Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом

Старата сграда влиза в ремонт, който ще продължи поне 3 години
31 авг 2023 17:30, Стела Стоянова
121
Депутатите започват новата сесия в зала "Света София" на Партийния дом
Снимка БГНЕС

Депутатите от 49-ия парламент ще започнат новата пленарна сесия в зала "Света София" на бившия Партиен дом, вместо в старата сграда на парламента на площад „Народно събрание“, носеща емблематичния надпис "Съединението прави силата", предаде БГНЕС.

Народните представители започнаха мандата си в една сграда – историческата с познатия надпис "Съединението прави силата“ и ще го завършат в друга – бившият Партиен дом. Преустройството на зала "Света София" в бившия Партиен дом, където депутати работиха няколко месеца през 2021г. струваше малко над 23 млн. лв. През 2021г. депутатите прекараха няколко месеца в новата зала, но с решение и съгласие между БСП, ДПС, "Демократична България", "Изправи се! Мутри вън“, парламентът се върна в историческата си сграда.

Причината за преместването на работното място на депутатите сега е, че историческата сграда на площад "Народно събрание" ще е в ремонт, който ще продължи поне 3 години. Председателят на парламента Росен Желязков поясни, че има съгласие между парламентарните групи за тази промяна, като единствено от "Има такъв народ" не са съгласни.

Още по темата
Ремонтът на залата струва на данъкоплатеца 18 млн. лева, но в тази цена бяха включени само строително-монтажните работи. В нея не бяха включени допълнителното оборудване, озвучаване, осветление, видеонаблюдението и новата система за гласуване. За стъкления покрив пък бяха отделени почти 1 млн. лева.

В залата има 270 работни места, разположени на 12 реда. В случай на свикване на Велико Народно събрание обаче столовете могат да се демонтират, а на тяхно място да се поберат нови 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
0
 
! Отговори
От хората преди 7 месеца
Раздадоха ли им червени партийни книжки.Не се наядоха.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 72Как така на Ларгото се намира?
102
0
 
4
 
! Отговори
ХаХаХаАА преди 7 месеца
За болниците, за лекарства за възрастните нямаЗа, а за дупетатите има!?
101
0
 
5
 
! Отговори
С две думи преди 7 месеца
Много е грозна тази зала.
100
0
 
2
 
! Отговори
Естет преди 7 месеца
Ако искате тази зала да заприлича на нещо, махнете поне тези сини седалки и сложете някакъв неутрален цвят. Например сиво или друг нюанс на кафявото. Така с тези сини седалки откровено казано е грозно. А тези колони с капители изобщо няма да ги коментирам, но хайде.. да кажем, че тях не са могли да ги променят. Въпреки, че за 20 милиона, сметам, че може да се махнат колоните и да се сложат модернистични метални поддържащи конструкции, както е на тавана. Също така трябва да се освети адекватно.
99
0
 
4
 
! Отговори
Има нещо! Да знаете! преди 7 месеца
Много намирисва това местене! И то защото го направиха тихомълком, без обществени дебати в медиите. Нямаше нито един "експерт" в сутрешните блокове, да насочи вниманието на обществото натам. Това значи, че се крои нещо. Когато има такива недомлъвки в Парламента, винаги има нещо гнило отзад.
98
0
 
1
 
! Отговори
Тая зала ще е запомн преди 7 месеца
Тая зала ще я запомня с култовата реплика на господин Мустафа Крададаи, а именно тази към Калин Вельов относно опасните фрази, произнасяни в зала(съдържащи буквата П, като бсП и дПс, с които може да се разпространи Кови Дивитнайси), на което г-н Карадаи отговори със закачливия въпрос дали и фразата *** е опасна, визирайки председателката от ГЕРБ, която пък на свой ред отвърна с усмивка и радост, но все пак от куртоазия заяви, че изказването на г-н Карадаи е било "толкова грозно".
97
0
 
5
 
! Отговори
Мисирка от 6ТВ преди 7 месеца
Ще има ли релакс зона със СПА, сауна, джакузи и хотелска част, където ний мисирките да доработваме някой друг допълнителен лев с услугите си???
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре, че Тато го построи. Днешните само крадат.
95
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Липсата на Законно притежаване на кала;ници отнарода си казва думата за случващото се в момента !Господа политици народа иска всички без изключение да ви види закопани не на два , а на двайсет метра под земята .Вие продадохте и погребахте България , а Ботев , Левски и хиляди знайни и незнайни герои и гроб нямат а оставиха кръв и кости за тази мила държава ...
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сградата на бившия партиен дом е най-безопасното място в София. Не са балами. През следващите 3 г. едва ли същите депутати ще са в НС по обективни причини, но те си въобразяват, че сградата ще ги опази от народната любов. Има още причини, една от които е да държат мисирките надалеч, височината на прозорците е много по-голяма и трудно ще се запали, а и могат да инсталират така мечтаните от ПеПе решетки, които изтипосаха на старото НС, което е културен паметник. Ще се барикадират за спокойствие.
93
0
 
5
 
! Отговори
Маруся Габриел преди 7 месеца
Бе така като тръгна да ги съдя по делата... бе некак не ми бият много на евроатлантици, да го ***.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сигурно се местят, заради заплаха от терористични атаки от ОПГ Възраждане. Нали спонсора им скоро се върна от Дубай. Заплахата става сериозна.
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
местят се в крепост... страх тресе краварската щайкаа
90
0
 
8
 
! Отговори
преди 7 месеца
Номерата ви край немат, ейййЙ!!!
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой думна ТОЛ системата. Ся ко праим?
88
2
 
5
 
! Отговори
Бочко Дебелаков преди 7 месеца
Да се завърнеш в Татовата къща, когато демокрацията смирено гасне и тихи мисири тиха диктатурата разгръщат да оправи с 200 скръбни и нещастни. Кат бреме хвърлил черната умора, що корупционерни дни ти завещаха ти с плахи стъпки да събудиш в бункер пред ДС-агент очакван радост плаха.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Докато всички депутати са по плажовете и се пекат за последно, някой е цапцаросал кода за ТОЛ системата. Изчезнал е изходният код на тол системата, което означава, че ТОЛ системата не се контролира от държава.
86
0
 
4
 
! Отговори
Мисирка от 6ТВ преди 7 месеца
Ще има ли релакс зона със СПА, сауна, джакузи и хотелска част, където да се целуваме с Георги Свиленски, ние преуморените мисиpки, както го правехме в кулоарите на старата сграда???
85
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Там им е мястото на тия чеда на ДС агенти - в партиния дом на Българската Комунистическа Партия.