За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки

От политическите равнища се пренасят във всекидневния живот
28 юли 2023 10:24, Нели Христова
122
За битите български фенове в РСМ: Корените на напрежението са по-дълбоки
Снимка: БГНЕС

"Ясно е, че запалянковците носят знамена. Това е нормално. Корените на напрежението са много по-дълбоки. За съжаление от политическите равнища се пренасят във всекидневния живот", коментира случката с намушкан българин в Северна Македония по време на мача "Левски"- "Шкупи" пред bTV председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов.

Още по темата

"Това според мен е вярна оценка. За сега ние не сме видели проект. Бях оповестени някакви идеи, които будят недоумение. Те бяха посрещнати с доста критики от най-различни среди в обществото", каза той във връзка с изказването на президента Радев, че проектът за промените в Конституцията е "юридически неграмотен и политически порочен".

По думите му предложението за индивидуалната конституционна жалба има съвпадение с виждането президента. "Основният аргумент за промени в Конституцията – за реформа на съдебната власт, бяха изместени“, категоричен бе Маринов. "Радев каза, че ще внесе предложението си, когато има подходящи условия. Това НС няма да обърне внимание", каза той.

"Нагнетяването на напрежение към служебните правителства е мотивирано субективно. В програмата на новото правителство са заимствани много от плановете и работата на служебното правителство", посочи Маринов.

По думите му дългото управление на служебни кабинети се дължи на това, че партии в НС не могли да сформират правителство, а не на узурпация от страна на президента.

"Няма да има мандатност на кметовете. То е очевидно. Това е едно от нещата, които будят недоумение защо бяха предложени", коментира той предложението мандатите на кметовете да се сведат до два.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 34. И чипове от перални търсили но кой знае защо футболните агитки нямали перални.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 37 Нашия му дадоха да краде от българите, така че пак го прави за пари, просто той и без пари би го правил, защото акъл под фуражка не расте. Виж как си уреди щерката за роли, сега и синчето ще просперира в "бизнеса" и готово.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Колко а са по-дълбоки от футболното хулиганство ? Няма да мине номера бе да ни изкарате, че сме върли врагове с Македония.
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Червените тикви в политиката са виновни за омразата и в следствие за мизерстванията на балканите.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А да ,те подкупват, с подкупи хванаха и Хелмут Кол Герхард Шрьодер,Льо Пен, австриеца също....но само нашия го прави от природна глупост, другите поне за пари
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 33 За съжаление не сме единствената. Десетилетия наред руснаците наливаха милиарди в подкупи и разяждане на Европа, и доста марионетки инсталираха - този в Сърбия, този в Хърватия, този в Чехия (затова сега чехите си избраха Павел, след като предишния ги провокираше с проруските си позиции, точно като нашия), нашия и т.н., Добре, че Джуджанка е проста КГБ таксиджийка, та не устиска на изкушението, иначе като нищо щяха да превземат отвътре Европа ор ките.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много жалки били тези македонци. Полицията вземала слушалки, батерии за зарядни - явно каквото си харесат. Накрая искали пари за да пуснат привържениците, които нашите събирали на стадиона. Това тяхното си е клошарство на държавно ниво. Му другото не ми беше приятно да видя Тоше Проевски в такова плачевно състояние.
30
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Въобще ако може и да се премахне президентската институция която особено в лицето на тоя само вреди носи! Ние сме посмешището на Европа, единствената държава с проруски президент!
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма да се учуда ако тоя дебелак си пие кафето всеки ден с Митрофанова. Като го гледам колко се мисли за важен...
28
1
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 9 месеца
Те пък трябва да са без мозък да се набутат сред албанците!Шиптърите са по долни и от нашите индуси!То в Македония македонци няма а само шиптерска цгния!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези мазохисти са търсили садомазо.
26
2
 
4
 
! Отговори
ХАХАХХА преди 9 месеца
Тоя червен сатрап налива акъл на Рундьо. За това го показват всеки ден - вместо да питат Румен Чорапа, той на свой ред да пита тоя унyфри и после да отговори, медиите предпочитат да скъсят пътя и да питат директно него. За по-бързо. Разбра ли сега?
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Абе я кажете? Тоя е тоя който нарежда на Радев какво му е наредила Мутрофанова да каже или направи. Толкова е важен.
24
6
 
5
 
! Отговори
Малко е страшен преди 9 месеца
Тоя има много неприятен поглед. Мога да си го представя в руска военна униформа, как води една сюрия пияници след себе си, оборудвани с вaтeHки, кой със сърп и чук, кой с червени звезди, по една бутилка и ловна пушка, влачат пералня със сушилня Beko в лада нива.
23
2
 
3
 
! Отговори
Опааа преди 9 месеца
До сашо Няма фашистки режим, иначе като нищо. Радевшенко беше тръгнал нещо да прави, но се "случи" войната в Украйна и там нещата много се омазаха за шефовете му, та тук нещата също забоксуваха. Но ако искате пробвайте се. Бай Ставри чака.
22
4
 
4
 
! Отговори
Абе я кажете? преди 9 месеца
Този е поддръжник на Путин и е някакъв важен в България, нали? Що го показват и цитират всеки ден?
21
1
 
5
 
! Отговори
сашо преди 9 месеца
Ще има ли българска СВО или нямаме топки за това и само ще ревем на ЕС
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Общините на практика са феодални владения особено малките! И като вземе военен да говори за право.....военния съд е като военната музика, колкото онова е музика, толкоз и туй е съд!
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой полически субекти в България (знаем ги кои са против ЕС и НАТО) имат голяма полза точно сега, когато РСМ ще гласува промените в контитуцуята си, да се провокира напрежение между двата народа и да се развали влизането на РСМ в ЕС. Не случайно най-радикализираните български псевдопатриоти са ги организирали точно на тази дата да посетят Скопие.
18
0
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 9 месеца
Мандатността на кметовете отдавна е въведена в България на терен от икономическите кръгове в местната власт, понеже те корпоративно държат определени квоти от гласове, крепостни селяни и работници. Трябва да се каже Истината към днешна дата! А, Истината е, че в България има съвременно крепостно селячество, благовидно преформулиран като "корпоративен вот". Изборите са само фикция и легитимация на вече определения от тези кръгове кмет. За да не се фане схемата, кмета често бива сменян;))))