Денков убеден: Това е бюджетът на рестартирането на държавата

Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, посочи премиерът
30 юли 2023 19:40, Красимир Ангелов
125
Денков убеден: Това е бюджетът на рестартирането на държавата
Снимка: БГНЕС

"Това е бюджетът на рестартирането на държавата. С този бюджет всичко отново беше подредено. Бюджетът рестартира държавата, по начина, по който трябва да работи една нормална държава с бюджет", каза премиерът акад. Николай Денков пред bTV.

Според него тези 3% не са само заради маастрихтските критерии, а е гаранция, че няма да изпуснем финансовата стабилност. Премиерът уточни, че има лека корекция на капиталовите разходи като част от средствата са насочени към увеличаването на заплатите в определени сектори, но увери, че това няма да окаже влияние върху финансовата стабилност.

Още по темата
Денков подчерта, че въвеждането на еврото има сериозни предимства. "Спестявате средства при превалутиране, по-лесно е да се прави бизнес с международни партньори, ползите са много", смята премиерът. Денков посочи, че според него трябва да вземем пример от Хърватия, която въведе еврото.

По отношение на целите, които правителството си заложи, премиерът каза, че те са свързани.

"Действително това са свързани насоки. Всички заедно са това, което ако реализираме би задвижило българската икономика и бизнес напред. Ако си изпълним програмата, ще се задвижим напред в тези посоки", подчерта той.

"Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да се реализират конституционните промени. Разговорът с ДПС беше абсолютно неизбежен. Това, което виждаме е, че те влязоха конструктивно в този разговор", каза той и отново напомни, "че ако нещата излязат накриво, те ще излязат и ще оставят друг да кара колата".

"Трети март ще се празнува както досега", каза премиерът и уточни, че това, което правят е да издигнат друг празник на по-високо ниво.

"Неслучайно той е възникнал като народен празник, развил се е през годините", каза той и добави, че 24 има една особеност, която той много харесва - освен да ни помага да погледнем към миналото, ни помага да погледнем и към бъдещето.

Денков коментира и случая с насилието над 18-годишното момиче от Стара Загора.
Прокурорите и съдиите трябва да престанат да си затварят очите пред проявите на насилие, посочи премиерът.

Това е отвратително престъпление, за съжаление не е първото и с тъга се притеснявам, че няма и да е последното, добави Денков.

Всеки от нас трябва да знае, че насилието, речта на омразата трябва да изчезнат в дискусията между нас. За съжаление през последните месеци тази риторика се засили, а тя трябва да изчезне, заяви министър-председателят. От друга страна МВР трябва максимално бързо да реагира, да подготви материалите и да ги предаде на прокуратурата, за което вече е говорил с министъра на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Долу ръцете от Трети Март!
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не я ли рестартирахме тая държава още с влизането в ЕС? Докога ще рестартираме? А точно на тоя не разчитам.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Правителството на Посолството
66
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Ще припомня един немски пастор:Когато дойдоха да арестуват комунистите - не протестирах, казах си - не ме засяга.Когато дойдоха да арестуват евреите - не протестирах, казах си - не ме засяга. Когато дойдоха да арестуват другите несъгласни - не протестирах, казах си - не ме засяга.Когато дойдоха да арестуват мене - нямаше вече хора, нямаше кой да протестира.
65
1
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Докога ще ги търпим тези шарлатани? Разчитат на умората на хората, че им писна да ходят на избори. И започнаха да наглеят. Тръгнаха да се разхождат с кални ботуши из Конституцията. Страхуват се от всякакви референдуми. Защо правите всичко възможно да няма референдуми, нали хората трябва да си кажат мнението! Превръщат ни неусетно в колония. Каквото каже големият брат отвъд Океана. Ами той може да каже - пратете български войничета в Украйна! Пак ли ще мълчим и ще гледаме безучастно?
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Политическа Пералня на Делян и Бойко.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Молец, ти си срам за човешкия род!
62
0
 
