Калин Стоянов: Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка

Той каза кой кадрува в МВР и защо смени шефовете на областни дирекции
Обновена: 12 авг 2023 00:59 | 11 авг 2023 22:28, Йоана Цонева
37

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира смяната на няколко началници на областни дирекции на полицията. Той отговори и на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в министерството.

С аргумента, че министърът на вътрешните работи има своите правомощия да подбере екипа си, Калин Стоянов обяви новите директори на областните дирекции на МВР в Пазарджик, Благоевград и Пловдив.

"Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка. Поставям хора, на които имам на първо място доверие и считам, че ще се справят много по-добре от до момента действащите ръководители", коментира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Той отговори на предшественика си Иван Демерджиев за това кой кадрува в МВР, както и че смените не са продиктувани от предстоящия местен вот.

"В МВР кадрува министърът на вътрешните работи. Ако по негово време е имало друг човек или други хора, които са кадрували - това си е негов проблем. Нищо не се подготвя за изборите, това е избор на екипа, с който аз ще работя. Считам, че понякога е по-добре да дойде човек отвън, да не е от самата областна дирекция, тъй като може да се избегнат някой зависимости, които има тук", категоричен е Стоянов.

Така човек от София ще оглави областната дирекция на МВР в Пловдив. По думите на МВР само директорът на бургаската полиция е пожелал сам да напусне системата след проведената вчера среща.

"Единствено и то не лична обида, беше коментирано, че в бургаската дирекция смяната е продиктувана от резултати", заяви комисар Калоян Калоянов.

Министър Стоянов допълни, че бивши и сега напускащи постовете си ръководни кадри в системата, могат да се присъединят към създаденото звено от Бойко Рашков, което съветва министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
19
 
! Отговори
Тонката преди 9 месеца
Toя льже яката .Омитаите се подлезурковци
12
2
 
17
 
! Отговори
Българка преди 9 месеца
Какви нагли лъжци...
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Изборите - с наше МВР" - предизборна чистка за охраняване на изборните манипулации на ГЕРБ, ДПС, Подмяната. Купуване и продаване на гласове ще е представление.
10
2
 
17
 
! Отговори
ъц преди 9 месеца
""""Калин Стоянов: Категорично заявявам, че в МВР не се извършва чистка"""" Сериозно??????? Е, 90% от Матряла шъ ти повярва..., уви!!!!!!! -)))))))))))
9
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България е руски сателит. Всичко което става 33 години, хаоса, разграбването, групировките, разрухата всичко е по руски модел.
8
3
 
13
 
! Отговори
МВР чистка преди 9 месеца
Поне 50 жил. души трябва да се уволнят от системата и да се прочисти до корен тази криминална организирана престъпна група подкрепяна от закона и държавата. МВР не се бори със престъпноста то е част от нея в момента.
7
2
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 9 месеца
Хмммм, какво ли би казал, ако в МВР се извършва чистка?
6
2
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
На записа Асен Шарлатански ясно заяви какво ще се прави след като се формира коалицията/сглобката/ с ГЕРБ.Тотална чистка в МВР преди местните изборите.Сега Калин Стоянов изпълнява указанията на баш Шарлатаните/Асен Шрлатански и Про100 Киро/.
5
15
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 9 месеца
Изобщо не трябва да влиза Калин Стоянов в обяснителен режим. Негови са правомощията в момента да извършва кадрови промени в МВР според неговите виждания и разбирания за организация и начин на управление.В МВР и не само ,важи и за останалите институции е необходимо точно "чистка" ,с цел да се елиминират порочни практики, като се назначат морални хора ,особено с ръководни функции. Калин Стоянов няма да я направи с радикални мерки , защото е от системата на МВР и няма да може да "реже до корен
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А трябва
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Звеното дето го съветва на Рашков, ясна работата всичките са едно и също...
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е тук се оплете вече министъра. Искал да слага в областните хора на които имал доверие а напускащите и освободените могли да се включат в звеното и да го съветвали. Е, как ще приема съвети от хора на които няма доверие тогава? Пак на бялями ни правят. Чистка си е и това е. ПП си го казаха. Изборите с наше МВР. В момента се слагат нашите хора
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Извършва се.Предизборно.Според плана на Кирчо.Чуха всички на онзи запис още преди месеци.Не се гъбаркайте с нас.Не е хубаво да лъжете така.