За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки

От политическите равнища се пренасят във всекидневния живот
28 юли 2023 10:24, Нели Христова
122
За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки
Снимка: БГНЕС

"Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот", коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача "Левски"- "Шкупи" пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

Още по темата

"Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото", каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е "юридически неграмотен и политически порочен".

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. "Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. "Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание", каза той.

"Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство", посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

"Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени", коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
9
 
! Отговори
До 80 преди 9 месеца
"Като са меки китки, ще ги бият." --------------- Айде влез ти у циг.махала, да те видим какъв мачо си.
76
1
 
5
 
! Отговори
Ваклиуш преди 9 месеца
На мен по ми е любопитно,защо Владо Черноземски и Ванчо Михайлов като лидери и съратници на ВМРО,са днес личности нежелани във територията за която са се борили да съществува и пребъдва.Не че ония минджаци *** са някакви си ,,македони",ами питам защото за да ги има днес на картата се е ляла само ,,татарска" кръв.Както им е угодно да ни наричат,и същевременно да си отричат майките.
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срещу 2-3000 македонски ултраси 20-30-50 левскри какво могат да направат.Тук на Герена ще има възмездие.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като са меки китки, ще ги бият.
73
1
 
8
 
! Отговори
Не знаят у коя преди 9 месеца
Църква се кръстат македоноалбанезите но като дойдат в Бг ще разберат
72
2
 
7
 
! Отговори
То на Балканите преди 9 месеца
всичко е дълбоко. Обаче не разбирам защо в публикация със заглавие "За битите български фенове..." има само едно изречение по темата, а всичко останало е за президента, Конституцията, служебните правителства, кметовете и т.н. Защо, мисирке НХ?
71
3
 
3
 
! Отговори
Русия е слуга на Бъл преди 9 месеца
А Тия дето ги набедиха за държава,и даже не им дадоха името държава,взеха да се прехласват по Александър Велики дето завоювал половината свят .,моляти се.Та тия пишляци са две села на едро,и едно тетово за провинция ,моляти се.И картто им се прислуша БГ музика,ходят у босанско.Да ги хевем у бугарите скопиянски.
70
7
 
8
 
! Отговори
ПасиПоптодоров преди 9 месеца
Простите либерали ще разберат ако посетят или поживеят в Македония какво е било на хората в Донец и Луганск 8 години, а дори тези *** нямат оръжия като бандеровските нацисти. Ама пдиходесните живеят далеко и в най-добрия случай само по лична карта се водят в България. Повечето са и с двойно гражданство и презират всичко българско
69
9
 
5
 
! Отговори
Цска forever преди 9 месеца
Много кекави тия фенове на леуски бе, едно време се биеха а сега само плачат и бегат при мама. Хапчета за стрес пиха ли
68
5
 
5
 
! Отговори
робин Худ преди 9 месеца
Феновете затова са отишли,да ги набият,следва голем бой на Герена.Там ще е като в Украйна.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя върти суче, определено е слуга.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Проблема е,че българите сме много толерантни.Албанците искат да ни убиват,а ние им разрешаваме да правят фирми в Бълдария.Албанската мафия има стотици фирми в София и си работят необезпокоявани от никой.Къде е държавата да започне да проверява тези фирми,дали не са носители на ислямски тероризъм?Дали албанците в България не готвят терористични актове,след като правят такива срещу български граждани в Македония?
65
6
 
9
 
! Отговори
Коце Ланския преди 9 месеца
Армията на макетата е по добра от наща,така че не се дървете много.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АБЕ ОБЯД СТАНА , ИМА ЛИ ДЪРЖАВНА ИНСТИТУЦИЯ ПОНЕ ДА НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ! ДА ВЕМЕ МЕРКИ! ЖИРАФКАТА ФИГУРАНТКА ЗА КАКВО НИ Е?
63
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ставри преди 9 месеца
До Македония е А аз съм вашата Хага.
62
1
 
1
 
! Отговори
РужА иГНАТОВА преди 9 месеца
]Щом си попска унука що дириш ти тука.
61
3
 
10
 
! Отговори
Македония е преди 9 месеца
нашата Украйна. Помнете ми думата.
60
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази снимка от кога е?
59
7
 
4
 
! Отговори
Мародери преди 9 месеца
Единте вземат електронните цигари на феновете в северна македония, другите пералните машини и битовата техника на хората в Украйна. Видно е какво представляват русофилите слуги на Путин.
58
2
 
4
 
! Отговори
димитър преди 9 месеца
Корените на напрежението са такива заради такива ,като тебе ,***