За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки

От политическите равнища се пренасят във всекидневния живот
28 юли 2023 10:24, Нели Христова
122
За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки
Снимка: БГНЕС

"Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот", коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача "Левски"- "Шкупи" пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

Още по темата

"Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото", каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е "юридически неграмотен и политически порочен".

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. "Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. "Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание", каза той.

"Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство", посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

"Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени", коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
нерде футболни фенове, нерде конституции бе
16
2
 
6
 
! Отговори
КЪФ Е ТОА КЛЕС? преди 9 месеца
КЪФ Е ТОА ДС КЛEC и защо ни го навирате в очите 24/7?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
статия пълнеж
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Левски, Ботев, Волов, Бенковски, Раковски,...няма нация която да позори свойте национални герой, като позволява футболни агитки натъпкани със стимуланти да се гаврят с имената им !
13
3
 
6
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Аве шиптърите дали не са ги.. И.... А?.... ===)))) ух на батя американофилите от софия лапат.....
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
'' Корените на напрежението '' ................................. Коренa на напрежението си ти долен, мазен комунист, ти и работодателя ти - червения резидент !
11
1
 
10
 
! Отговори
бай работник преди 9 месеца
Нашите продажници защо не скъсат всякакви отношения с тези измеекяри. Да се затворят всички Кпп ,и визи със 500 евро такса за интервю!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нашите отишли да си похарчат парите в мола и ги наръгали с нож.
9
5
 
2
 
! Отговори
Ясни сте преди 9 месеца
До Анонимен 5 Руснаците така действат: марионетките им от едната държава правят провокации спрямо другата, след което марионетките им в другата държава "реагират" и се стига до междудържавен проблем. Ако си мислите, че фенчетата на Левски сами са решили да правят такива провокативни изказвания, сте се объркали. Некой другар, като ей тоя на снимката, чрез тартора на агитката им, им е "подсказал" какви провокации ТОЧНО са нужни. После има новини за отнесли го фенове и се ЗАПОЧВА.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Корените на напрежението са още през 1918, когато се формира Кралство на сърби, хървати и словенци. Оттогава сърбите извършват нечувани жестокости над бащите и дядовците на сегашните отворковци. Наричат ги южни сърби и ги бият, ако ги чуят да говорят на друг език, а не на сръбски. Сегашните комплексари си изкарват яда не на когото трябва. А ние сме виновни, че като комунистическа държава не направихме нищо за да ги защитим от сръбския шовинизъм.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че то Левскарите и в България ги бият... Не само в Македония
6
4
 
5
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Малко им е кютека на американофилите от софия лапат.... ===)))
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Питам се - ти с какъв акъл ще отидеш на футболен мач в Скопие - където ни мразят и македонци и шиптъри.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Светът се върна в 18век
3
1
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 9 месеца
явно албанците не са съгласни много, много, с мнението и виждането на фена, най вероятно считат въпросните земи за техни си, те дори македонците не ги признават, и веят техните си знамена по кварталите и селата там, това са глупави и ненужни провокации, можеха да си изиграят мача, без да правят панаири
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Привърженици на Левски направиха остри изказвания в ефира на северномакедонска телевизия. Кадрите са излъчени следобед вчера. Запитани от Сител ТВ за очакванията преди снощния мач с Шкупи, български ултрас отсича:На футболистите да им кажем, че Македония е българска. Да живее България. Тука е българска земя и ше го д*хате.
1
4
 
6
 
! Отговори
Ясни сте преди 9 месеца
Тъкмо щеях да обаснявам, че е подозрително баш когато в България се решават важни въпрос за европейското ни бъдеще, че пак изкараха футболните "запалянковци" които е публичн тайна, че се ползват за политически цели, и се появи другаря от Държавна сигурност, агент Майстора. Сега вече е СИГУРНО, че руските марионетки от двете страни на границата използват И футбола, за да се опитват да скарат двете държави.