Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Кабинетът работи и това явно не се харесва на всеки, заяви Мария Габриел
20 авг 2023 10:12, Елка Василева
164
Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква
Снимка: архив, БГНЕС

Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно никакво. Това са инсинуации. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Още по темата
По думите й не е имало покани към Алексей Петров за пост в политиката.

„Там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството”, твърди вицепремиерът на страната.

„Много би ми се искало хората, които говорят тези неща, да не ги дават като аргумент за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки”, поясни Габриел. И допълни, че очаква президентът да приеме оставката на главния секретар на МВР.

„През последните 2 месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има приет бюджет. Работим за спасяване на европейски средства, свързани с Плана за възстановяване”, поясни Мария Габриел.  

„Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени. Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен”, обясни Мария Габриел.

Тя уточни, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е починал. „Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента, в който го получим, той ще бъде публичен”, каза още вицепремиерът ни.

За шпионския скандал с тримата българи във Великобритания Габриел заяви: „С Великобритания сме добри партньори. Сигурността е наша обща тема и в тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало”, коментира Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
С техните камъни по тяхната глава.Пуснаха украинеца, осъден за опита му на убийство предсрочно, защото е украинец. Коалицията- майка на Украйна. Ако беше руснак, щеше да лежи и Ал. Петров щеше да е жив вероятно. Такова мълчание за килъра, та сигурно е вече на безопасно място, ако не са го скрили те самите.
89
3
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 9 месеца
До Анонименмислиш ,че Петров има вражда от последните месеци ли ?!!??? мн СИ НАИВЕН ! него се опитват да очистят от 1999та още ....
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лесно може да се провери къде и с кого се е срещал през последните месеци ликвидирания Петров. Охраната на Алексей Петров, папките, които носеше (никой не го е виждал без папка), електронните устройства, компютри, айфони, вероятно и писмени записки - всичко е като скенер за един човек. Имайки предвид, че лично А.Петров заяви, че Гешев трябва да разчисти пътя към съставяне на правителство (като подаде оставка), а 4 дни след това Габриел като папaгал повтори думите му- с право хората се съмняват.
87
5
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 9 месеца
няма как те да са го убили ! това си е гансгтерско убийство пар ексаланс ! някакво отмъщение е на човек /хора с големи възможности !
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
верваме ви
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия взеха много да се оправдават за Алексей. Вчера и Денков се оправдаваше като ученичка. Според мен ги е страх да не излязат документи, че са свързани с Алексей Петров финансово и политически. Президентът със сигурност им бърка здраво в г....а. Защото има информация.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Габриел мъжко или женско име е? Не трябва ли да се казва Габриела?
83
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом Радев пита дали са имали връзка с Алексей Петров при съставянето на правителството, значи Радев има данни от службите, че е факт намесата на Алексей Петров. Радев е шеф на НСО, те са под неговата шапка. Записи, видео, срс-сета, всичко... И ако има доказателства, те са предадени на Радев защото това е свързано с националната сигурност. Радев знае точно какво се е случило.
82
0
 
8
 
! Отговори
до 88 преди 9 месеца
До Анонименкакаъвто народа такива му и управниците !
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Габриел и Денков като ги видя по телевизията и побеснявам. Хора без капка емоция, без капка българщина, без грам живот у тях. Едни говорещи монотонно глави, които слушат и изпълняват. Безволеви мекотели. Срамно е, че България има такива министри.
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами щом Алексей Петров няма нищо общо с кабинета, тогава защо го убихте?
79
0
 
0
 
! Отговори
до 75 преди 9 месеца
къде в Лозенец ?!?!?!?
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Септември трябва да си ходят.
77
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Тая аджидимовска селска притка, знае ли на кой свет е изобщо... ===)))
76
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, да, Алексей Петров няма никаква връзка с правителството. Само дето Алексей е бил близък приятел с бащата на Кирчо и е използвал връзките си да направи сглобката. Габриел, най-добре подавайте оставките и се махайте от България. Народът ви ненавижда. Ясно е на всички, че сте престъпници, обслужващи чужди, антибългарски интереси.
75
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Абе само на мен ли, Денков и Габриел ми приличат на абсолютно безволеви шушомиги? Родени единствено за да слушкат и папкат?
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отпуските свършват. Още някой друг месец и ще хвърляте оставките.
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре че поне още имаме президента.Образите на Денков и Габриел много точно символизират до къде сме стигнали и какви точно хора ни управляват в момента.Това са тотални предатели и са всичко друго, но не и българи.Това са хора, които са на едно обаждане от посолството.Това е смисълът на тяхното управление.
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато много се лъже, човек се оплита в собствените си лъжи. Първо да се явят на детектора на лъжата Бойко, Киро, Гнома и Пинокио, на живо, за да се види дали лъжат и тогава да се оправдават! Щото много лъжат и едните, и другите, та на лъжливото овчарче народа престана да вярва. Детектор на лъжата от 3 независими организации и каквото каже полиглота! Да видим тогава кой сват, кой е на булката брат!
71
1
 
14
 
! Отговори
До 71 преди 9 месеца
Абе щом Ицо Хазарта за няколко месеца депутатстване успя да си купи джип за 260 000 лв. и мезонет в кв. Лозенец... Смятай Денков и Габриел какви пари получават.