6
 
! Отговори
Колко преди 10 месеца
Пъти и от кога само старт, рестарт и нищо. И какво ще стане като получите подкрепа от Дя Пя Ся. Всички, без изключение превърнахте държавата в развалено динамо, а гражданите, които създават благата в модерни роби. От гражданин нито фил, нито фоб, но нито роб.
61
0
 
11
 
! Отговори
Денков преди 10 месеца
един типичен слуга на масоните и глобалистите..........................нищо добро не чакайте от тоя масон и псевдоучен!!!
60
0
 
13
 
! Отговори
Денков преди 10 месеца
е некадърен учен и некадърен политик..............и в политиката е гола вода, както във физикохимията(чел съм дисертацията и публикациите му)...............освен това е и масон и работи срещу България...............не знам какво трябва да стане за да му писне на тоя народ да изгони предателите с камъни от топлите им министерски места!!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Чудя се как народа още ги трае да му се подиграватДобре, че бе служебното да се повишьт малко доходите на изнемогващите - затънали в кредити ипотеки, бьрзи заеми
58
0
 
10
 
! Отговори
Голямото нулиране преди 10 месеца
Все още ли има някой, който да не е разбрал какъв план следват тези родоотстъпници включае масонът Денков? Ще подскажа - Клаус Шваб, Голямото нулираме/The Great Reset, Agenda 2030... Несъществуващи вируси, климатични "промени", дигитализация, виртуална валута...
57
0
 
13
 
! Отговори
за ПП преди 10 месеца
Пак станахте коалиция с протурската партия ДПС, нали.................и със старите мафиоти и крадци от ГЕРБ, уж щяхте да ги изчегърквате...............ех че сте лъжци и лицемери.........и ето ти новата тройна коалиция ДПС-ГЕРБ-ПП................няма живот на тая територия...........всичко фалшиво тука...............като посредствените учени с титли "академик".
56
2
 
1
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
До Денков съм премиера Що тъй, ба?! Твоите *** да не са се вмирисали вече? Вземи се провери да не вземеш да се разпищиш посред нощ - то бебетата пищите страшно, значи...Шъ събудиш съседката и глей ко става...
55
2
 
4
 
! Отговори
Денков съм премиера преди 10 месеца
Дианоо спокойно Ако ходиш безгащи некой ше ти напълни фурната и на теб пък дали харесваш премиерът правителството ич ми не е.
54
3
 
5
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
До Анонимен66 Какво да се съсредоточи на демографията, сме.шника? Никоя жена няма да почне да ражда при тези мръсни времена - за какво да раждаш неща.стници?...Тези така направиха живота, че и емигрантите да не искат да живеят у нас!...Както вървим ще трябва да минем явно през някакво чистилище и когато виновните си отидат, невинните ще се завърнат...Само че защо да става по трудния начин?! - примката се затяга все по-яко...
53
4
 
2
 
! Отговори
Диана преди 10 месеца
Нагли са БСПарите и такива ще си останат - никаква следа от чест и достойнство! Как да се уважаваме с такива нрг.одници начело на държавата? БСП и СИЕ вън от политиката!...Значи сега държавата пак щяла да рестартира! За две години БСП и СИЕ са разбили държавата ни за пореден път, според Денков...Въпросът е какво ще остане след него...Днешното ни състояние си обяснявам само с мръсотията на БСП от която другите ни политици се страхуват - Преходът осигури на всеки там досие, явно...Тантел марка
52
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Когато Шарлатани рестартират Държавата,Държавата катастрофира.Дано след местните избори това предателско правителство приключи съществуването си.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков, остави 3-ти март на мира. Фокусирайте се на първо място за демографията, защото няма хора. След това се концентрирайте в образованието и здравеопазването. Оправете улиците и тротоарите, че вече и третия свят имат по-добри условия за живот.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пази Боже!