МВР прати на Радев мотивирано искане за смяна на главния секретар

Пет министерства участват в подготовката на изборите
67
МВР прати на Радев мотивирано искане за смяна на главния секретар
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов вече е изпратил мотивирано искане до президентството, с което изисква смяна на главния секретар на МВР, с когото има различия за това как трябва да бъде координирана и осигурена работата в министерството, заяви премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

Още по темата

„Мотивите ще бъдат разяснени от министъра след заседанието на Министерския съвет, той ще ги представи. Очакваме решението на президентството. След като получим положително съгласие, както се изисква от правилника на Министерския съвет, това предложение ще бъде внесено за решение“, разясни Денков.

„В точка втора от днешното заседание ще разпределим задачите на отговорните министерства, които са свързани с произвеждането на местните избори. Това са Министерството на външните работи, Министерството на финансите, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на правосъдието и Министерството на електронното управление“, каза още той.

„Всяко от тези министерства поема специфични отговорности, с които трябва да се справи през следващите два месеца. Тези задачи ще трябва да се изпълнят съгласувано с Централната избирателна комисия“, посочи Денков.
„Наред с опазването на обществения ред, борбата с незаконния трафик на мигранти, борбата с производството и разпространението на наркотици, осигуряване на безопасността по пътищата – Министерството на вътрешните работи ще поеме и редица нови задачи, които трябва да изпълни качествено и в срок“, обяви премиерът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Президентът масон, на когото му казват зеления чорап, не е ли във ваканция като депутатките ? Ами, някак си, не е честно и справедливо така. Сама те за са във ваканция, а той да работи. Нищо, че е пинсиониран военен. Такива като него, с лопата да ги рине човек. Но да започне с Мутрата от Банкя.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И ПРЕЗИДЕНТЪТ КАЗА- Ц
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Късия мандат на късото двуного,е на път да рададе България на арендатори,които живеят извън пределите на държавата ни.Мнаго злопаметен се оказа "нашият".Тези измислици по адрес на П.Тодоров,са хвърлене на камъни в градината на президента Радев.Късият,след два три месеца,че и по рано, слизаш от коня,няма да има и катър за теб.
50
0
 
3
 
! Отговори
IN THE SISTEM преди 8 месеца
За никъде не бързайте! Има още за чистене, като А. Петров. Процесът е започнал и не може да бъде стопиран току така. Да, в правителството има съвсем оправдан страх, но нещата са много деликатни. Евентуална оставка, последвана от назначаване на "наш" човек, само ще утежни нещата допълнително.
49
0
 
2
 
! Отговори
Живко Коцев преди 8 месеца
Атанасов не само лобира за назначаването на Коцев като професионалист, а и като негов личен приятел, с когото ходи семейно на море почти всяка година. Рокадата в МВР се случва по бански, като генералът и съпредседател на ДБ обещал на ортака си по плажно масло високия пост още през февруари, когато двамата подготвяли изборите
48
2
 
3
 
! Отговори
Гл.секретар преди 8 месеца
Петър Илиев Тодоров е български полицай, главен комисар от Министерство на вътрешните работи, главен секретар на Министерство на вътрешните работи от 5 август 2021 г.
47
0
 
2
 
! Отговори
Министър преди 8 месеца
Калин Георгиев Стоянов е български полицай, главен комисар от Министерство на вътрешните работи на България МВР, временно изпълняващ длъжността директор на ГДБОП от 31 май 2021 до 6 юни 2023 г.
46
0
 
6
 
! Отговори
Соросоид Денков преди 8 месеца
Искаме още власт! Искаме всичката власт! Сглобката с поддръжка под 10% иска да се уреди и да папа и да се разпорежда во веки веков.
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази бетонна глава секретар ми прилича на Вълко Червенков. И от него искате борба с мафията. Смянаааа!
44
1
 
11
 
! Отговори
ПП-ДБ преди 8 месеца
Предстоят избори и в МВР трябва да са само наши хора - за да може да фалшифицираме резултатите
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много злоба у другарите.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Здравей, кандидат!Васил Терзиев, трето поколение ДС, с първи милион от ДС и цялата рода по двете линии във върховете на БКП, МВР и ДС:"Няколко поколения са погубени от комунизма у нас, техните основни права са потъпкани и отнети, и насилствено е спряно развитието на една държава, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли умове в науката, предприемачеството и политиката - всичко това е отнето, убито, потъпкано и безвъзвратно загубено за десетки години НАПРЕД.ПАРОДИЯ ПП
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Владо--Ами гледат от Баце . Държавните служители през 2009г. в Бг бяха 320 000 , а Баце си напазарува още толкова за електорат и ги направи 620 000 чантаджии .А обещаваше да ги намали с 50 % , демек на 160 000 ...
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Закриване на Парламента , Президентството , и Министеркият Съвет ,.... имаме си ПОСОЛСТВОТО . Защо изброените институции ще ни пре-предават решенията на посолството , затова са ИЗЛИШНИ !
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Зелените човечета се активираха.
38
2
 
4
 
! Отговори
Румен Радев БКП преди 8 месеца
Оставка на главсека ми, само заедно с моята!!
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Искаме си Баце за главен секретар,тъкмо започнаха убийствата по веригата.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На крив ...,козината му пречи,ала бала.
35
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Розовият фюрер - денковУжас заорахме и под дьното
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименНпараво и двамата ги подкравайте.. и него и главсека му..така ще е по-добре за всички.