Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад

Къде бяха "интелектуалците", когато бюджетът за култура стана 0,4%?
Обновена: 31 юли 2023 16:32 | 31 юли 2023 16:32, Александър Попов
667
Костадинов отговори на БХК за разпускането на "Възраждане", ПП-ДБ стоели отзад
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов изпрати официална позиция на партията, след като стана ясно, че Българският хелзински комитет и интелектуаци са изпратили сигнал до прокуратурата. С него се иска разпускането на "Възраждане".

Ето и отговорът без редакторска намеса:

Според информация, публикувана първо в някои американски медийни канали, Български хелзинкски комитет (БХК) е изпратил сигнал до Прокуратурата, Омбудсмана и Висшия адвокатски съвет, подписан от 121 "интелектуалци", с който иска от Прокуратурата да разпусне "Възраждане".

Това не е нещо ново за нас от "Възраждане", тъй като подаването на подобни сигнали се е случвало много пъти. Тези сигнали обикновено изразяват политическата воля на определена партия, а бърз прочит на списъка с имената на подкрепилите го „интелектуалци“ показва коя е тя. Те всички са гласоподаватели и дори са били в листите на  коалицията ПП-ДБ.

Не е ясен и критерият, по който са определени като „интелектуалци“, но предвид подкрепяното от тази коалиция схващане, че всеки може да се определя като какъвто реши, ние толерантно ще ги наричаме „интелектуалци“.

Още по темата
Очевидно е, че те самите се възприемат като такива, въпреки че в списъка виждаме имената на хора, които са известни с това, че са известни, виждаме хора в роднински отношения, което вероятно означава, че това да си интелектуалец се предава по роднинска линия, виждаме хора, които са почетни консули, и хора, които са страна по висящи съдебни спорове с "Възраждане".

За нас е странно защо същите тези "интелектуалци" не реагираха, когато ПП-ДБ намалиха бюджета за култура на 0,4%, защо не реагираха, когато волята на 600 000 българи да има референдум не беше зачетена и с това беше нарушен законът, защо не реагираха, когато беше жестоко убит 24-годишен младеж, защо не реагираха за случая на момичето, което беше жестоко нарязано с макетен нож?

За съжаление последният случай е използван от ПП-ДБ, за да обслужи политическите им цели в опита им да достигнат до хората с активна гражданска позиция. По подобие на акцията в "Росенец", която видяхме, че впоследствие  доведе до коалиция на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС.

Сега предстои местен вот, а листите на ПП-ДБ очевидно са празни и трябва да бъдат запълнени. Така както бяха запълнени след протестите на „Росенец“, за да обслужат политическата им цел да се коалират с ДПС. По подобие на вече установената практика очевидно ПП-ДБ използват трагедията за евтин политически ПР. Няма как иначе да обясним факта, че по места организацията на протестиращите в подкрепа на семейството на пострадалото момиче преминава през координаторите на ПП. Информация, достигнала до „Възраждане“ от граждани.

Така става все по-очевидно, че около Български хелзинкски комитет има общност от "интелектуалци",  които са винаги готови да обслужат нечии политически интереси, дори когато съвсем очевидно този интерес е фашизоиден и цели разпускането на политическа партия. Идея, поднесена много елементарно като средство, с което уж се защитава демокрацията. Тези интелектуалци, организиращите ги НПО и политиците, управлявани от Посолствата, продължават да подценяват българските граждани и опитват да им поднесат една фашистка практика, опакована в демократична опаковка.

Съвсем ясно е, че ПП-ДБ стоят зад този сигнал, та по този повод нека и ние от „Възраждане“ да попитаме какво става със сигнала, който изпратихме до Прокуратурата по повод на записа на ПП-ДБ, който изтече преди повече от месец, в който ясно съобщиха как предават българския национален интерес.

И как точно ПП-ДБ изобщо имат наглостта да ползват толкова тежка лична трагедия, за да обслужват целите си, обвинявайки патриотизма за случващото в обществото ни, като благодарение на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС културата е изтласкана в ъгъла на бюджета, а образованието  масово води до това младите хора да са функционално неграмотни. Пример за това е и мъжът, държал макетния нож, чийто профил в социалната мрежа би могъл да се свърже с ГЕРБ- СДС, а според снимка, разпространявана отново в социалната мрежа, е гласувал за ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
488
10
 
