Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад

Къде бяха "интелектуалците", когато бюджетът за култура стана 0,4%?
Обновена: 31 юли 2023 16:32 | 31 юли 2023 16:32, Александър Попов
667
Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изпрати официална позиция на партията, след като стана ясно, че Българският хелзински комитет и интелектуаци са изпратили сигнал до прокуратурата. С него се иска разпускането на "Възраждане".

Ето и отговорът без редакторска намеса:

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет (БХК) е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 "интелектуалци", с който иска от Прокуратурата да разпусне "Възраждане".

Това не е нещо ново за нас от "Възраждане", тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка с имената на подкрепилите го „интелектуалци“ показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на  коалицията ПП-ДБ.

Не е ясен и критерият, по който са определени като „интелектуалци“, но предвид подкрепяното от тази коалиция схващане, че всеки може да се определя като какъвто реши, ние толерантно ще ги наричаме „интелектуалци“.

Още по темата
Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с "Възраждане".

За нас е странно защо същите тези "интелектуалци" не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4%, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож?

За съжаление последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция. По подобие на акцията в "Росенец", която видяхме, че впоследствие  доведе до коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Сега предстои местен вот, а листите на ПП-ДБ очевидно са празни и трябва да бъдат запълнени. Така както бяха запълнени след протестите на „Росенец“, за да обслужат политическата им цел да се коалират с ДПС. По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане“ от граждани.

Така става все по-очевидно, че около Български хелзинкски комитет има общност от "интелектуалци",  които са винаги готови да обслужат нечии политически интереси, дори когато съвсем очевидно този интерес е фашизоиден и цели разпускането на политическа партия. Идея, поднесена много елементарно като средство, с което уж се защитава демокрацията. Тези интелектуалци, организиращите ги НПО и политиците, управлявани от Посолствата, продължават да подценяват българските граждани и опитват да им поднесат една фашистка практика, опакована в демократична опаковка.

Съвсем ясно е, че ПП-ДБ стоят зад този сигнал, та по този повод нека и ние от „Възраждане“ да попитаме какво става със сигнала, който изпратихме до Прокуратурата по повод на записа на ПП-ДБ, който изтече преди повече от месец, в който ясно съобщиха как предават българския национален интерес.

И как точно ПП-ДБ изобщо имат наглостта да ползват толкова тежка лична трагедия, за да обслужват целите си, обвинявайки патриотизма за случващото в обществото ни, като благодарение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС културата е изтласкана в ъгъла на бюджета, а образованието  масово води до това младите хора да са функционално неграмотни. Пример за това е и мъжът, държал макетния нож, чийто профил в социалната мрежа би могъл да се свърже с ГЕРБ- СДС, а според снимка, разпространявана отново в социалната мрежа, е гласувал за ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
508
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да, сигурно. ПП-ДБ стоят отзад, ама на Костя Копейкин му стоят отзад, затова е толкова нервен!
507
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До ХоХо "А защо до сега никой не постави въпрос защо етническата ДПС не я поставят извън закона." - защото отговорът е ясен за грамотните: Съветът на Европа и британското посолство натиснаха България през 1990 година да ги признае.
506
15
 
13
 
! Отговори
Куку преди 10 месеца
Какво е неясно?Зад всички тези псевдопатриоти стои руският фашизъм!
505
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В крайна сметка всички заловени насилници в последно време се оказват апологети на Възраждане (доказано), макар че копейките безочливо се опитват да ги припишат другиму. Това е знак, че тази партия трябва да е извън закона. Всъщност по закон нацистки партии нямат място в България. Просто обществото ни има други проблеми, затова още не е захванало с тях. Като видяхме колко хора излязоха вчера против насилието, защо "възрожденците", които всъщност са антивъзрожденци смятат, че ще дерибействат?
504
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Копейко, твоето не е патриотизъм, а шовинизъм и нацизъм. Любовта към родината е идентична с любовта към хората в нея. Т. нар. "възрожденци" са хейтъри до един. Да не им се дава трибуна. Фашизмът трябва да бъде стъпкан в зародиш. Става въпрос за националната сигурност, ако щеш
503
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха ха! Мен пък ме кефи Възраждане! Я как хубаво води и насъсква ***.И те трябва някой да ги води на заколение ..
502
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Фактите. Не теб са ти причинили психичните травми още като малък, но не са били Възраждане.
501
8
 
