Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква

Кабинетът работи и това явно не се харесва на всеки, заяви Мария Габриел
20 авг 2023 10:12, Елка Василева
164
Вицепремиерът: Ролята на Алексей Петров за коалицията е абсолютно никаква
Снимка: архив, БГНЕС

Ролята на Алексей Петров за „стъкмяването” на коалицията е абсолютно никакво. Това са инсинуации. Това заяви пред Нова тв вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Още по темата
По думите й не е имало покани към Алексей Петров за пост в политиката.

„Там, където е имало смяна на имена, това е направено от парламентарните групи, които подкрепят правителството”, твърди вицепремиерът на страната.

„Много би ми се искало хората, които говорят тези неща, да не ги дават като аргумент за трупане на политически актив. Преговорите за съставянето на това правителство се случиха пред очите на българите. Мисля, че досега не е използван по-прозрачен и открит начин. Имаме основание да кажем, че кабинетът работи, дава стабилност и това явно не се харесва на всеки”, поясни Габриел. И допълни, че очаква президентът да приеме оставката на главния секретар на МВР.

„През последните 2 месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години. Страната ни ясно утвърди евроатлантическия си път. България има приет бюджет. Работим за спасяване на европейски средства, свързани с Плана за възстановяване”, поясни Мария Габриел.  

„Уважавам президентската институция и смятам, че България в момента може само да спечели, ако наистина сме обединени. Защото повече от всякога България е част от процес, в който в целия свят се случват изключително интензивни неща. Не трябва да изоставяме. Трябва да кажа, че диалогът с президентската институция, аз лично го имам и за мен той е много важен”, обясни Мария Габриел.

Тя уточни, че за момента няма информация дали Пепи Еврото е починал. „Очакваме отговор от Генералното ни консулство в Дубай. В момента, в който го получим, той ще бъде публичен”, каза още вицепремиерът ни.

За шпионския скандал с тримата българи във Великобритания Габриел заяви: „С Великобритания сме добри партньори. Сигурността е наша обща тема и в тази връзка оценявам положително това, че компетентните служби и власти в България са били в течение на разследването още от самото начало”, коментира Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 2 месеца е това правителство и само като погледна Денков и лицето от снимката и разбирам, че по зле не е било.Дори няма да коментирам какво направиха за тези два месеца.Това е някаква пародия на правителство.
69
13
 
2
 
! Отговори
Алена преди 9 месеца
Това е най-доброто правителство, което сме имали от промените през 89 -та до сега. Хора обединени в името на страната и народа с ясна цел и задачи за просперитет и нареждането ни след първенците на старият континент. Вярно е, че на моменти има грешни изказвания допуснати от неопитността на някои хора от ПП, но г-н Борисов и генерал Бойко Борисов, като истински стожери на демократичните процеси от нас веднага се намесват и корегират.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали не беше коалиция? А сглобка.. интимна при това.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мислите ли, че Габриел случайно се е отказала от милиони в евро, за да се кандидатира за Министър председател на ГЕРБ?Брюксел Габриел е получавала 60 000 евро месечна заплата плюс безотчетни пари за командировки, самолетни билети и просторно жилище и още един вагон преимущества.И ей, така зарязала всичко, за да се върне в България преди нищо да не е било уговорено и гарантирано? Дали са и гаранции, че ще бъде министър председател. След това работата се закyчи и явно А.Петров е сглобил сглобката.
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е нали нямаше коалиция?
65
2
 
7
 
! Отговори
Един преди 9 месеца
Представител на тези, които никога не се качват на Шипка.Как стигнахме до тук хора? Как позволихме такива тотални *** и предатели да ни управляват?
64
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Ролята на Алексей Петров за стъкмяването на коалицията е абсолютно никаква"------- чакайте малко. Нали уж нямаше никаква коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС?
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Калинка Калинкова кравешко-гледаща.
62
3
 
4
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 9 месеца
така работи кабинета че убийствата следват едно след друго ! ОВЦА ПР***СТА !
61
2
 
7
 
! Отговори
ТМП преди 9 месеца
Тиквата Мълчи Подозрително (ТМП)
60
2
 
5
 
! Отговори
Бостанджийски Неволи преди 9 месеца
Трактора пукна картера на една ГОЛЕЕЕМА тиква.
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей, ИЗРОДДД, и твоя час ще дойде маммицатаа ти мръъснна!!!
58
1
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 9 месеца
До ВасилевАлексей никога не се е занимавал с наркотрафик . държеше *** и други бизнеси ( Законни ) но с наркотици не се е занимавал никога . това не ти е ВИС И СИК от едно време ! иначе си прав че ЦРУ и българската държава участват в тези дейности но след 1990та в БГ каналите се приватизираха !
57
12
 
2
 
! Отговори
Василев преди 9 месеца
Руските агенти го убиха Алексей Петров, а буквите на президента Румен Радев ще бъдат записани с катран в паметника на несъстоялото се българско национално духовно обединение!Агент Триша Бенет!ЦРУ!!!
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"През последните 2 месеца България излезе от международната изолация, в която беше изпаднала последните две години"--------------------Били сме в "международна изолация" без да знаем?
55
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Семпло момиченце от Гоцеделчевско с вид на отличничката на местната гимназия, което имало късмета да се омъжи за асистент на голяма европейска клечка и така да бъде лансирана в голямата политика и големите игри.
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Има си цял раздел в психологията обясняващ, че използването на такова количество категорични изразни средства в едно изречение с цел да се отрече нещо само доказва, че отрича истината.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е добре ! Тpaвеpc .
52
3
 
19
 
! Отговори
ВИЖТЕ Я преди 9 месеца
Запомнете това лице - Новия Турчев .Тази жена иска да продаде България за няколко милиона и един хотел на Черно Море . Тази жена е следващия Премиер който ще забрани 3-ти Март , ще бута паметници и ще подпише за Военни Бази на САЩ в България - тоест , ще продаде територии от България на Чужда Държава . Тези територии ще са като Гуантамо в Куба - никога няма да се върнат в Границите на Държавата ни .Трябва да кажем Стига , докато е Време .
51
13
 
5
 
! Отговори
Генерал Джудже преди 9 месеца
Диктатора Путин лично нареди екзекуцията за да свали правитеството са сглобката.