ГЕРБ искат Рашидов да напусне две комисии, но да остане депутат

Коментарът му предизвика възмущение
7 авг 2023 20:30, Нели Христова
174
ГЕРБ искат Рашидов да напусне две комисии, но да остане депутат
Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да напусне два свои поста - от Комисията по култура и медиите в НС и от Изпълнителната комисия на партията.

Коментар на депутата, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

Народните представители прекъснаха лятната си почивка, за да обсъдят и гласуват промени в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс, предаде NOVA.

Минути по-късно Рашидов даде оставката си.

одавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", заяви народният представител.

"Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес", каза още Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Подобни човеkопoдобнu в народното събрание (защото този не е единствен), са позор и позорът не е само за тях, те дори не осъзнават че са позор, те позорят цялото Българско Общество.
91
4
 
1
 
! Отговори
Представям си ... преди 8 месеца
Представям си той самият колко ли е изнасилил. Не се и съмнявам, че са доста. Сега ако се "сетят" всичките да кажат.........спукана му е работата и сметката ........
90
5
 
1
 
! Отговори
Не на място преди 8 месеца
На този под-човек просто в парламента не му е мястото!
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До НеКоалицията Сглобка - Не, на бардак я направиха, циркът е изкуство и всеки не може да го прави, талант трябва.
88
3
 
2
 
! Отговори
Волф преди 8 месеца
Че има ***, има сиама как все жените харесват татуирани мъжкари на стероиди, чийто говор е все едно мучат. С бмв-та със свистещи турбота. И после казват - ама той бил груб, той я тормозел.
87
1
 
6
 
! Отговори
Става Страшно преди 8 месеца
Вече като си Платите на Професионалистка и тя ще Ви Изнудва за Пари, щото Иначе - отива да ви НаТопи през Закона, че сте Насилник, нищо че сте си Платили за Услуга!
86
6
 
2
 
! Отговори
Хлое преди 8 месеца
Такова изказване не може да бъде поправено с извинение, поради простата причина, че се касае за манталитет и начин на мислене. А там в Парламента се коват Законите. Как депутат с такъв ограничен мозък като Рашидов ще кове Закони? В полза на кого, на изнасилвачите ли?!
85
1
 
4
 
! Отговори
НеКоалицията Сглобка преди 8 месеца
НаПравиха Държавата на Цирк!
84
3
 
2
 
! Отговори
Дарт преди 8 месеца
Когато такива "традиционни ценности" се леят от устата на "депутати", не знам в кое измерение на варварщината се намира тази територия и колко ниско може да падне, ако не бъдат изхвърлени от парламента. Но...НЯКОЙ гласува за подобни индивиди...
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако днес изляза на кафе с момиче от Тиндър, води ли се интимна връзка? Ако госпожицата някой бабаит я пребие до 60 дни от срещата ни, аз ли ще съм виновен?
82
5
 
2
 
! Отговори
Срам ме е от този преди 8 месеца
Господин министърът на културата (бивш) се изказал много "културно". Вие какво очаквате от народа, ако този им е министър?
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Вън от НС! - Кои близки на кои жертви? Близките на жертвите по пътя що не ги забелязват както нечии другиш близки?
80
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кироооо, сложи сега на културната комисия най-културния Ицо хазарта, където си прави селфи със сpeден пръст в НС!! Киро, ти си по двойните стандарти. Имаш документиран свойствен живот в картиране с Ленчето. За Мишето ще пуснат записите когато трябва. Не се прави на света вода ненапита. След видеото с парапета трябваше да си дадеш сам оставката. Всичките сте маcкаpи! Оставка на цялото правителство!
79
2
 
3
 
! Отговори
Еарендел преди 8 месеца
За съжаление, това е нивото! Жалко и срамно. Не съм оптимист за бъдещето на тази страна.
78
4
 
3
 
! Отговори
Профан-бутан преди 8 месеца
Председател на комисията по култура и медии. Това е Батустан!
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Почти е прав, само че медиите са тези, които чак сега се сетиха да пишат за проблемите на кО.рв.ите, а проблеми винаги е имало.
76
5
 
1
 
! Отговори
Вън от НС! преди 8 месеца
Не само близките на жертвите, всички трябва да се вдигнат най-сетне и да изметат сексистката ориенталска *** - като се започне от мултака Рашидов!
75
4
 
3
 
! Отговори
Каква наглост! преди 8 месеца
Чалгаскулптурът на мутрагруп го натикали за Председател на Комисията по култура и медиите??? !!! Той елементарна култура няма!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иcтepяcaлитe rлoбaлиcти ca ce eмнaли ga зaтpивaт pog и pogинa, caмo и caмo ga ce xapecaт нa cтonaнитe cи във Baшинrтoн и Бpюkceл... Пoзgpaвлeния зa Beжgи Paшиgoв зapagи тoвa, чe oтcтoявa нopмaлнocттa!
73
5
 
2
 
! Отговори
Рим преди 8 месеца
Тази гавра с паметта на убитите жени може да бъде компенсирана само с прогонването на мултака рашидов от парламента! Близките на убитите трябва да предявят незабавно искане на оставкана на мултака! И да не спират докато не я получат!