За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки

От политическите равнища се пренасят във всекидневния живот
28 юли 2023 10:24, Нели Христова
122
За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки
Снимка: БГНЕС

"Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот", коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача "Левски"- "Шкупи" пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

Още по темата

"Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото", каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е "юридически неграмотен и политически порочен".

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. "Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. "Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание", каза той.

"Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство", посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

"Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени", коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
1
 
! Отговори
Този етнос преди 8 месеца
В Македония е за EXODUS?
96
0
 
2
 
! Отговори
Маке ретата преди 8 месеца
Са толкова Българи колкото вожда на 100люпеНОВОто халифатско племе.
95
1
 
3
 
! Отговори
МЮФТИЯТА преди 8 месеца
Крещи на православния Българин -татарин??? СМЕШНИЦИ.
94
0
 
2
 
! Отговори
Ходенето в преди 8 месеца
Мънке-анадолия си е чисто самоубийство.Българите там се чувстват като 500 годишното присъствие и продължава геноцида в 21 век и всички западняци се правят на ощипани простипотки.
93
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Къде е изненадата? Едни ***, се сблъскали с други и се получила тупаница. Съвсем предвидимо.
92
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пълна изолация на тези къртунковци, бодлива тел и цедак.
91
0
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 8 месеца
Да спрем да се занимаваме с РСК, докато не изпълнят нашите изисквания. Като станат готови, да заповядат да се помолят за ЕС и НАТО.
90
2
 
2
 
! Отговори
Светозар преди 8 месеца
Статията няма общо със заглавието.
89
7
 
2
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
Малку съ ги били!!!! Питъ съ - Къв съ го дирили тези "фенове" във враждебно настроена държава, с враждебно настроено население и яростна антибългарски настроения!? Ъ????
88
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
КС приема някакви решения които са неясни и си противреат и трябва да се закрие. Или не са подготвени добре или не са юристи и не разбират какво правят.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кметовете нищо не прават. за 30 г. се обезлюди страната.
86
1
 
0
 
! Отговори
? преди 8 месеца
Мандатност на дупетати и кметове не може но на президента трябва.
85
0
 
2
 
! Отговори
До 80 преди 8 месеца
"Срещу 2-3000 македонски ултраси 20-30-50 левскри какво могат да направат.Тук на Герена ще има възмездие." -------------------- Няма защо да се бият като цигни по улиците. Възмездието трябва да е на ниво държавна политика.
84
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Феновете на "Левски" се делят на четири фракции - Наркомани-Запад, Наркомани -Изток, Наркомани- Север, Наркомани-Юг.
83
2
 
5
 
! Отговори
алоооо преди 8 месеца
не ме занимавайте с футболни *фенове* ! те не ходят да гледат футбол , те ходят да се бият след като са пили по неколко бири . на това се казва футболни хулигани , феновете са единици .
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЧАКАЙТЕ БЕ ХОРА ! ШКУПИ Е АЛБАНСКИ ОТБОР И НЯМА НИТО ЕДИН ФЕН МАКЕДОНЕЦ ! ВИЕ В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ НАЛИ СТЕ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ СЪС АЛБАНИЦИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ.. НАЛИ ВАШИЯ БАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ КАРАКАЧАНОВ С НЕГИВИЯ ПОЛТРОН ДЖАМАСКИ СЕ В ГОЛЕМА ЛУБОВ С ШИПТАРИТЕ ОТ МАКЕДОНИЯ.. УГОВОРКАТА Е ЕДНИТЕ ДА УНИЩОЖАВАТ МАКЕДОНИЯ ОТ ВЪН А ШИПТАРИТЕ ОТ ВЪТРВ .. ИМА ЕДНА ДУМА НА КУЧЕ И НА ШИПТАР ДОВЕРИЕ ДА НЯМАШ А ТЕ ВИ СА ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ.. Е СЕГА ЗАКЛАХА ВИ АМИ ПАК ДА ГИ ОБИЧАТЕ
81
7
 
3
 
! Отговори
Право в целта преди 8 месеца
Братята руси след като приключат с укрофашистите, да се разправят и с фашистите в Югозападна България!
80
2
 
5
 
! Отговори
До Така започна преди 8 месеца
Я се скрий ве рашискапотко!
79
3
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 8 месеца
Македония е България, Украйна е Русия, Косово е Сърбия! Но богоборците от запада направиха всичко възможно да разделят и да владеят.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да мандатите на кметовете трбва да са два или максимум три, защото иначе такива кметове обрастват в корупционни схеми и это как процъфтява корупцията.