техните щения, нагло провокира друга българска партия ( Възраждане) и се заканва как ще я анихилират !!!! Доживяхме поробителите ни 500 г. да ни поучават как да живеем , все едно още сме под турско робство ! Дори ни налагат национални празници !!!! Срам за този низш народ ! Дали е още народ ????
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ТонКонституционните промени НЕ забраняват 3-ти март! Така ли ти каза Копейкин и г-н Нинова?
92
1
 
5
 
! Отговори
Главанак преди 9 месеца
Е, това ли ви е промяна на Конституцията- да смените празниците! Вие слупи ли сте, глухи ли сте, не виждате ли какво става в тая държава!
91
0
 
5
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
От моя род Генкови са платили с кръвта си за свободата ,да го духат всички българопродавци,а най много да го духа Козяк! 3 март е и ще остане национален празник !
90
0
 
5
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Да отделим София от България и те които искат да следват,на нас 45години диктатура ни стигат,и въобще какво общо има истока със запада онези са грабители,затова латинска Америка и Африка не ги иска!
89
0
 
5
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Каквото и да приемат,това са 500 години кланета,и 3 март винаги ще се празнува официално от истинските българи,да го духа Козяк,и те ще си чупят зъбите!
88
0
 
4
 
! Отговори
az преди 9 месеца
какво ти вървене на пред ве Пеевски, от 20 години вървим назад, дори не сме мръднали сантиметър напред!!!!!
87
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 месеца
"Приемайте го,защото иначе става страшно."Среднощен есемес на Борисов към своите, за приемане на бюджета.Страшното не е за всички. Пада правителството,Борисов пълни сака с *** и потници и тръгва по посока бай Ставри. Ето това е страшното...Киро *** мухите,забравил какво обеща предизборно на хилядите наивници.
86
0
 
4
 
! Отговори
Хаха ха преди 9 месеца
Шефа на христо и кирил петковНи оправи с -300
85
0
 
6
 
! Отговори
Пеефффски : преди 9 месеца
Тия ли щяха да ни изчегъртват,уа? Бухахахахахаха...
84
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Toni Ivanov Демокрация е когато управлява демократическа партия. Което няма нищо общо с демокрацията...
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хахаххахахахаха!!! Помня как си деряхте мycyпите по площадите срещу пеевски! Сега тоя ш0пар ще ви "редактира" Конституцията" по заръка на Посолството! АМА УМНИКРАСИВИТЕТЪТ МЪЛЧИ ОГЛУШИТЕЛНО! Ще се пykна от смях!!! ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХААХАХА!!!
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пицата с кристали държи "Сглобката" на крака вече 5 дни без сън. А екстазито ги обединява с емпатия.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кога тоя престъпник ще влезе в затвора?