13
 
! Отговори
Къде преди 10 месеца
е този списък , искаме да го видим ! Кои са тези интелектуалци и общественици , за да им се доверим.!
487
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
523- И КОГО ЩЕ ОСЪДИТЕ ПЪРВИ- ЮМРУК РЕШЕТНИКОВ КОЙТО СЪСКАЙКИ РЪСИ ЗЛОБА И ОМРАЗА И РАЗДЕЛЯ НАРОДА...
486
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАБРАНЕТЕ ФАШИСТКАТА ПАРТИЯ НА КОПЕЙКИН- ТЯ РАЗДЕЛЯ И МАНИПУЛИРА ОБЩЕСТВОТО- ПРОЧЕТОХ МОТИВИТЕ ОСНОВАНИ ВЪРХУ ФАКТИ С ПОСОЧЕНИ ТОЧНИТЕ МОМЕНТИ НА ПРОЯВИТЕ НА *** НА БХК КЪМ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ЗА ЗАКРИВАНЕТО СЪБРАНИ ЗАЕДНО ЗВУЧАТ КАТО ИЗЛЕЗЛИ ОТ 30 Г НА МИНАЛИЯ ВЕК ГОДИНИТЕ НА ВИЛНЕЕЩАТА ФАШИСТКА ПАРТИЯ НА ХИТЛЕР- ЗАКРИВАЙТЕ- БГ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ РАЗДЕЛЕНИЕ.
485
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БКП се Възражда отново след 1989 г.! Напред другари! Напред, до нова петилетка напред! Идва 9 септември! Всички другари по площадите Възродени с чела горди, високо гледайки напред! Парите падат отгоре, от небето другари, напред! Комунистите родината изграждат, овците след тях вървят. Пионери, пенсионери, труден път Ви чака Възроден, с подскоци по добре наредените паветата на площада път!
484
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Варненски египтянин крадец.Нема лошо -балъци много.Бялата Златка освободи терена..
483
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Помня го навремето от къде тръгна. Живееше в една мизерна панелка във Варна. Беше "стажант" в структурите на ВМРО при Каракачанов. Умно момче е и явно там бързо му просветна че политиката е голям бизнес. Направи си партия и вече е милионер. Ами разбира си от работата. Много се пробваха но но малко успяха. Затова преди време дори и Бойко каза че много уважава колегите от Възраждане. На него му е ясно как се прави партия.
482
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво Коце! Време е заНароден съд
481
6
 
14
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 520-тото петополово: народен съд и смърт за всички агенти на Масива и Просия, съгласен съм и подкрепям с две ръце! Нали това искате? Народен съд и смърт за предателите? ААА, ама вие не искате това, а искате смърт на инакомислещите и да узурпирате властта. Това ви е болката на вас, че власт без щиковете на съветския поробител няма да видите! Там ви е болницата, че си мечтаете за комунизъм, ама вие да сте начело!
480
4
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До 520-тото/та родината на Спас и такива като теб е Просия, все мечтаете да се върнем в съветската сфера на влияние, затова аз не го гоня от родината ами, а го пращам към родината му скъпо аморфно създание! А вие нормални ли сте като искате предателски съд под диктовката на поробител? Нали искате народен съд, а после циврите като се обърне срещу вас, е изберете си вече едно нещо и търпете до край! Смърт на националните предатели които предават родината и мечтаят за Просия!
479
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Радослав. Как ги измисляте тия глупости просто не ми го побира акъла. Без да се притеснявате редите глупост подир глупост и никаква светлинка в мозъците. Ааа и още една : ти кой си да гониш хората бе ? Къф си ти бе ? А ? Кое ти дава право според теб да гониш хората от Родината им ? Ти нормален ли си бе? Невменяем ли си ?
478
9
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До Спас: това и то, си мечтае да изпълзи от гората и да узурпира властта, да пороби България с помощта на съветския поробител. Какво дириш в Европа? Качвай се на самолета за Беларус и отивай да живееш в блатная! Там ще си купиш нов Москвич и ще пееш песни със себеподобни за да забравите за глада докато четеш Комсомолеца днес и чакаш да построят Комунизма! Няма по големи национални предатели от русоробите!
477
8
 
14
 
! Отговори
въпрос преди 10 месеца
Възраждане многократно заявява,че когато вземе властта ще направи така,че тези които не са съгласни с К.К. ще отидат на бесилото или в Белене. Аз не съм съгласен с тези хора и никога няма да се съглася да бъда ликвидиран, защото не споделям " гениалните "виждания на късото и останалите.
476
13
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Големо пищене е имало пък уж "Възразждане" са мънинка партия без значение обаче здраво гложди на прогресивните елементи.
475
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз искам забрана на БХК и всички, които се финансират с мръсните пари на унгарския евреин Сорос!!!
474
14
 
14
 
! Отговори
Максуда преди 10 месеца
Костя върни се при нас!
473
6
 
17
 
! Отговори
Некъв кестен преди 10 месеца
Те половината в тоя списък са ортаци на оня Гаргамел - Христо Иванов. Не, че нещо, ама ДБ поне да излязат открито да си поискат забраната на ***, а не да си ползват смешните пионки, като една "журналистка" от Варна или някакви "общественици и активисти", сиреч на грантчета, пребоядисани комунисти или безработни безделници. Само Асен Генов нещо ми липсва в този списък.По този начин само помпат акциите на Копейкин, зорлем ще го направят първа политическа сила и тогава почва баш сеира.
472
5
 
14
 
! Отговори
Норвежки гей преди 10 месеца
Защо искате да забранявате Цомчо?! Ние си го волиме, пратете го при нас.
471
17
 
17
 
! Отговори
Елена Гунчева преди 10 месеца
Свобода за партийната субсидия на Възраждане. Копейка, връщай парите, че ти подпалим къщата.
470
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
копейка кажи чесно толкова ли ти е вкусен тоя руски шнур ?
469
20
 
7
 
! Отговори
СПАС преди 10 месеца
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСНОВЕ, БЪЛГАРСКИ МОСКОВСКИ КОМИТЕТ!!.......И АКО ФАШИСТИТЕ ИЗВЪРТЯТ НЯКОЙ НОМЕР НА ВЪЗРАЖДАНЕ, НОВА ПАРТИЯ ИЛИ ВСИЧКИ ВКУПОМ ЗА БСП!!!! И КОГАТО ВЛАСТТА ПРЕМИНЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА, СЛЕДВА НАРОДЕН СЪД!!!! ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ!!!!