20
 
! Отговори
Ами прав е преди 10 месеца
Зад БХК стои Сорос, респективно Доносническа България и Подли Предатели. Прав е точно, колкото беше прав след изборите, че посолството ще нареди париветлство на предателите.
500
7
 
16
 
! Отговори
ХоХо преди 10 месеца
А защо до сега никой не постави въпрос защо етническата ДПС не я поставят извън закона.
499
11
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 10 месеца
Има една работеща уж забранена организация Делта Груп. Пълна е с момченца като насилника, татуирани понадули се брадати лайненца. Делта Груп покрай Петьо Петров и връзката им с ГЕРБ и изнудването. Не знам Възраждане къде е в схемата. По скоро си е младежкото ГЕРБ и Петьо Еврото.
498
8
 
12
 
! Отговори
Марчето и академика преди 10 месеца
Ние сме представители на коалиция Престъпна Подмяна и Дебилни Българи. И благодарим на всички наши избиратели без да коментираме ителектуалният им потенциал. Все пак вие сте изиратели и на ГЕРБ вече. Ние сме застъпници на беззаконието и престъпността. Благодарим на вас нашите избиратели. Сега ще се опитаме да подменим и едиствената опозиция в момента, както свалихме Гешев и назначихме Сарафов?
497
17
 
20
 
! Отговори
Фактите преди 10 месеца
Копейките...не само че сте с психични отклонения....но сте и опасни защото може да причините психични травми
496
14
 
10
 
! Отговори
шопендар преди 10 месеца
НА ИЗБОРИТЕ МОШЕННИЦИТЕ ОТ ПП ДБ,ГЕРБ,БСП,ДПС ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ ОТЗАД,НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ИЗНЕНАДИ И ГОЛЕМИ РАЗОЧАРОВАНИЯ
495
1
 
7
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 10 месеца
Като стоят отзад/зад гърба на БХК/ да минат отпред,т.е. 1/5 от депутатите,48 депутати, да подкрепят сигнала на БХК и искат сезиране на КС по въпроса.БХК трябваше да изпрати копия от сигнала си до ВКС,ВАС,до отделните парламентарни групи,които имат в момента мнозинство в НС и да искат от Главния прокурор да сезира и КС,не само Градския такъв.По въпроса виж чл.149 и чл.150 от Конституцията.Тези органи могат и да се самосезират по въпроса-ВКС,ВАС,1/5 от депутатите.А бакалъм...
494
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не забравяме, че тези закони пълни с вратички, позволяващи да се измъкват всякакви бандити, са благодарение именно на дейността на БХК.
493
19
 
18
 
! Отговори
Бебдб преди 10 месеца
Всеки нискоинтелигентен насилник е гласоподавател на Възраждане. Копейката да сте го чули да каже нещо относно темата за насилието??? Защо трябва да храним партия която пропагандира насилие и защитава интересите на Русия
492
21
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всеки изловен насилник и убиец в последно време се оказва апологет на "Възраждане". Това нищо ли не ти говори, Радев, пъзльо?
491
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За пореден път се убеждавам, че за англосаксонците има само интереси. Гледам че в инициативния комитет липсва Джок човека на годината. Свършиха му каквото им беше по длъжностна характеристика, той отлетя и сега и подпис на праща. Затова са богати те, щото даром нищо не правят.
490
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ний бивши по площадите ПАРТИЗАНИ, преърнали се в колхозни КАЛПАЗАНИ, не забравили за наша СЛАВА, покорявайки един НАРОД, потушихме в него неговата СЛАВА. Ний Възрожденците носим семето на радостта, който не ни вярва, че революция е тя. Революция в сърцето, само като смигнеме на Айшето. Че тя носи потенциала на РАЗПЛОДА, Айшето - комунистка е в основата на НАРОДА. Деца ний правиме на поразия. В това е нащта ВЪЗРОДЕНА СИЛА и СТИХИЯ.
489
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
бхк заличен