Калин Стоянов: Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка

Той каза кой кадрува в МВР и защо смени шефовете на областни дирекции
Обновена: 12 авг 2023 00:59 | 11 авг 2023 22:28, Йоана Цонева
37

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира смяната на няколко началници на областни дирекции на полицията. Той отговори и на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в министерството.

С аргумента, че министърът на вътрешните работи има своите правомощия да подбере екипа си, Калин Стоянов обяви новите директори на областните дирекции на МВР в Пазарджик, Благоевград и Пловдив.

"Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка. Поставям хора, на които имам на първо място доверие и считам, че ще се справят много по-добре от до момента действащите ръководители", коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Той отговори на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в МВР, както и че смените не са продиктувани от предстоящия местен вот.

"В МВР кадрува министърът на вътрешните работи. Ако по негово време е имало друг човек или други хора, които са кадрували - това си е негов проблем. Нищо не се подготвя за изборите, това е избор на екипа, с който аз ще работя. Считам, че понякога е по-добре да дойде човек отвън, да не е от самата областна дирекция, тъй като може да се избегнат някой зависимости, които има тук", категоричен е Стоянов.

Така човек от София ще оглави областната дирекция на МВР в Пловдив. По думите на МВР само директорът на бургаската полиция е пожелал сам да напусне системата след проведената вчера среща.

"Единствено и то не лична обида, беше коментирано, че в бургаската дирекция смяната е продиктувана от резултати", заяви комисар Калоян Калоянов.

Министър Стоянов допълни, че бивши и сега напускащи постовете си ръководни кадри в системата, могат да се присъединят към създаденото звено от Бойко Рашков, което съветва министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 8 месеца
МВР Монтана ,трябва да се "прочисти" напълно от престъпниците и убийците ,които участват в ОПГ от всякакъв характер и обслужват лични и на политико- икономическите кръгове интереси..Това важи и за останалите институции в малките градове превърнати от ГЕРБ и компания във феодални бастиони на зависимости и обвързаности от всякакъв характер .МВР и не само са се превърнали във "фамилни фирми" - работещи на едно и също място "родственици до девето коляно и ...сватотатство "...
32
0
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 8 месеца
всички тръбят че МВР е деполитизирано , но 30 години ударно който дойде на власт, прави политически назначения .. да си спомним как Мавъра произведе генерал Наско
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ба направоказвай че се върши чистка и да се въргалят по земята от яд. Кво им влизаш филма на тия като им се обясняваш? Ха!
30
0
 
5
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 8 месеца
Какво каза тоя момък ? Ние не правим чистка ,а замяна с наши хора! Може и да е прав ,защото мафия под чистка разбира да го очисти ,т.е. да го утрепе!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя няма ли да се обръсне най-сетне? Полубрадясала мутра!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Категорично няма да правим коалиция с Бойко Борисов и Пеевски - кълнем се! Мутрите в затвора! Кълнем се! Ще ви оправим за 800 дни!
27
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
Ако 70% от МВР се съкрати още днес,никой няма да забележи разликата освен бюджета, защото разходите по това МВР ще паднат значително! Уволнете всичко което е с размерите на малка луна и има собствено гравитационното поле, уволнете връзкарите, Симоните които изпълняват ролята фикус и метреси на бандити и оставете 20% от МВР, но все хора които искат да работят и им увеличете тройно заплатите! Така хем служителите ще са доволни от заплатите си, хем бюджета ще е по малък и ще има резултати!
26
1
 
12
 
! Отговори
Я па я..! преди 8 месеца
Разбира се че няма чистка. Има невиждан метеж.
25
0
 
8
 
! Отговори
О чуден преди 8 месеца
А защо не се върши чистка и да се закрие това МВР което си е една бирническа банда за пълнене на вечно крадения бюджет и собствения джоб на башибозука от гащници!?
24
0
 
13
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
В МВР толкова пъти сменяха началниците, че имам чувството, че всички 60-80000 които работят в системата са били началници в един или друг момент, а резултатите са катастрофални! Толкова е разплуто, че прилича на средностатистическия милиционер изкаран посред лято на улицата, а именно 300 килограмов, потен *** който пудри и търси сянка където да се скрие и да люпи семки!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А трябва!
22
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Тоз голям виц каза
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не бе изобщо, не се извършва чистка и тоя е същия като изгонените слага свои хора за да има ала бала както про100то го каза.
20
2
 
15
 
! Отговори
Реформа и съкращения преди 8 месеца
А не ПОДМЯНА! ОСТАВКА!!!!
19
1
 
15
 
! Отговори
ХаХаХаААААААА преди 8 месеца
Точно обратното на това, което приказва. 60 000 милювци на държавна хранилка. Там са на куп и пожарникари и гражданска и кой ли не.... Репресивен апарат с най-големия бюджет!!!! И резултат нула! Реформа и съкращения!!!!!!
18
2
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Записът се изпълнява. Ще правим избори с наше МВР. ОСТАВКА!!! ВЕДНАГА!!!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом не е чистка смени ги в средата на Ноември тогава. Защото факта, че го правиш сега показва ясно на всички избиратели, че следваш предварителния план, който чухме неотдавна. И проблема не е, че се сменят хора на тия постове, има нужда от реформа в МВР, проблема е, че това в момента са политически назначения, които не обслужват интересите на народа.
16
5
 
16
 
! Отговори
До 10-то преди 8 месеца
Пак си ял от пицата на КирчУ! 33 години демокрация,краварски бази и банани! Ква Русия те гони,дженди?!?
15
2
 
12
 
! Отговори
Хк преди 8 месеца
За пенсия и заплата в Мвр няма чистка за другите да
14
1
 
16
 
! Отговори
Мхм... преди 8 месеца
КАТЕГОРИЧНО не ти вярвам,п0длог0!